Hur man sätter en person på ett foto (fotomontage) - The Happy Android

Antingen för att vi vill göra ett skämt eller för att vi vill sätta farfar eller brorson på det familjefotoet som han blev av med på sin tid, lära sig att göra fotomontage det är en av de viktigaste livslektionerna (notera ironin). Därför ska vi i dagens inlägg snabbt och enkelt se hur man lägger till en person på ett foto utan att behöva bli Photoshop-experter (en annan sak är att vi uppnår den konstnärliga nivån av mästare som James Fridman, men där spelar vi redan på en annan nivå).

Hur man lägger till en person på ett foto utan att använda Photoshop

För att lura fotot och infoga något element utanför det, vare sig det är ett objekt eller en person, måste vi följa följande arbetsdynamik:

  • Först tar vi ett foto där personen vi vill lägga till visas, och vi skär ut det och eliminerar bakgrunden helt. Detta gör att vi får en bild där endast personen visas och bakgrunden är 100% transparent. Vi sparar fotot i PNG-format.
  • Andra, vi lägger till den beskurna bilden på det sista fotografiet och vi gjorde några touch-ups för att justera storlek och belysning. På det här sättet kommer det ”främmande elementet” som vi just har infört att bli bättre kamouflerat och tricket blir mycket mindre märkbart.

Steg för steg process

Om vi ​​inte vill installera någon bildredigeringsapplikation kan vi uppnå ganska tillfredsställande resultat med ett par webbverktyg, som förutom att vara gratis erbjuder tillräckligt med faciliteter för att göra denna typ av fotomontage.

  • Öppna din webbläsare och öppna sidan Ta bort bakgrunden (HÄR). Klicka på "Ladda upp bild”Och välj fotot där personen du vill beskära visas.
  • AI kommer automatiskt att klippa ut bakgrunden och lämnar bara personen i förgrunden. Klicka på "Ladda ner”För att ladda ner bilden i PNG-format.

  • Nu när vi har utskärningen med en transparent bakgrund behöver vi bara öppna fotot där vi vill placera den personen. För detta ska vi använda en annan gratis webbapplikation som heter Pixlr X (HÄR), en mycket intuitiv fotoredigerare online som passar oss för vad vi vill göra.
  • Väl inne i Pixlr X, klicka på "Öppna bild”Och välj det foto du vill använda som bas.
  • Klicka sedan på den sista ikonen på sidomenyn (“Lägg till bild”) Och klicka på“Bläddra”. Välj det beskurna fotot du just laddat ner.
  • Här lämnar redaktören oss flytta och ändra storlek på bilden så att det passar in i miljön och är precis som vi vill ha det.

  • Slutligen använder vi de olika filtren och justeringarna som verktyget erbjuder (alternativet "Filter", "Effekt" och "Justera" från sidomenyn) för att justera färgen och tonen på det nya objektet som vi just lagt till i fotot.

När vi väl har allt som vi vill behöver vi bara klicka på den blå "Spara" -knappen, där vi ser ett nytt fönster som ger oss möjlighet att ladda ner bilden med önskad kvalitet och format (JPG, PNG eller PXD ).

Som du kan se är det en ganska enkel process, och vi kan göra det både från en stationär dator och från en mobiltelefon med hjälp av webbläsaren (dessutom har Pixlr en app för Android om vi letar efter större komfort). Om vi ​​letar efter ett mycket mer detaljerat resultat kan vi också använda Pixlrs "beskärningsverktyg" för att ta bort eller lägga till fler element, eller använda Ta bort bakgrund med själva basbilden för att uppnå djupeffekter i vissa fotografier.

Möjligheterna är nästan oändliga beroende på den tid vi vill spendera i varje fotomontage. Naturligtvis är det inte ens nära vad vi kan göra med ett mer professionellt verktyg som Photoshop eller GIMP, men det är utan tvekan det mest användbara att lura ett foto snabbt och i farten.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found