8 häftiga sätt att återanvända din gamla Android-telefon - The Happy Android

Om du äntligen har bestämt dig för att byta telefon, grattis! Har du redan funderat på vad du ska göra med din gamla terminal? Istället för att hålla den i en låda till slutet av tiden kanske du vill sälja den, men om det inte är en förstklassig eller relativt aktuell mobil, är chansen att de inte ger dig mycket pengar för Det. Så varför letar du inte efter honom ett annat verktyg och återvinna den för att få ut mer av det? Åtminstone kommer det alltid att vara bättre än att få honom att plocka upp damm.

I själva verket är dagens smartphones fortfarande små datorer med betydande processorkraft, gott om lagringsutrymme och en bra kamera. Användningen som vi kan ge den är nästan oändlig, och gränsen sätts bara av vår fantasi och vår önskan att såsa och "smutsa händerna".

1. Förvandla din gamla Android till en webbkamera

I dessa tider har appar för videokonferenser som Zoom, Skype eller Google Meet blivit ett oumbärligt kommunikationsverktyg. Ett av de bästa sätten att blåsa nytt liv i vår gamla Android är att göra den till en webbkamera eller ett videochattverktyg.

Å ena sidan fungerar Skype-liknande applikationer perfekt med Wi-Fi, så det är inte ens nödvändigt för mobilen att ha ett SIM-kort isatt. Och om du vill gå ett steg längre kan du också förvandla din telefon till en webbkamera för din dator. När allt kommer omkring är smarttelefonkameror i allmänhet mycket bättre än de flesta datorwebkameror.

2. Förvandla din mobil till en Nintendo Game Boy

Om du gillar klassiska videospel har du säkert installerat en retroemulator för Android. Idén är bra eftersom vi kan ansluta en Bluetooth-spelkontroll och spela som om det vore en bärbar konsol (personligen är jag inte ett fan av att använda pekskärmen för denna typ av spel).

Vi kan dock fortfarande gå ett steg längre och ansluta vår gamla Android till en Hyperkin SmartBoy mobil enhet. Anslutningen sker via USB C-porten och låter oss konvertera vår mobil till en fullfjädrad Game Boy eller Game Boy Color, med dess plats för patroner och allt. Den ultimata retroupplevelsen!

3. Förvandla din Android till en smart smarthögtalare från Google Home

Att ge din mobil nytt liv genom att göra den till en Google Home-högtalare är det enklaste i världen och kräver ingen installation av ytterligare en app. Det räcker att vi har en version av Android kompatibel med Google Assistant som accepterar ”OK Google” -kommandon. Synkronisera sedan mobilen med en Bluetooth-högtalare och se till att de alltid är på. Det bästa sättet att ha en Google Home-assistent utan att spendera de 99 euro som den officiella Google-högtalaren är värd.

4. Dra nytta av din Android som en universell fjärrkontroll

De sa det redan i Lord of the Rings: "Ett kommando att locka dem alla och knyta dem till mörkret" eller något liknande ... Om din gamla Android har en infraröd sensor kan du använda den som fjärrkontroll för tv. Du behöver bara installera en gratis app som TV-kontroll eller Anymote och börja ge det ett skott.

Men saken är inte där, eftersom du också kan lägga till andra appar som Unified Remote för att styra datorn fjärrstyrt via Wi-Fi eller Bluetooth. Eller till och med installera en applikation som Universal Remote Control och synkronisera mobilen förutom TV: n andra enheter som projektorer, luftkonditioneringsapparater, DVD / BluRay-spelare, hemmabio och mer.

5. Använd din mobil som en videoövervakningskamera

En annan av de vanligaste användningarna som vi kan ge en föråldrad smartphone är förvandla den till en hemkamera. Om vi ​​har små barn hemma och vi vill övervaka deras rum, eller om vi vill installera en IP-webbkamera för att kunna se vårt hus, portalen eller något annat område, även när vi är på jobbet är detta ett utmärkt alternativ .

Allt vi behöver göra är att installera en gratis app som IP-webbkamera och om några minuter kommer vi att ha en kamera som vi kan se från vårt hem-Wi-Fi eller med en internetanslutning var som helst på planeten.

Tillgång till sändningen är verkligen praktisk och lätt att använda

Du kan se mer information om hur du konfigurerar en videoövervakningskamera i DENNA POST.

Slutligen nämna att vi också kan använda en app som Sovande, specialiserat på babyövervakning. Tappa inte ur sikte!

6. Använd telefonen som en trådlös mus

Tänk dig att din datormus har gått sönder och att du inte har någon att spara. Medan du väntar på att närmaste datorbutik ska öppnas eller på att din Amazon-beställning ska komma fram kan du fortsätta arbeta tack vare din gamla Android. Installera en app som Fjärrmus eller Fjärrlänk och på några sekunder kommer du att kunna använda skärmen på din mobil som om det vore en trådlös mus via wifi.

Som en tillfällig användare av dessa typer av verktyg kan jag försäkra dig om att upplevelsen inte är jämförbar med en riktig mus, men de gör sitt jobb perfekt och kan spara oss mer än en skrämma inför oförutsedda händelser i sista minuten. Glöm inte det!

Relaterat inlägg: Hur man använder din smartphone som en mus för PC

Fungerar både via WiFi och Bluetooth

7. Förvandla din mobiltelefon till en musikspelare

För många år sedan var enheter som iPods lyxprodukter, men idag kan alla mobiltelefoner lagra tusentals låtar och ta dem vart vi vill lyssna på musik Påväg. Även de mest galna och plastmobilerna på marknaden har fler funktioner än den legendariska bärbara spelaren som Apple släppte 2001.

Ta bort alla dina personuppgifter, formatera din Android-mobil och installera dina favorit-multimediaapplikationer. Anslut enheten till Bluetooth-högtalare eller sätt i ett headset och njut av dina favoritartister när som helst och var som helst. Nedan kan du titta på några av de bästa ljud- och videospelarna för Android:

  • De 10 bästa videospelarna för Android
  • Topp 10 musikspelare för Android

8. Använd din gamla mobil som en fotobutik

Foton tar mer och mer lagringsutrymme, så ett bra sätt att blåsa nytt liv i din gamla mobil är att använda den som en bagageutrymme eller fotobutik. I slutet av dagen skulle det vara synd att missa de 32, 64 eller 128 GB internt utrymme som de flesta nuvarande mobiler inkluderar. Något som kan vara till nytta för att frigöra utrymme på vår nya mobil.

Vi kan också ta tillfället i akt att ta den gamla mobilcampingen eller till platser som stranden och ta bilder utan rädsla för att vatten kommer in i den eller skadas av ett oönskat slag.

Känner du till andra alternativa användningsområden för att återanvända och fortsätta att ge liv åt vår gamla mobiltelefon? Om så är fallet, tveka inte att besöka kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found