Billiga retrokonsoler: Clone Mini NES med 621 spel och HDMI

Den som med lätthet läser bloggen vet att jag är ganska förtjust i retrogaming. Jag växte upp på 80- och 90-talet, vilket har fått mig att älska allt om Sega och Nintendo-världen från den tiden.

Liksom de flesta barn då var min första kontakt med japanska 8-bitars videospel med en av de imitationskonsoler som de sålde i elektronikbutiker. De var underbara, inte bara för att de var billigare, utan för att de hade patroner av typen "300 spel i 1" som gjorde att du kunde njuta av en katalog med timmar och timmar av spel. Och det för en tioåring var välsignad ära.

Inom den retrogaming-boom som vi lever idag kan vi säga att den klyftan täcks av alla de kinesiska konsoler som föddes i början av den framgångsrika mini-NES som Nintendo lanserade 2016. De har många spel, de har en design liknar den ursprungliga Y de är vanligtvis mycket billigare.

Kinesisk retrogaming: 8-bitars minikonsol av NES-typ med 2 kontroller och 621 spel

Min idé för detta avsnitt är att skapa en serie artiklar för att skapa en "karta" över kinesisk retrogaming, analysera några av de mest framstående klonkonsolerna för tillfället.

Tänk på att de aldrig kommer att uppnå originalets kvalitet, det är tydligt. Och även om vissa är roliga, är det också sant att det finns andra som har vissa egenskaper som gör dem ganska intressanta, som t.ex. Mini NES-klon som vi analyserar i dagens inlägg. Låt oss gå dit!

Du och jag har träffats tidigare någon annanstans ...

Design och finish

Den stora höjdpunkten i detta system är att till skillnad från andra billiga retro- eller imiterade NES-konsoler, inkluderar den här en HDMI-utgång för att ansluta till TV: n. Det vanliga är att hitta konsoler med AV-utgång, så bara på grund av denna faktor står vi redan inför en enhet som sticker ut över resten.

På designnivå är det mycket likt Nintendo Classic Mini, med mycket små förändringar som det inverterade läget på frontbandet och anslutningsportarna för kontrollerna. Strömförsörjningen sker med hjälp av en laddare ansluten till en mikro-USB-ingång och har en ström- och återställningsknapp. I den meningen är det det mest trofasta som vi kan hitta den ursprungliga produkten.

Original vs kopia: Sanningen är att finishen är en av de starkaste punkterna i denna konsol.

Kontroller och ledningar

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med denna konsol är att ta med två kontroller (något vi inte såg på den ursprungliga mini-NES). Här är det vanligtvis alltid kontroverser, eftersom kommandot är en av de sektioner som lider mest i denna typ av lågprisapparat. Lyckligtvis har detta system några mycket resoluta kontroller: bekvämt att greppa, med 2 extra knappar i turboläge och några riktigt tillfredsställande tangenttryckningar, även efter flera minuters spel.

Det bör noteras att de också tar itu med ett av de största problemen med den ursprungliga konsolen, och det är det kontrollkabeln här är mycket längrevilket ger mer utrymme mellan TV-skärmen och spelaren.

Styrenheten är nästan dubbelt så lång.

Spel

Låt oss nu gå till "chicha" på konsolen. Vad sägs om spel? Finns det verkligen 621 spel eller upprepas de? Är de alla originella?

Sanningen är att det finns några höjdpunkter och skuggor här. De 621 spel som är förinstallerade i konsolens interna minne de är alla unika och det finns inga som upprepas. Det finns också alla klassiska titlar från 8-bitars eran, jag tror att det saknas några spel, men i allmänhet är urvalet ganska framgångsrikt och innehåller några intressanta överraskningar som "Mighty Final Fight" från 1993.

Men hur kan det vara annars, det finns också en punkt av bisarrenhet i spelen som vi inte kan ignorera. Vissa spel är mods av välkända titlar, som "Mario 14", som är ett slags Mario Bros med fiendernas sprites förändrade: Kirbys och Pikachus istället för goombor och köttätande växter. Sådana saker, som i slutändan fortfarande är anekdotiska och till och med roliga vid ett tillfälle.

Spelupplevelse

I allmänhet är spelupplevelsen positiv. Vi har två styrenheter - vilket betyder att vi kan spela dubbel - HDMI-utgången tillåter oss visa spel i 16: 9-format (något som inte kolliderar nyfiken, med tanke på att de ursprungligen var tänkt i 4: 3) och katalogen med spel är omfattande och ganska bra.

Den enda oundvikliga nackdelen med den ursprungliga konsolen är att den inte har något sparsystem för spel. Om vi ​​återställer spelet återgår vi till startskärmen, precis som i de klassiska maskinerna på 80-talet.

En annan sak som hjälper till att förbättra spelupplevelsen, med hänsyn till den stora katalogen den hanterar, är att titlar klassificeras efter genre. Även om många av dem senare har lagt dem direkt i kategorin "Pussel" (av någon anledning som jag fortfarande inte vet).

När det gäller spelen som sådana har alla jag försökt fungerat korrekt, även om vissa har glitched någon gång, de flesta går smidigt och utan problem och vi kan tillbringa några timmar tyst att ha kul på det mest bekväma sättet.

Pris och tillgänglighet

För närvarande denna intressanta 8-bitars HD-konsol Det har ett pris på 23,28 euro, cirka 26,49 dollar att ändra, på TomTop. Ett värde för pengarna som lägger till ett viktigt plus för dem som letar efter en gåva till ett bra pris eller släcker sin törst efter retronostalgi med en av dessa maskiner.

Kort sagt, en mer än acceptabel spelupplevelse för en enhet som försöker efterlikna framgången för sin "storesyster", med flera framgångar på vägen, såsom HDMI-utgång, kontrollernas längd och en katalogvolym med många timmars spel.

TomTop | Köp Classic Retro Console HD (621 spel)

Andra intressanta produkter på TomTop HÄR.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.