WhatTheFont, "Shazam" för att identifiera typsnitt

WhatTheFont är en gratis app för Android och iOS som är van vid identifiera typsnitt. Det är ungefär som typsnittets Shazam. Hittills var WhatTheFont en välkänd webbapplikation på MyFonts, en glädje för designers från hela världen som äntligen gör språnget till appformat.

Hur fungerar WhatTheFont? Identifiera typsnitt

WhatTheFont kan identifiera upp till 130 000 olika teckensnitt tack vare maskininlärning. Så enkelt som att ta ett foto med din mobil och appen berättar namnet och familjen som den tillhör.

I praktiken är det vanligt att visa oss olika teckensnitt som svar, alla liknar originalet som visas på skärmen. Det är inte alltid korrekt, men sanningen är att om bilden är väl upplyst är dess effektivitet verkligen fantastisk.

I skärmdumparna som vi kan se ovan har jag tagit ett foto av CHUWI-logotypen och sanningen är att den har spikat den. Då i andra försök har det inte varit så exakt, men det pekar verkligen på sätt.

WhatTheFont gör det möjligt att identifiera mer än en typsnitt inom samma bild, och för varje typsnitt ger det oss möjligheten att köpa den från MyFonts-butiken, om vi är intresserade.

Ladda ner QR-kod WhatTheFont Utvecklare: MONOTYPE Pris: Gratis

Applikationen fungerar med bilder från tidningar, tidningar, dataskärmar, mobiltelefoner etc. Definitivt, alla typsnitt som är tryckta på en plan yta. Vi måste se utvecklingen som den här appen har, men i sin lanseringsversion erbjuder den åtminstone riktigt bra känslor.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found