Hur man färgar gamla foton i svartvitt (för hand eller automatiskt)

Visst har möjligheten att ha gamla svartvita bilder av dina farföräldrar eller släktingar i fullfärg någonsin kommit över dig. Sanningen är att det idag redan finns flera verktyg som gör att vi kan göra detta, både automatiskt och manuellt. I dagens inlägg tar jag med dig Två enkla svartvita fotofärgprogram. Inga Photoshop eller komplicerade applikationer. Var uppmärksam!

Hur man färgar gamla svartvita bilder för hand

Om vi ​​letar efter ett program för att färga svartvita bilder manuellt, är ett av de mest praktiska alternativen som ger mycket bra resultat Colorize Photo Online. En webbapplikation som vi kan använda från webbläsaren på vår dator utan registrering, och som också är gratis.

Denna onlineansökan för färgning av gamla foton fungerar enligt följande:

  • Vi får åtkomst Colorize Photo Online från webbläsaren i vårt team.
  • Klicka på ikonen "Öppna”Ligger till vänster för att ladda bilden i svartvitt som vi vill använda färg på.
  • Därefter klickar vi på ikonen "Öppna”Till höger att ladda en liknande färgbild från vilka man kan ta vägledande toner och färger.
  • När vi väl har båda fotografierna på skärmen behöver vi bara klicka med musen på bilden till höger för att kopiera den färgen. Härifrån kan vi använda den färgen för hand över den gamla bilden.
För att färga fotot till vänster har jag sökt på Internet efter en liknande bild för att kopiera färgpalett.

Det är en manuell process som tar tid, men om vi gör det bra kan vi få resultat mycket högre än vad vi skulle få med en automatisk färgläggningsapplikation.

Applikationen ställer också till vårt förfogande flera verktyg som tillåter oss justera borstens tjocklek, opacitet och färghårdhet.

När vi är färdiga med färgen på fotot måste vi bara klicka på knappen "Spara”För att spara en kopia av bilden.

Det här är vad jag har uppnått på tio minuter. Visst om vi ägnar ett par timmar åt det kan vi uppnå väldigt coola saker.

Webbapplikation för att färglägga gamla foton automatiskt

Den andra applikationen jag vill berätta om kommer från Algoritmi. En webbapplikation som tar hand om automatiskt färglägga ett svartvitt foto tack vare Djup lärning.

För att genomföra processen behöver vi bara ange webbadressen där fotot ligger eller ladda upp det själva med hjälp av "Ladda upp”.

Programmet kommer automatiskt att tillämpa färg på ett intelligent sätt på bilden, vilket möjliggör gratis nedladdning från alternativet "Ladda ner färgad bild”.

Fantastiskt resultat! Hur visste maskinen att slipsen och bältet verkligen var rött?

Detta är den snabbaste metoden för att konvertera gamla svartvita foton till fullfärg. Eftersom det är en automatisk process som utförs med maskininlärning kanske det inte alltid ger det önskade resultatet.

Det handlar om att testa och se om vad Algorithmia erbjuder oss uppfyller våra förväntningar. I vissa fall, de färgade är riktigt imponerande. Vi kan komma åt Algorithmia-webbapplikationen genom följande LÄNK.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found