Topp 10 Android-emulatorer för PC - The Happy Android

Anledningarna till att ha en Android-emulator på Windows / Mac kan vara flera. Jag använder det främst för att kunna spela mobilspel på en mycket större skärm än min telefon, men det kan också vara riktigt användbart om vi är i världen att utveckla appar och spel för Android.

Topp 10 Android-emulatorer för Windows och Mac

Emulatorer är en känslig fråga när det gäller kompatibilitet. Även om vi inte har några problem med att installera dem för det mesta, är det möjligt att de kommer att prestera bättre eller sämre beroende på hårdvaran i vår utrustning. Vi kommer alltid att hitta några appar som helt enkelt inte fungerar korrekt, men det är något - kompatibilitetsproblem - som vi knappast kan undvika, i alla fall.

1 - BlueStacks

BlueStacks är den viktigaste Android-emulatorn för Windows. Den kör en version av Android 4.4.2 och det är en av de mest stabila emulatorerna som är kända. Det är mer inriktat på spel och möjliggör streaming på Rycka till, men vi kan installera alla applikationer vi vill ha, vilket fungerar lika bra.

Det är helt gratisÄven om den också har en betald version för dem som vill ta bort annonser som visas då och då när de använder emulatorn.

Bluestacks officiella webbplats

2- Nox-spelare

En av fördelarna med Nox jämfört med andra emulatorer som BlueStacks är det ladda mycket snabbare. Förutom detaljerna att det är gratis och inte innehåller någon typ av annonser. Det har också kompatibilitetsproblem med vissa spel, men det är något som vi praktiskt taget hittar i vilken Android-emulator som helst för PC. Låter dig ta skärmdumpar och video, installera APK-filer, flera sessioner och flera andra saker.

Nox Player officiella webbplats

3- Bliss OS

Vi är tidigare en Android Oreo-emulator som fungerar genom en virtuell maskin. Vi kan också installera den på en pendrive och köra den på en dator, alla med en bra handfull konfigurationsalternativ: nu är det ganska svårt att installera.

Det råder ingen tvekan om att detta är ett verktyg för "expertanvändare", men om vi lyckas utnyttja dess möjligheter kan det ge mycket av sig själv. Kör Android från start av laget (känga), och sanningen är att det är känt att ge vissa kompatibilitetsproblem. Därför, om vi vågar testa Bliss OS, är det viktigt att vi först har en säkerhetskopia av vårt operativsystem innan vi börjar installera någonting.

Ladda ner Bliss OS

4- Gameloop

Gameloop är en annan gratis Android-emulator för PC, men i det här fallet är inriktad på spelare. Den stöder tangentbord och mus och erbjuder bra prestanda. Det är inte ett verktyg för att använda produktivitetsapplikationer, även om det har rykte om att arbeta underbart med alla typer av grafikintensiva mobilspel. Faktum är att Tencent (utvecklare av Call of Duty och PUBG för mobil) anser att det är deras officiella Android-emulator för stationära datorer.

Ladda ner Gameloop

5- Genymotion

Genymotion är den perfekta appen för utvecklare. Det låter oss testa våra appar med olika enheter och versioner av Android, till exempel en Pixel 3 med Android 9.0 eller någon kombination vi kan tänka oss (den har +3000 virtuella enheter). Perfekt för testning och mer.

Det bör noteras att ja, vi står inför ett semi-betalt verktyg. De första 1000 minuterna är gratis, men från den siffran måste vi betala 5 cent dollar för varje minuts test.

Genymotion officiella webbplats

6- ARChon

ARChon är en ganska nyfiken emulator, sedan fungerar som ett Google Chrome-tillägg. Installationsprocessen är lite mer komplicerad än i en emulator att använda, men till sin fördel har den det faktum att den är kompatibel med båda Windows, Vad Linux Y Mac. Och det är naturligtvis också gratis.

Skaffa ARChon

7- Android Studio

Android Studio är den officiella Android-utvecklingsplattformen som är godkänd av Google. Bland samlingen av verktyg som erbjuds av Android Studio finns det också en emulator, med vilken utvecklare kan kontrollera att deras appar och spel fungerar korrekt.

För en slutanvändare är det inte den mest rekommenderade emulatorn, men för utvecklare är det ett gratis verktyg som gör sitt jobb perfekt.

Ladda ner Android Studio

8- MEmu

MEmu är en annan av de fria emulatorerna som har blivit ganska populära med tiden. Stöder Android Jelly Bean, Kit-Kat och Lollipop. Dess huvudsakliga kännetecken är att stöder Intel- och AMD-processorer, vilket inte är så vanligt som det kan tyckas. Det erbjuder möjlighet att spela in skärmen och ta skärmdumpar, tillåter installation av APK-filer, tangentbordskartläggning och många andra funktioner.

MEmu-webbplats

9- Andy OS

Andy, förutom att vara helt fri, är kompatibel med både Windows och Mac. Det fungerar ganska bra, men ja, när vi installerar det, låt oss se till att det inte ingår i startprogrammen. Om inte, kommer den att köras i bakgrunden när vi startar datorn.

För resten tillåter det ganska nyfikna saker, till exempel installera root-behörigheter, så användbarhetsmarginalen är uppriktigt sagt hög.

Andy OS officiella webbplats

10- LDPlayer

LDPlayer, som Gameloop, är en annan Android-emulator för Windows inriktad på videospel. Det gör det möjligt att göra bra tangentbordskartningar och prestandan i allmänhet är ganska bra och får konstant uppdateringar från och med november 2019 (även om det bör noteras att den är baserad på Android 5.1.1, en version av systemet som redan är ganska gammalt) .

Det är dock fortfarande kompatibelt med titlar som Black Desert Mobile, PUBG, Call of Duty eller Brawl Stars, så om vi gillar dessa typer av spel och vill spela några spel från datorn är detta ett av de bästa sätten att göra det .

Ladda ner LDPlayer

Android-emulatorer för Windows och Mac som inte har haft kontinuitet

Utöver dessa har det också funnits andra emulatorer för PC som var mycket framgångsrika i sin tid, men av en eller annan anledning har övergivits och slutar ta emot uppdateringar (även om vi fortfarande kan hitta dem på nätet).

Remix OS-spelare

Några av er vet det Remix OS eftersom det är ett stationärt operativsystem baserat på Android x86-projektet. Jag personligen har haft allvarliga problem när jag har försökt installera hela operativsystemet, men var försiktig eftersom det inte är nödvändigt att komma in i elva stavskjortor om allt vi vill är att installera och testa några appar.

Remix OS Player är en emulator baserad på Android 6.0 Marshmallow för Windows och Mac vilket också är gratis. Det enda problemet är att det inte är kompatibelt med alla AMD-chips. Det bör noteras att projektet hängde och inte har sett uppdateringar på tre år (även om det fortfarande finns tillgängligt och kan installeras utan problem)

Ladda ner Remix OS Player

Droid4X

Inte för att Droid4X har det bästa gränssnittet i världen, men det fungerar perfekt och är gratis. Det är inte heller så flytande som Nox eller BlueStacks, men i allmänhet kommer vi inte att ha stora problem. Den är kompatibel med gamepads och låter dig göra alla typer av justeringar på Android. Det har också en version för Mac, men det är ganska svårt att hitta ...

Obs: Droid4X var ett av de mest intressanta projekten i Android-emuleringsscenen för PC, men 2016 övergavs det av dess utvecklare och har inte haft kontinuitet. Vi kan dock fortfarande ladda ner installationspaketet.

Ladda ner Droid4X för Windows

VÄNNER

Förmodligen den bäst betalade Android-emulatorn. Den finns i två smaker: Android Lollipop (14 euro) och Android Jelly Bean (9 euro), och har en 30-dagars testversion. AMIDuOS är utvecklat av amerikanska Megatrends, och dess kvaliteter inkluderar att acceptera gamepads och extern GPS-hårdvara, en "rotläge”, Och möjligheten att tilldela RAM, bilder per sekund och DPI manuellt.

Den enda nackdelen är att den levereras som standard Amazon App Store istället för Play Store. Men med tanke på att vi kan installera APK-filer är det inte för mycket av ett problem heller.

Obs! AMIDuOS stängde sina dörrar i mars 2018, men om vi söker på internet kan vi fortfarande hitta det udda installationsprogrammet och testa det på vår dator.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found