Windows 7: Kortkommandon - The Happy Android

Visst har du hört detta tidigare: istället för att kedja klick för att slutföra en uppgift kan du utföra en enkel kombination av tangenter för att uppnå samma slut. Dessa kallas "tangentbordsgenvägar”.

Det kan tyckas dumt men när du väl är van vid att använda vissa tangentkombinationer det kommer en tid när du tänker «Hur kunde jag ha levt hittills utan att veta detta? Men det är mycket bekvämare!»

Tills du minns dem i början har du alltid de ögonblicken av tvivel «¿¿Var det kontroll + alt eller shift + kontroll?«. Kom igen, du har kul att lägga in tassarna (och ibland lär du dig till och med en ny genväg utan att leta efter den).

Här är de 10 mest användbara kortkommandona för Windows 7:

  1. Windows-tangent kombinerad med symbolerna «+» och «-« , detta förstorar och minskar vyn på skrivbordet.
  2. Windows-tangent kombinerad med vänster- eller högerpilar, på system med mer än en bildskärm, flyttar det aktiva fönstret mellan skärmarna.
  3. Windows-tangent och upp- eller nedpilarmaximerar det aktiva fönstret eller minimerar det till aktivitetsfältet.
  4. Windows-tangent och mellanslagstangenten, användbart när vi vill se skrivbordet och vi har många fönster ovanför det. Är det som kallas Aero Peek.
  5. Windows-tangent och start-tangent, det minimerar alla fönster utom det aktiva, om det trycks in igen återställs det.
  6. Windows-tangent kombinerad med H-tangentmaximerar det aktuella fönstret till helskärm.
  7. Windows-tangent kombinerad med I-tangenttvärtom, det återställer hela skärmens maximerade fönster till föregående storlek och om det redan är så minimerar det det.
  8. Windows-tangent och E-tangent, öppna "dator" (min dator).
  9. Windows-tangenten och F-tangenten, öppnar ett sökfönster.
  10. Windows-tangent och L-tangent, låser sessionen. Mycket användbart när vi måste komma bort från datorn en stund och vi inte vill se vad som gjordes, på vägen tillbaka ber vi oss om lösenordet för att komma åt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found