Så här ställer du in en PS4 Dual Shock-kontroller i Windows

Jag har alltid varit mer konsoler än PC när det gäller videospel. Jag minns fortfarande Atari ST som min far gav mig när jag fortfarande var barn och spelet "Asterix and the Menhir Heist", eller den första Doom, Warcraft, Age of Empires och Carmaggedon som kom ut för PC på 90-talet, kl. det som jag ägde en hel del timmar åt dem vid den tiden.

Från år 2000 har jag varit mycket mer fokuserad på de olika Playstations och Nintendo-konsolerna, och det var inte förrän nyligen, när jag äntligen återvände till att ha en halv anständig PC, som jag har återvänt till datorpaketet.

Hur man spelar PC-spel (Windows) med Playstation 4 Dual Shock

Som sagt, det är nu som jag har insett vikten av en bra controller eller controller för att spela vissa typer av PC-spel. "White label" -spelplattorna är inte dåliga alls, men sanningen är att det på nivå med hantering och spelbarhet inte finns någon färg om vi jämför dem med kontrollerna på en Xbox -kompatibel med Windows- eller en PS4. Visste du att vi också kan konfigurera Dual Shock på PS4 så att den fungerar i Windows?

1 # Ladda ner DS4Windows-applikationen

Tricket här är att använda ett program som DS4Windows, vilket får systemet att tro att vår PS4-controller är en Xbox-controller och så kan vi använda det utan problem. Vi kan ladda ner detta intressanta program från den officiella webbplatsen för DS4Windows.

2 # Installera DS4Windows på din dator

När installationspaketet har laddats ner packar vi upp filen och öppnar den. Vi ser att det finns två filer:

  • DS4Windows.exe
  • DS4WindowsUpdater.exe

Vi kör installationsfilen DS4Windows.exe. Första gången vi kör den kommer programmet att fråga oss var vi vill spara konfigurationsdata. Som standard sparas de i den rekommenderade mappen "Applikationsdata”.

Ett nytt fönster öppnas där vi kan installera applikationsdrivrutinerna. Vi klickar helt enkelt på "Steg 1: Installera DS4-drivrutinen”, Och låt magi göra resten.

Om vi ​​har en dator med Windows 7 eller lägre måste vi också klicka på knappen "Steg 2: Installera 360-drivrutinen om du använder Windows 7 eller senare”.

3 # Konfigurera applikationen

Från och med nu Vi borde redan kunna ansluta PS4-kontrollen via en USB-kabel, och Windows borde känna igen den. Om inte, är det lämpligt att köra filen "DS4WindowsUpdater.exe"Om det finns en uppdatering som väntar på att installeras.

I mitt fall, för att undvika problem, öppnar jag alltid applikationen DS4Windows först och ansluter sedan Dual Shock, och det upptäcker det vanligtvis första gången.

3.1 # Ansluta PS4-styrenheten via Bluetooth

Istället för att använda en USB-anslutning, vi kan också länka spelkontrollen via Bluetooth –Om vår dator har denna typ av anslutning-.

För det, vi måste hålla ned PS + Share-knapparna i cirka 3 sekundertills lampan på fjärrkontrollen börjar blinka. Vi ska "Bluetooth och andra enhetsinställningar"I Windows och välj"Lägg till Bluetooth eller annan enhet”.

Vi ser att systemet upptäcker en enhet av typen "Trådlös styrenhet”, Vi väljer det, och det är det. Om du när som helst ber oss om en parningsnyckel använder vi "0000”.

4 # Låt oss spela!

Som du kan se är det inte komplicerat alls och faktumet att ha en viss kvalitetskontroll i Windows som Dual Shock på PS4, är sanningen att det avsevärt förbättrar spelupplevelsen för många PC-titlar.

I mitt fall tycker jag om det med spel som Dragon Ball Xenoverse 2 eller Guilty Gear Xrd Revelator för Windows 10. Jag hoppas att denna lilla handledning hjälper dig, och för alla frågor, som du vet, ses vi i kommentarrutan.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found