De bästa gratis alternativen till Microsoft Office - The Happy Android

Microsoft Office, den kända kontorssviten, har gjort stora framsteg de senaste åren. Det finns fler och fler olika applikationer som det erbjuder, liksom dess olika funktioner och egenskaper. Även med de senaste förändringarna har många valt att söka bästa gratisalternativen till Microsoft Office.

Och det är att företaget Redmond har introducerat nya versioner av programmet, till exempel Office 365, endast tillgängliga online, vilket begränsar dess användning. Till detta läggs att det är en betaltjänst som har fått många användare att välja att installera en ny kontorssvit.

Anledningarna till att överge Microsoft Office och leta efter nya alternativ för kontorsautomation

Det finns olika anledningar till varför olika användare har beslutat att lämna MS Office åt sidan och har börjat installera eller använda andra tillgängliga kontorssviter gratis. Mellan dem:

  • Inte alla behöver alla tillgängliga applikationer i sviten, många begränsar sig till att bara använda Word, Excel och Publisher.
  • Det möjliga och oroande övergivandet av de installerbara versionerna och övergången till användningen av Office 365 genom prenumerationsbetalningen till molntjänsten.
  • Tvingad installation av Bing i Chrome för Office 365-abonnenter för att öka användningen av företagets sökmotor.
  • Office 365 är alarmerande för många på grund av den datainsamling som tjänsten är beroende av.
  • De betalda versionerna av Office är de som har de bästa alternativen och som skiljer framstegen i varje ny del av sviten.

Gratis alternativ till Microsoft Office

Om du känner dig identifierad med några av de tidigare anledningarna och du vill avsluta Microsoft Office För att prova en annan kontorssvit bör du veta att det finns olika alternativ tillgängliga med liknande funktioner och gratis. Vi granskar några av dem.

Google Dokument

Google Dokument ingår i Googles onlinekontorsvit, G-sviter. Den är tillgänglig online för alla som är registrerade i Gmail, eller om de har ett Google-konto. Paketet har applikationer som liknar Office, det är enkelt att använda och mycket intuitivt.

Du kommer att kunna skriva eller skriva ut ditt dokument online och ladda ner det i de olika format som finns tillgängliga. Dessutom har du ett gratis lagringsutrymme på 15 GB för att spara dina filer, dela dem offentligt eller privat och många fler alternativ tillgängliga i den här online-sviten.

Gå till Google Dokument

SoftMaker FreeOffice

Känd som ett av de första alternativen till MS Office gratis, SoftMaker FreeOffice den har den slående egenskapen att den är kompatibel med nästan, om inte alla, filformaten för Office-applikationer.

Lätt, lätt, lätt att installera, är de ord som bäst beskriver SoftMaker FreeOffice. Du kan exportera filer till EPUB-format och mycket mer.

Ladda ner SoftMaker FreeOffice

WPS Office

WPS Office är en komplett och kraftfull kontorssvit. Du kommer att kunna arbeta utan problem i dina Microsoft Office-dokument. Denna svit erbjuder dokumentsignerings- och krypteringsfunktioner, exklusiva PDF-filverktyg och mer.

Det rekommenderas att installera WPS Office på relativt kraftfulla datorer, eller som uppfyller kraven som rekommenderas av utvecklaren, eftersom det tenderar att ge vissa fördröjningsproblem på mindre kraftfulla datorer.

Ladda ner WPS Office

LibreOffice

Om du vill hålla din svit installerad på din PC eller laptop, LibreOffice det är det perfekta alternativet. Det har de viktigaste MS Office-applikationerna, så det är kompatibelt med filerna från det, även om det kan ge vissa läsfel.

Det är en av de mest kompletta kontorssviterna som finns tillgängliga gratis. Den innehåller hundratals funktioner och vissa funktioner som inte finns i de kostnadsfria versionerna av MS Office, så du kommer att tycka att det är väldigt praktiskt och intressant.

Ladda ner LibreOffice

OnlyOffice

Vad händer om du blandar kraften och mångsidigheten i Microsoft Office och den kostnadsfria LibreOffice-upplevelsen? Resultatet är mycket tydligt. Är om OnlyOffice.

Även om det är lite känt av de flesta användare är OnlyOffice en ganska komplett kontorssvit, och det konkurrerar också enkelt med LibreOffice utan problem.

Bland den mest anmärkningsvärda kritiken är dess design, som är en sammanslagning av den komplexa designen av MS Office med enkelheten i LibreOffice i vissa avsnitt.

Ladda ner OnlyOffice

Zoho Office

Om du arbetar eller publicerar på WordPress är det troligt att sviten blir bekant för dig Zoho Office. Det är en enkel kontorssvit med mycket potential. Bland dess huvudsakliga funktioner är möjligheten att ladda upp publikationer direkt till webbplatser som använder WordPress CMS.

Gå till Zoho Office-webbplatsen

iWork för iCloud

Även om det inte är helt gratis, iWork för iCloud erbjuder tre grundläggande men effektiva applikationer av sitt kontorssvit online gratis. Med Pages, Keynote och Number kan du arbeta vad du behöver online.

Det är den tydliga konkurrensen för Microsoft Office Online och Google Docs, men det är ännu inte lika komplett som de två rivalerna. Den har en minimalistisk design och gränssnitt, du kan också njuta av 5 GB lagringsutrymme helt gratis och möjligheten att köpa den betalda versionen.

Gå till iWork för iCloud

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found