Skapa en rullgardinsmeny i Excel - The Happy Android

Om du vill skapa en mall eller ett formulär i Excel, är det ibland användbart att kunna lägga till listor eller rullgardinsmenyer med valbara värden.

Denna typ av rullgardinsmeny kan hämta data antingen från celler i själva kalkylarket eller från en extern fil. Om det du behöver är att skapa ett enkelt formulär är det inte särskilt praktiskt att ta listdata från en annan fil, så den här gången kommer jag att begränsa mig till att visa dig det enklaste sättet att skapa denna typ av meny.

Välj först var du vill skapa rullgardinsmenyn och vilka värden du vill att listan ska innehålla. I exemplet som jag visar dig i bilden nedan ska vi skapa rullgardinsmenyn i cell C3. Till vänster har jag lagt namnet på listan, "Avd. ”, För att identifiera det. I en annan kolumn, bort från resten av data på arket, har jag skrivit de fält som jag vill ska visas i listan eller menyn som jag ska skapa.

Gå sedan till fliken Data och klicka på Datavalidering.

I datavalideringsfönstret, på fliken Miljö Välja Tillåt: Lista. Du kommer att se hur alternativet visas nedan Källa. Klicka på den lilla ikonen som visas till höger (se bild).

Vi återgår till kalkylbladet. Välja utan att släppa vänster knapp cellerna du vill ska visas i listan. Titta på fönstret Datavalidering Cellerna du har valt för listan visas. I exemplet på bilden har vi valt från cell H3 till H7. Tryck Stiga på.

Låt oss gå tillbaka till fönstret Datavalidering. Du kommer att se hur nu i fältet Källa den som följs av cellerna du just valt visas. Tryck Att acceptera.

Lista skapad.

Slutligen, om du inte vill att värdena i listan ska vara synliga eftersom de inte är särskilt estetiska, kan du välja kolumnen och genom att högerklicka på Dölj så den här kolumnen visas inte.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found