Vad är ett mekaniskt tangentbord? Definition och typer

För några år sedan verkar det som om videospelvärlden blir starkare och starkare och logiskt sett utvecklar företag ny teknik eller återuppfinner gammal teknik och anpassar dem till nya tider. Det senare har inträffat med mekaniska tangentbord: de fanns redan men de skapar ny mekanik för att förbättra ovanstående. Men sluta ...Vad är ett mekaniskt tangentbord exakt?

I denna publikation vill vi täcka nästan alla möjliga aspekter och göra det tydligt vad mekaniska tangentbord är, vad de är för, deras målgrupp och om du behöver spendera lite på dem.

Vad är ett mekaniskt tangentbord och vad är det för?

Jag ska hoppa över den del där jag inte behöver förklara vad ett tangentbord är och vad det är till för. Vid denna tidpunkt i livet vet vi alla vad ett tangentbord är. Vad jag kommer att säga är att just nu de allra flesta tangentbord som används är membranMed andra ord, om du tar bort tangenterna från tangentbordet framför dig just nu, kommer du att se att det längst ner har en gummiaktig eller silikonplast som "sammanfogar" alla tangentbordstangenterna. På ett mekaniskt tangentbord Det här är inte så här, varje nyckel är oberoende av de andra, har var och en sin egen mekanism.

Uppenbarligen är detta en förbättring jämfört med membranet. I membrantangentbord kan ett fel i en del av membranet påverka hela det eller en specifik del, något som en mekaniker inte gör: Om en tangent inte trycker bra måste vi bara reparera den delen och inte hela tangentbordet.

Även mekaniska tangentbord är mycket svåra att knäcka, De är gjorda av mycket motståndskraftig plast och kan hålla upp till tio år längre än konventionella membrantangentbord. Å andra sidan är ljudet från mekaniken mycket högre, vi har inte det gummiliknande membranet som dämpar slaget och som gör att inget alls tystas.

Vi kan också nämna att pulsen är progressiv och detta gör att vår handled och fingrar inte lider så mycket med pulsationen undvika trötthet efter långa timmar av användning.

Om vi ​​kan få något negativt från ett mekaniskt tangentbord är det priset, och eftersom denna typ av tangentbord har kommit in i "Gamer" -världen har priserna skjutit i höjden och vi kommer knappast att kunna välja mellan mer än 4 eller 5 tangentbord nedanför 100 euro.

Hur väljer jag vilket mekaniskt tangentbord som passar mig?

Visst vänner, trodde du inte? Naturligtvis finns det olika typer av mekaniska tangentbord. Som vi redan har nämnt har varje tangent en mekanism med en fjäder som erbjuder olika egenskaper för varje tangent och till och med ljud.

Körsbärsrött mekaniskt tangentbord

Det är min favorit och den mest använda i spelvärlden för att vara en av de mest populära. Den har en kontinuerlig rörelse utan stopp och för att trycka på den måste vi aktivera cirka 45 g tryck jämfört med de typiska 60 g i mekaniska tangentbord. Det verkar dumt men en puls med så låg vikt (även om det bara är 15 g skillnad) är mycket och kan orsaka ofrivilliga pulsationer.

Cherry Black mekaniskt tangentbord

Den svarta mekanismen är exakt densamma som den röda, den enda anmärkningsvärda skillnaden är att för att aktivera nyckeln måste trycket vara mellan 40 g och 80 g. Vi vill också lyfta fram något om detta körsbär, och det är att det är så "hårt" att det kan tröttna dig under långa skrivdagar.

Cherry White mekaniskt tangentbord

Vit, som kan ses på bilden, har ett litet hinder att övervinna, detta gör att uppladdningen går snabbare än i de tidigare, vilket möjliggör snabbare skrivning. I denna typ av tangentbord kommer vi att märka de två kranarna som den träffar när man går upp och ner, vilket gör skrivningen ganska bekväm. På grund av den låga efterfrågan på denna typ av tangentbord är produktionskostnaden ganska hög. Denna körsbär och den bruna som vi kommer att se nu är praktiskt taget desamma, bara tryckskillnaden förändras, som hos de vita stiger till 55 g.

Cherry Brown mekaniskt tangentbord

Denna typ av mekanism liknar mycket vitt som vi nämnde tidigare. Man kan säga att denna typ av körsbär är den mest använda i allmänna termer, den är den mest mångsidiga av alla och den vanligaste att hitta.

Både dessa och de röda behöver samma tryck för att få dem att fungera 45 g, så den här typen av tangentbord är perfekt för både skrivning och långa timmar av oavbruten spel.

Körsbärsblått mekaniskt tangentbord

The Blue är det svarta fåret i familjen, även om det inte nödvändigtvis betyder att det är dåligt. Om du tittar på bilden är denna typ av mekanism väldigt annorlunda än de andra, den består av pulsationer, vilket gör det första avsnittet mycket smidigt och det andra något svårare.

Det låter dubbelt för varje tryck, det vill säga varje gång vi trycker på gör det två ”tac-tac” och inte en.

Om vi ​​tittar på bilden kommer vi att se hur även om nyckeln är uppe, kanske den vita mekanismen nedan inte finns där ännu, detta kan orsaka ofrivilliga tangenttryckningar om vi gör det för snabbt.

Utan tvekan är körsbärsblått det bästa för långa dagar av skriftligt arbete eftersom det inte tröttnar på handlederna eller fingrarna, även om vi måste vänja oss vid att använda det eftersom det är väldigt annorlunda.

Avslutning

Även om det fortfarande finns några olika mekanismer från företag som bara använder dem (som Razer), skulle det vara de normala som vi hittar i 90% av tangentborden.

Jag personligen skulle använda de röda som verkar vara mest bekväma att spela (vilket är vad jag gör mest) eller annars skulle jag gå för de bruna på grund av deras mångsidighet, men hej, för färgsmak kan du alltid gå till en dator lagra där de utsätts för dem och prova dem.

Artikel skriven av vår redaktör Heiser

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found