Teclast X22 Air, en billig 21,5 ”allt i ett med 128 GB SSD

Ibland glömmer du att Teclast inte bara är en tillverkare av surfplattor och bärbara datorer. Och så ibland stöter du på överraskningar som denna Teclast X22 Air. En tunn och ganska söt allt-i-ett-stationär dator, i samma riktning som iMac, men utan att lämna oss en njure på vägen.

Teclast X22 Air i granskning, en allt i ett med billig Intel Celeron-processor för kontorsautomation och multimedia

Teclast X22 Air är en stationär dator med en mellanhårdvara idealisk för dagliga kontorsuppgifter, navigering och visualisering av multimediainnehåll. En dator utan torn där alla komponenter är dolda bakom skärmen. "En enda bildskärm för att locka dem alla och knyta dem till mörkret", som Tolkien skulle säga.

Design och display

Denna allt-i-ett från Teclast har en 21,5-tums skärm med Full HD-upplösning, Bildförhållande 16: 9 och en betraktningsvinkel på 178 grader. Inramningarna är tillfredsställande tunna, med en tjocklek över hela skärmens bredd på endast 9,1 mm vid den tunnaste delen - överst.

Bakom skärmen hittar vi flera portar: 2 USB 3.0-portar Y 3 USB 2.0-portar, VGA-kortplats, HDMI-utgång, RJ45-kontakt, ström- och hörlursingång. Den innehåller också två stereohögtalare, en på vardera sidan av monitorn.

X22 har en total mått på 50,20 x 35,60 x 9,20 cm och en vikt på 3 kg.

Kraft och prestanda

På komponentenivå hittar vi en mellandator med flera aspekter att belysa. Utrusta en SoC Intel CeleronQuad Core som körs på 2,24 GHz, GPU Intel HD Graphics 400, 4 GB RAM-minne DDR3L kan utökas upp till 16 GB och en 128 GB SSD-enhet med plats för ytterligare SSD i mSATA-format. Naturligtvis kommer operativsystemet inte som standard - innehåller DOS - så vi måste installera det på egen hand. Det monterar också ett LAN-kort och erbjuder 802.11b / g / n WiFi-anslutning.

På prestandanivån erbjuder Teclast X22 Air något halvvägs mellan en bra bärbar dator och en normal men krånglig stationär dator. Operationen är utan tvekan effektiv och tack vare SSD kommer vi att kunna navigera och arbeta med applikationer i en avundsvärd takt.

Vi har dock inte överdriven processorkraft för tunga redigeringsuppgifter, och vi kan behöva öka RAM-minnet om vi ska arbeta med applikationer som Photoshop eller Adobe Premiere på professionell nivå.

Naturligtvis, för att arbeta med kalkylblad, ordbehandlare, surfa på internet och titta på videor är vi väldigt mycket kvar.

Pris och tillgänglighet

Teclast X22 Air har ett pris på 353,45 dollar, cirka 293,06 euro att ändra, på GearBest. På andra betrodda webbplatser som AliExpress presenterar ett pris på 379.99$, cirka 312 euro. Sammantaget är det mer än enastående valuta för pengarna för vad denna Teclast All in One erbjuder.

Yttrande och slutlig bedömning av Teclast X22 Air

[P_REVIEW post_id = 10621 visual = ’full’]

Är den här stationära datorn värt att köpa? Om det vi vill ha är en dator som inte tar mycket plats, med en bra skärm och en prestandanivå över genomsnittet i kontorsautomatiserings- och navigationsuppgifter, är det utan tvekan vår enhet. Framför allt med hänsyn till det snäva priset det ger.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.