Hur man konverterar dokument (.DOC, .DOCX) till PDF på Android - The Happy Android

Många använder PDF-dokument som en metod för att förhindra att filen ändras. Det är ett allmänt använt format, särskilt i arbetsmiljöer, men vissa appar som WhatsApp har börjat inkludera möjligheten till skicka PDF-dokument, och sanningen är att dess användning är dagens ordning, idag mer än någonsin. Dessutom har Android många riktigt bra PDF-läsare, vilket gör det väldigt bekvämt att använda.

Därför kommer vi att se i dagens inlägg hur man konverterar Word-filer till PDF snabbt och enkelt. När vi väl är vana vid det kommer vi att konvertera DOC-dokument till PDF från mobilen som hotcakes, försäkrar jag dig. Dessutom, om du senare vill konvertera dessa dokument från PDF till EPUB, glöm inte att titta på den här andra POSTEN.

Hur man konverterar Word-dokument till PDF på Android utan att bry sig

På stationära datorer Vi hittade flera program som utför konvertering av.Dok Y.docx till Pdf. Även Microsoft Office själv har kunnat göra detta under lång tid. På Android Om vi ​​vill konvertera en fil till PDF är situationen mycket lik, och i princip presenteras vi med tre alternativ:

 • Använd en app som är ensamt ansvarig för att konvertera dokument till PDF.
 • Använd ett multifunktionsprogram, som förutom att konvertera filer till PDF gör många andra saker.
 • Installera inte någonting och använd en webbapplikation.

Konvertera filer till PDF med en dedikerad app

Om vi ​​inte vill ha problem och det enda som intresserar oss är en app som konverterar till PDF och det är det, ett av de bästa alternativen för Android är "PDF-omvandlingssvit”.

Ladda ner QR-Code Conversion Suite PDF Utvecklare: Tiny Smart Apps Pris: Gratis

Det är gratis och det kan inte vara enklare att använda:

 • Vi öppnar appen och markerar "Konvertera till PDF”.
 • Vi väljer filen vi vill konvertera. Förutom Word-dokument kan vi också välja andra typer av filer som bilder eller Excel-ark.

 • Omvandlaren kommer att gå till jobbet, och när processen är klar kommer det att ge oss möjlighet att spara PDF-filen lokalt eller dela den via post, Drive, Dropbox, WhatsApp etc.

PDF-omvandlingssvit stöder följande filtyper:

 • Excel-ark (".csv", ".xls", ".xlsb", ".xlsm", ".xlsx", ".xlt", ".xltm", ".xltx")
 • Vanliga bildformat (".avs", ".bmp", ".dcx", ".dib", ".emf", ".gif", ".fax", ".jpg", ".jpeg", " .Img "," .ipct "," .mdi "," .pic "," .pict "," .png "," .pcd "," .pcds "," .pct "," .pcx "," .Mdi "," .tga "," .tif "," .tiff "," .wmf ")
 • Öppna Office-dokument (".odf", ".ott", ".sxw", ".odf", ".sxm", ".mml", ".odp", ".otp", ".sxi", " .Sti "," .odg "," .otg "," .ods "," .ots "," .sxc "," .stc ")
 • Bärbara dokumentformat (".eps", ".pdf")
 • Power Point-bilder (".pot", ".potm", ".potx", ".pps", ".ppsm", ".ppsx", ".ppt", ".pptm", ".pptx")
 • Webbsidor (".html", ".htm")
 • Word-dokument (".doc", ".docm", ".docx", ".dot", ".dotm", ".dotx", ".wps", ".rtf", ".text", ". txt "," .wpd "," .wps ")
 • XML-pappersspecifikationer (".xps")

Det bör noteras att både den här appen och resten av liknande applikationer, använda tjänster som finns i nätverket för att genomföra omvandlingen, så det är viktigt att ha en internetanslutning för att kunna använda dem.

Konvertera dokument till PDF med en multifunktionsapp

Om vi, förutom att konvertera filer till PDF, också utför andra typer av kontorsautomationsuppgifter från surfplattan eller mobiltelefonen, skulle jag utan tvekan rekommendera att du installerar en bra kontorsautomatiseringssvit för Android. Att det finns, och mycket bra, också, som WPS Office.

Ladda ner QR-kod WPS Office - Gratis Office Suite för Word, PDF, Excel-utvecklare: WPS SOFTWARE PTE. LTD. Pris: Gratis

Med WPS Office kan vi inte bara konvertera textdokument till PDF utan också Vi har också en ganska komplett textbehandlare, kalkylbladredigerare, PDF-visare, presentationsredigerare och någonting annat.

För att konvertera en doc- eller docx-fil till PDF öppnar vi bara applikationen och väljer "Att öppna”. Klicka på "DOC”Och vi letar efter dokumentet.

När vi väl är öppna kommer vi att “Verktyg -> Arkiv"Och vi markerar"Exportera PDF”.

Det är så enkelt och också inget behov av att vara ansluten till internet för att genomföra processen.

Om vi ​​är mer klassiska och vi är vana vid att använda kontorsautomatiseringspaketet för Microsoft Office, under en tid har det funnits en version för Android-enheter med alla appar i sviten med deras Word, Power Point, Excel och andra.

Ladda ner QR-kod Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint och mer Utvecklare: Microsoft Corporation Pris: Gratis

För att konvertera en DOC- eller DOCX-fil till PDF behöver vi bara öppna dokumentet från Word och följa dessa steg:

 • Klicka på rullgardinsmenyn längst upp på skärmen.
 • Vi väljer «Till utskrift«.
 • I förhandsgranskningsskärmen klickar du på den översta rullgardinsmenyn och väljer alternativet «Spara som PDF«.
 • Vi klickar på den blå knappen som säger «Pdf«.
 • Vi ger dokumentet ett namn, väljer den mapp där vi vill lagra dokumentet och klickar på «Ha kvar«.

Konvertera från en webbapplikation

Slutligen, om vi bara behöver konvertera ett Word till PDF i tid, kanske vi inte vill installera den femte appen för något som vi bara gör en gång så ofta. I det här fallet är det bäst att använda en webbapplikation som gör konverteringen utan större komplikationer.

Min favoritapplikation för dessa fall, och den som har räddat min hud mer än en gång, är ILovePDF, en webbsida som kräver inte registrering eller lämnar vattenstämplar i de konverterade dokumenten.

Så enkelt som att komma åt och välja filen vi vill konvertera och klicka på "Konvertera till PDF”. En hämtningsdialog visas automatiskt med filen perfekt omvandlad till ett vackert PDF-dokument.

Andra appar för att konvertera textdokument till PDF på Android

Förutom de som nämns finns det också många andra appar för att konvertera textdokument till PDF.

 • JPG till PDF Converter: Om vi ​​har ett textdokument skannat på en kopiator kommer det säkert att vara i JPG-format. Detta är en ganska stor nackdel om vi vill ta anteckningar eller arbeta med dokumentet på ett mer mångsidigt sätt. Med denna enkla men effektiva applikation kan vi konvertera från JPG till PDF på några sekunder. Det har också en online-omvandlare för att göra omvänd väg från PDF till JPG.
Ladda ner QR-kod JPG till PDF Converter Utvecklare: Weeny Software Pris: Gratis
 • Word till PDF-omvandlare: Populär PDF-omvandlare som stöder DOC-, DOCX- och RTF-filer. Det kan också göra vägen tillbaka, det vill säga: konvertera PDF-filer till Word.
Ladda ner QR-kod Word till PDF Converter Utvecklare: Weeny Software Pris: Gratis
 • PDF-omvandlare: Konvertera PDF-filer till Word, Excel, PowerPoint, image, Autocad etc, förutom att konvertera samma format till PDF. Som namnet antyder, en enkel och okomplicerad men mycket komplett PDF-omvandlare.
Ladda ner QR-kod PDF Converter Utvecklare: Cometdocs.com Inc. Pris: Gratis

Som du kan se finns det många sätt att konvertera dokument till PDF. Vilken bor du hos?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found