Alienware Concept UFO: en vild version av Nintendo Switch

Även omNintendo-switch Det är i grunden en logisk utveckling av den tidigare Wii U, ingen tvivlar på att den är en av de stora tekniska uppenbarelserna under årtiondet. En bärbar konsol som också kan anslutas till TV-skärmen, med avtagbara gamepads som tillåter upp till två spelare när som helst och var som helst.

Idén om en hybridkonsol är för saftig för att bara lämnas i Nintendos trädgård, och det var bara en tidsfråga innan andra stora företag försökte efterlikna den. I CES 2020, världens elektronikmässa som hålls varje år i Las Vegas, har Alienware presenterat en enhet som ser misstänksam ut som Nintendo Switch. Lite som en fräck klon, om det inte var för att det har mer chicha inuti än en hamburgare med en dubbel portion bacon.

Alienware Concept UFO: en spel-PC formad som en Nintendo Switch

Maskinen heter Koncept UFO, och kommer som en spel-PC med en integrerad pekskärm och två styrenheter som kan fästas magnetiskt på sidorna för en upplevelse ... ja, ungefär samma som Nintendo Switch. Skärmen har en upplösning på 1900x1200p och systemet monterar Windows 10 som ett operativsystem, vilket innebär att vi kan klämma på det som en dator för alla syften och inte bara för att spela några spel i den friska luften.

I synnerhet vi står inför ett konceptuellt projektDet vill säga att det bara är ett "försök och fel", så Dell - ägare av Alienware-märket - har inte ens bekräftat att det tar det till butikerna en dag. Naturligtvis finns det flera fysiska prototyper som har testats på mässan, och från vad de som har lagt sina klor på dem säger, skulle vi stå inför en maskin som kan köra spel som Mortal Kombat 11 och andra världskriget Z med tillräckligt lätthet .

När det gäller resten av funktionerna skulle enheten utrusta en 10: e generationens Intel-processor, USB C-portar på toppen och botten (vilket gör det möjligt att lägga till ett tangentbord och en mus), en Thunderbolt-port för att ansluta "konsolen" till TV: n, Wi -Fi och Bluetooth-anslutning.

Det finns fortfarande utrymme för förbättringar

Men inte allt är blommor: analytiker kommenterar också att kontrollerna har tillräckligt med utrymme för förbättringar, och med tanke på att vi står inför en bärbar dator som har en hög vikt (cirka ett kilo) är det inte särskilt bekvämt eller ergonomiskt för långa sessioner av spel. Det är vad det har att göra med att försöka behålla den "gamer" -designen så stenig, typisk för Alienware.

För resten verkar det som om konsolen svarar bättre när den är ansluten till en bildskärm och levererar uppdateringsfrekvenser närmare 60FPS, samtidigt som den svarar något över 30FPS i bärbart läge. Som vi nämnde är det fortfarande en prototyp: ett muskelprov från tillverkaren, som för övrigt tjänar till att testa marknaden och se om en produkt av denna typ är värt att ta sig till gatan.

Och vad kommer Nintendo att tänka på allt detta? Skulle du vara villig att kämpa för en sådan enhets immateriella egendom? Sanningen är att det inte verkar som att UFO-konceptet kan konkurrera med Nintendo Switch, eller åtminstone inte direkt. I det här fallet skulle vi prata om en hårdvara som ligger nära ett mycket mer premiumsortiment, med priser som liknar de för en bärbar datorspel, långt ifrån de nästan 300 euro som en helt ny Switch för närvarande är värd.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found