De tio mest fascinerande urbana mobiltelefonmyterna i historien

I dagens inlägg kommer vi att granska några av de urbana myter eller falska övertygelser relaterad till användningen och njutningen av det moderna samhällets favoritgadget, mobiltelefon. Visst kommer många av de saker som du kommer att läsa nedan att verka galna för dig, och andra kommer du att tro att de är en sanning som ett tempel.

10 stora urbana myter om mobiltelefoner

I båda fallen ska du känna dig bekväm, sätt tillbaka din aluminiumfoliehatt och sätt ansiktet på Detta som du säger till mig kan inte vara sant

Att använda mobilen i svagt ljus kan skada din syn

Du kommer säkert ihåg att dina föräldrar sa till dig när du var liten och tittade på TV på natten och tröttade dina ögon och att du somnade. Allt detta kommer från tanken att läser eller tittar på en skärm som avger ljus i en svagt upplyst miljö belastar dina ögon och på sikt försämras det.

Enligt Dr. Garry Treacy från Irish College of Ophthalmology är all spänning eller trötthet som vi kan känna i våra ögon från att läsa på vår mobil på natten, inte skadlig för vår vision.

Med Dr. Treacy's ord:

”När vi blir äldre kommer det alltid att kosta oss mer att läsa på natten. Detta beror på hur våra ögon ser kontrasten mellan svart och vitt. Unga ögon är bättre på detta i svagt ljus, men när vi växer behöver vi mer och mer ljus för att tydligt skilja svart från vitt”.

Du kan ladda en iPhone på 20 sekunder genom att sätta den i en mikrovågsugn

Detta är ett rykte som blev mycket populärt på internet för ett tag sedan. Vem skulle med rätta sätta en iPhone i mikrovågsugnen för att ladda batteriet i en expressplan? Det verkar som att hela denna historia kom från det japanska nyhetsforumet "2-kanal"Där de sa att du kunde ladda en iPhone 5 genom att sätta den i mikrovågsugnen i 20 sekunder och 30 sekunder om det var en iPhone 4S.

Om du vill ge den en gyllene touch, runt och runt, eller orsaka en liten explosion med din dyra iPhone du vet vad du måste göra. Glöm naturligtvis den här snabbladdningsmetoden eftersom du kommer att få en ganska stor besvikelse.

Du kan laga ett ägg genom strålning om du placerar det mellan två telefoner

Denna falska myt hävdar att vi kan laga ett ägg genom att placera det mellan två mobiltelefoner. Telefon A ringer till telefon B, och endast med vågorna som de avger under samtalet blir ägget mirakulöst kokt.

Denna galenskap uppträdde först på Wymsey Village-webbsidan och senare försökte den ryska tidningen Pravda replikera den - påstås - framgångsrikt. Ta det nu! Naturligtvis har alla som har försökt sedan dess uppnått absolut ingenting ...

Att använda din mobil under körning är lika farligt som att köra full

Låt det vara tydligt att körning medan du använder mobiltelefonen är minst sagt farligt och oansvarigt. Men det kan inte jämföras med att köra under påverkan av alkohol.

Enligt AMTA (Australian Mobile Telecommunications Association) är denna falska myt kontraproduktiv, eftersom det som verkligen uppnås är att sänka stigmatiseringen av rattfylleri.

Du kan öppna dörrarna till en bil genom att vidarebefordra nyckelsignalen från din mobil

Tänk dig att du glömmer nycklarna inuti bilen och att du har en kopia hemma. Istället för att behöva gå hem för den andra nyckeln kan du ringa hem, låta någon ta nyckeln och trycka på knappen som pekar mot mobilen. Signalen kommer till din mobil och bildörrarna öppnas utan problem.

Det är vad den här märkliga men falska myten säger, ty tyvärr använder bilnycklar och mobiltelefoner olika typer av signaler och frekvenser, vilket gör det omöjligt att öppna en bil på distans med den här metoden.

Att ringa 999 ökar din smartphones batteri

Den senare är redan gjord av fyrverkerier. Det finns en urban myt i England att ringa till 999-nödnumret faktiskt får din telefon att ladda. Så enkelt och så dumt.

Det har varit nödvändigt för polisen själva att komma ut för att förneka det så att folk slutar ringa det ovannämnda nödnumret. "Att ringa 999 för allt annat än en nödsituation eller polisärende är slöseri med resurser, håller en operatör upptagen och slösar bort tid som kan spenderas på att hjälpa legitima uppringare i ett eventuellt fall av liv eller död. Det enda sättet att ladda ett mobilbatteri är att använda laddaren. "

Du måste alltid låta det mobila batteriet laddas ur helt

Detta är ett ämne som vi redan har diskuterat då och då på webben. Många tror fortfarande att du måste låta det mobila batteriet tömma helt, annars kommer det att använda mer och snabbare.

Denna tro kommer från när batterierna till bärbara datorer, mobiler etc. de var nickel och de led av ett slags "minneseffekt", något som inte längre uppstår med nuvarande litiumbatterier.

Att använda mobiltelefon i åskväder är mycket farligt

Det finns en tro att det är mildt sagt osäkert att använda elektroniska enheter - inklusive mobiltelefonen - under en storm.. Många tror att strålar på något sätt kan färdas genom radiovågorDärför kan lek med mobilen vara mycket farligt för bärarens hälsa.

Så länge telefonen är inte ansluten till något eluttag i huset det blir inga problem och mobiltelefoner har inte visat sig locka särskilt blixtar.

Vad som kan vara farligt är att vi, när vi är utomhus, drabbas av blixtar medan vi håller en mobiltelefon eller något annat metallföremål. Huden är en dålig ledare av elektricitet, men om blixt slår oss, kommer den att leda bättre genom metallen, kraftigt multiplicera dess effekt och underlätta införandet av elektricitet i vår kropp.

Mobiltelefoner kan orsaka luftkrasch

Det har alltid sagts att det är förbjudet att använda mobiltelefon på flygplan, eftersom det kan orsaka störningar i flygkommunikation och orsaka en olycka.

Det har gått mer än tio år sedan Ofcom-företaget bekräftade att telefonen kan användas på brittiska flygplan, så det verkar inte lika farligt som det är.

Med ord från Adam Burgess, professor vid University of Bath och författare till Mobile Phones, Popular Fears and the Culture of Precaution, “Det finns inga bevis för att smartphones kan utgöra en risk i detta avseende”. Studien visar att endast 4% av sjukhusutrustningen påverkas av mobiltelefonanvändning och endast 0,1% allvarligt. Därför kan vi anta att, i fallet med flygplan, skulle andelen i värsta fall vara densamma eller mindre.

Att använda mobilen i en oljestation kan orsaka en explosion

När det gäller denna andra tro menar Dr Burgess själv:

Det har hävdats att mobiltelefoner har orsakat explosioner vid oljestationer. Men sanningen är att det har fastställts att den verkliga orsaken kom från gnistor som genererades av statisk elektricitet från arbetskläder. Anklagelserna har inga fasta bevis

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.