I vilken mapp lagras bilderna vi tar med vår mobil?

När vi tar ett foto med vår Android-telefon eller surfplatta går det till Galleri. Det är väldigt enkelt att hitta det eftersom alla foton vanligtvis är grupperade i ett album under namnet "Camera". Ganska identifierande och beskrivande. Men den stora frågan är, Var hålls dessa foton egentligen? I vilken mapp?

Plats eller rutt för bilderna vi tar med en Android-telefon

Android, som Linux och Windows, har en trädliknande mappstruktur med motsvarande rot, mappar och olika undermappar. Därför, om vi ansluter en Android-enhet till en dator och vi vill kopiera, klippa ut eller flytta ett foto, är det nödvändigt att veta dess plats.

Normalt alla bilder som tagits med kameraappen de går till DCIM-mappen. Inuti här hittar vi flera undermappar, till exempel "Camera" eller "100ANDRO". Hela sökvägen för dessa mappar är:

  • / lagring / emulerad / 0 / DCIM / kamera
  • / lagring / emulerad / 0 / DCIM / 100ANDRO

Foton som tagits av andra kameraappar brukar också gå till:

  • / lagring / emulerad / 0 / Bilder

Om det tar slut på internt lagringsutrymme på telefonen är det dessa mappar som vi måste komma åt från datorn för att göra en bra kopia eller ta bort dem.

Å andra sidan, om vi vill komma åt dessa mappar direkt från Android behöver vi en filutforskare. Google Play har ett stort antal gratis webbläsare, till exempel Filhanteraren +, eller den officiella Google-appen, Files Go (en rengörings- och filhanteringsapplikation, 2 i 1).

Ladda ner QR-Code File Manager Utvecklare: File Manager Plus Pris: Gratis

Om vi ​​försöker komma åt dessa mappar eftersom vi misstänker att vi har tappat eller tagit bort ett foto är det ett bra sätt att kontrollera det. Om vi ​​ser att dessa mappar inte finns där, ja, vi måste börja tillämpa motsvarande metoder på återställa raderade foton och videor från Android.

Var lagras resten av de nedladdade och delade bilderna?

Men inte alla bilder som lagras i vår Android-terminal lagras i den ovan nämnda DCIM-mappen.

  • Om vi ​​letar efter bilder som har laddats ner i webbläsaren eller från e-postprogrammet finns dessa normalt i mappen / lagring / emulerad / 0 / Ladda ner.
  • WhatsApp-bilder sparas i mappen / lagring / emulerad / 0 / WhatsApp / Media / WhatsApp-bilder.
  • Instagram-bilder sparas i / lagring / emulerad / 0 / Bilder / Instagram.
  • Bilderna som laddas ner eller delas från andra applikationer som bakgrundsappar, sociala nätverk eller fotoredigerare sparas i mappen som motsvarar varje applikation eller i mappen "Bilder”. Till exempel sparas bakgrundsbilder som laddats ner från Wallzy-appen / lagring / emulerad / 0 / Wallzy.

Här kan vi se det stora värdet som Android-bildalbum och -gallerier har, eftersom som vi kan se, beroende på vilken applikation vi laddar ner eller lagrar en bild eller ett fotografi med, kommer den att gå till en eller annan plats.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found