I vilken mapp lagras WhatsApp-foton och -filer?

Det är en fråga som mer än en av oss har ställt oss någon gång. Om vi ​​gillar att såsa med mobilen eller om vi bara vill veta där alla filer vi delar på WhatsApp laddas ner och sparas, säkert är vi intresserade av att veta var alla dessa foton, videor, ljudspår och andra typer av filer ligger.

Det här är mappen där alla våra WhatsApp-filer lagras

De filer som du skickar oss med WhatsAppNär de väl har laddats ner kan vi se dem i vårt galleri och i resten av multimediaapplikationerna, nästan med magi. Men vad är platsen exakt?

Vi vet att dessa filer är standard sparas i enhetens interna minne, men därifrån ... vi ägnar sällan mycket mer uppmärksamhet åt denna fråga.

Platsen för dessa filer är som följer:

\ sdcard \ WhatsApp \ Media \

Inuti den här mappen hittar vi en uppsättning undermappar där de lagras alla whatsapp-filer sorterat efter filtyp.

 • Tapet: Det här är mappen där WhatsApp-bakgrunden sparas.
 • WhatsApp Animerade Gif: Här hittar vi GIF-filer och animationer.
 • WhatsApp Audio: Ljudspår lagras i den här mappen.
 • WhatsApp-dokument: Resten av icke-multimedia-dokument lagras här, till exempel textfiler, pdfs, komprimerade filer och andra.
 • WhatsApp-bilder: Mapp där alla foton och bilder som vi får via WhatsApp lagras.
 • WhatsApp profilfoton: Bilder av vår profil.
 • WhatsApp-klistermärken: Mapp där alla klistermärkepaket som vi har installerat lagras.
 • WhatsApp-video: Plats för videorna vi delar via WhatsApp.
 • WhatsApp Voice: Anteckningar eller röstinspelningar från WhatsApp sparas i den här mappen.

Notera: För att komma åt alla dessa mappar och filer behöver vi en filutforskare. Om vår enhet inte innehåller någon av serierna kan vi installera alla appar som uppfyller den här funktionen, till exempel ASTRO filhanterare eller appen Google-filer. Du hittar andra rekommendationer i inlägget "De 10 bästa filhanterarna för Android".

Ladda ner QR-kod File Manager ASTRO Utvecklare: App Annie Basics Pris: Gratis Ladda ner Google QR-kodfiler: Frigör utrymme på din telefon Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Var laddas ned WhatsApp-webbfiler på PC?

Om vi ​​använder webbversionen av WhatsApp för PC-webbläsaren förändras saker mycket. Som standard, alla de foton, videor och ljud som vi får de lagras inte i någon mapp på datorn. Tekniskt sparas en kopia av dessa dokument i en av Windows tillfälliga mappar, men när vi avslutar WhatsApp-sessionen raderas de automatiskt.

Därför, om vi vill behålla en kopia av alla filer som vi får via WhatsApp Web, måste vi göra det via manuell nedladdning.

 • Från WhatsApp Web klickar du på bilden eller dokumentet som du vill ladda ner till din dator.

 • I nästa fönster klickar du på knappen "Hämta" som du ser i skärmens övre högra hörn.

 • Detta öppnar ett fönster där du kan välja den mapp där du vill att filen i fråga ska laddas ner.

Härifrån kan du lämna filen på skrivbordet, i nedladdningsmappen eller till och med skapa en ny mapp som heter "WhatsApp" på datorn för att ordna alla dokument som tas emot av WhatsApp.

Vad är nyttan av att veta var dessa filer ligger?

Att veta platsen för alla dessa foton, videor, ljudspår och dokument Det kan vara till nytta om vi vill frigöra utrymme på vår enhet och vi vill kopiera alla dessa dokument till ett externt minne.

Det kan också vara bra att hitta en specifik fil och vi vet inte vem som skickade den till oss, eller om det är ett mycket gammalt dokument. Och naturligtvis, om vi har tappat bort ett foto eller en video från WhatsApp, är det alltid ett bra sätt att se till eller kontrollera om vi verkligen har tagit bort den ovannämnda filen.

När vi arbetar med en dator vet vi alltid vilken mapp vi måste ange för att söka efter en viss fil, och det är en vana att i mobila system som till exempel Android sällan förekommer.

Kort sagt, det gör aldrig ont att känna till dessa typer av detaljer eller tips Vad hjälper oss att upprätthålla större kontroll över vår enhet och den information som vi delar och hanterar via WhatsApp.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found