Så här aktiverar du mörkt läge i Facebook-appen för Android

Sedan 2020 beslutade Facebook för Android att implementera mörkt läge inom din plattform. Denna design skapades för att användare ska kunna njuta av en mer vilad vy, vilket möjliggör förlängning av tiden som mobil utrustning används, liksom batteriet. På lång sikt fungerar batteriet bättre i förhållande till dess livslängd.

Användningen av detta läge startade under de första tre månaderna i år. Han gjorde sitt första uppträdande på webbversionen av det sociala nätverket. För närvarande är detta läge redan används på Android-mobiler och iOS i olika applikationer.

I början var den bara tillgänglig som en betaversion, så bara vissa användare kunde njuta av den här funktionen. Men för närvarande har det redan införlivats i ansökan. Aktivering av mörkt läge i Facebook-appen för Android kan göras i enkla steg.

Facebook mörkt läge

Det mörka läget i de olika applikationerna har blivit mycket populärt nyligen. Och detta 2020 har nått den applikation som skapats och designats av Mark Zuckerberg och hans team. Facebook länge Jag har redan implementerat det i Messenger-appen. Detta läge gör gränssnittet mer hanterbart för användare, eftersom det anpassar sig till deras smak och vision.

Företaget hade arbetat med den här funktionen under lång tid. Han hade redan meddelat oss genom att visa oss framstegen för appen på plattformen. Så var fallet i videoområdet. Vi observerar närvaron av mörka bakgrunder, medan resten av ansökan förblev tydlig. Dock kan mörka områden redan observeras i hela applikationen, vilket leder till mörkt läge på Facebook för Android.

Bland de förändringar som vi observerar i applikationen kan vi nämna:

  • Newswall-uppdateringsbakgrunderna är mörka
  • På nivån i avsnittet om vänrekommendationer
  • På den personliga väggen är färgen mörkgrå medan sänggaveln förblir vit.

Vi kan också se mörka rester i Facebook-konfigurationsområdet. Speciellt på nivå med namnen på undermenyerna när vi aktiverar dem.

Med andra ord kan vi säga att det redan är möjligt att njuta av det mörka läget i Facebook-applikationen för Android. Detta trots att det inte fördelas jämnt i alla applikationsområden.

Hur aktiverar jag det mörka läget i Facebook-applikationen för Android?

Som vi redan vet är denna modalitet ny på plattformen. Så många av användarna är inte medvetna om dess existens och i vissa fall dess hantering. Här är stegen du måste följa för att använda den:

Det första steget är att öppna "Facebook" -applikationen. Därefter går vi till huvudmenyn och vi pekar på ikonen vars symbol är tre horisontella ränder. Detta är längst ned till höger. Detta kommer omedelbart att utvecklas.

I det nya fönstret som visas går vi till alternativet Inställningar och integritet och vi spelar på det. En ny meny visas där vi hittar Mörkt läge. Tryck på och skärmen visar de tre alternativen. Den första är att aktivera den här funktionen, den andra att inaktivera den och den tredje som låter appen använda enhetstemat som standard.

Om användare vill aktivera det här läget i snabbmeddelandeplattformen måste de göra det från Messenger-appen. Inom huvudgränssnittet måste du trycka på profilbilden (längst upp i profilen). En skärm med alla inställningar visas. Strax under användarens namn visas alternativet Mörkt läge. Vänd reglaget för att ändra tema av ansökan.

Ett annat alternativ från Android kan vara att aktivera det mörka läget i Inställningar. Gå in i skärmavsnittet, välj Avancerade alternativ och klicka sedan på Enhetsteman. Välj automatisk mörkt tema eller mörkt läge. Detta kommer att göra att applikationsgränssnittet ändras.

Det här alternativet är perfekt för när natten faller och vi vill fortsätta surfa från vår enhet. Ljuset blir mindre irriterande för våra ögon. Det är viktigt att notera att om vi vill inaktivera läget, behöver vi bara följa samma steg i samma ordning.

Batteribesparing, fördel med att aktivera det mörka läget för Facebook och andra applikationer

Olika applikationer hade redan den här funktionen och Facebook för Android kunde inte fly. Det har blivit ett idealiskt alternativ, särskilt för användare att kunna använda sin mobiltelefon ofta. Det minskar ögonbelastningen avsevärt som kan orsakas av ljuset från telefonen. Detta beror på att ljusstyrkan minskar när vi har att göra med mörka färger.

Det bör noteras att detta inte är den enda fördelen som det mörka läget inkluderar. En annan fördel den erbjuder är sparar på utrustningsbatteriet. Det kommer att gynna utförandet av detsamma. Detta inträffar för att när du aktiverar detta läge, fungerar skärmarna som inkluderar OLED-teknik genom att stänga av pixelsektionen helt för att representera den svarta färgen. Din syn kommer att skyddas och utrustningens livslängd förlängs.

Aktivt mörkt läge på andra plattformar

Facebook-användare har möjlighet att använda det sociala nätverket på olika plattformar. Det mest erkända är webbversion, eftersom det var där det hade sitt ursprung. En gång på webbplatsen, visa menyn genom att klicka på knappen med en pil i det övre högra hörnet. Leta reda på alternativet "Mörkt läge" och klicka på det. Endast möjligt om du aktiverar den senaste Facebook-layouten. För iOS gäller samma steg som för Android.

Kanske Intresserar dig:Hur man aktiverar Chromes "Dark Mode" på Android

Relaterade inlägg:Så här aktiverar du mörkt läge i alla dina appar och enheter

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found