Hur man skapar 3D-foton med Facebook AI för Android

År 2018 lanserade Facebook en funktion som tillät skapa 3D-foton från 2D-bilder. Den nya tekniken hittills var dock endast tillgänglig i avancerade terminaler med dubbla linser. Något som verkar förändras från och med nu, eftersom Facebook för ett par dagar sedan via sin blogg meddelade att det kommer att utöka tillgängligheten av detta verktyg till resten av Android- eller iPhone-terminalerna på marknaden, även om de bara har en enda lins . eller de är avancerade enheter.

För att göra detta använder Facebooks artificiell intelligens tekniker för maskininlärning att skapa en tredimensionell struktur från platta fotografier. Något som kan appliceras både på de foton vi tar med kameran, liksom på alla andra bilder som vi har laddat ner via Internet eller har lagrat i minnet på vår enhet.

Resultatet är en bild som "rör sig" när vi vrider eller lutar telefonen och avslöjar delar av scenen ur ett annat perspektiv. Resultatet skiljer sig från ett foto till ett annat, men i allmänhet kan vi säga att effekten är ganska tillfredsställande.

Relaterat inlägg: Hur man ställer in en 3D-bakgrund på Android

Hur man tar ett 3D-foto med Facebook-appen för Android

3D-foton är nu tillgängliga för alla som har sin Facebook Android-app uppdaterad till den senaste versionen.

Ladda ner QR-kod Facebook Utvecklare: Facebook Pris: Gratis

Stegen att följa är följande:

  • Öppna Facebook-appen och klicka på “¿Vad tänker du på?”.
  • Bläddra nedåt i listan över tillgängliga åtgärder tills du hittar åtgärden "3D-foto”.
  • I följande meddelande accepterar du meddelandet "Tillåta åtkomst”Och välj en bild från ditt galleri.
  • När bilden har bearbetats kommer du att kunna se ett utkast till hur den kommer att konverteras till 3D. Lägg till en kommentar och när du har allt klart klickar du på "Att posta”.

För att uppnå denna typ av effekter har Facebooks AI utbildat ett fackligt neurala nätverk (CNN) med miljontals offentliga 3D-bilder och deras djupkartor, tillsammans med olika tekniker för mobiloptimering som ska hjälpa till att göra denna typ av bilder flytande och i en fråga. sekunder.

Fungerar det då? Sanningen är att efter att ha provat ett par bilder har vi fått några intressanta resultat. Om vi ​​är vanliga användare av det sociala nätverket är det utan tvekan ett verktyg som vi kan spela mycket på.

Rekommenderad läsning: Upptäck Phogy, fantastiska foton och selfies i 3D för Android och iOS

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found