Xiaomi Redmi Note 4X i recension: ett kraftfullt mellanklass med Snapdragon 625 - The Happy Android

Xiaomi har precis lanserat en ny version av Xiaomi Redmi Note 4. Vi pratar om Xiaomi Redmi Note 4X, en terminal som höjer hårdvaran i Not 4 med en bättre kvalitet processor, den välkända Snapdragon 625 från Qualcomm. På det här sättet optimerar Xiaomi prestanda för den redan intressanta not 4 med ett system som får flytande och effektivitet tack vare CPU-förändringen. I dagens granskning analyserar vi Xiaomi Redmi Note 4X, en av de mest attraktiva och prisvärda terminalerna i det nuvarande mellanklassen. Ska vi hålla ett öga på det?

Display och layout

När det gäller skärm och design gäller Xiaomi Redmi Note 4X behåller specifikationerna för den tidigare modellen: 5,5-tums skärm med FullHD-upplösning och den alltid snygga välvda 2.5D. Designen är också praktiskt taget identisk: en elegant minimalistisk metallfinish med en böjd rygg för bättre grepp och rundade kanter.

På framsidan hittar vi 3 beröringsknappar med selfie-kameran och närhetssensorn på den övre delen av panelen, och på baksidan ser vi bara Xiaomi-logotypen (vilket är uppskattat), bredvid huvudkameran och sensorn. fotavtryck.

En av nyheterna på Xiaomi Redmi Note 4X är att den finns i olika färger: grå, silvergrå, champagne, rosa, guld, ljusgrön och svart. Det bör klargöras att priset varierar beroende på vald färg, så detta är också en viktig faktor att tänka på.

Kraft och prestanda

Som vi nämnde i början, det särskiljande elementet i Redmi Note 4X är dess nya Snapdragon 625 Octa Core 2.0 GHz-processor tillsammans med Adreno 506 GPUoch lämnar efter sig den tidigare Helio X20 som bär den klassiska Note 4. På prestandanivån kan vi säga att båda (Helio X20 och Snapdragon) berör en mycket liknande nivå när det gäller flytbarhet och applikationshantering.

När det gäller minne och lagring hittar vi två olika versioner av terminalen:

  • En med 3 GB RAM + 32 GB intern lagring.
  • En annan kraftfullare version med 4 GB RAM + 64 GB av det inre rummet.

I båda versionerna är det inhemska operativsystemet Android 6.0, med Xiaomis MIUI 8.1 anpassningsskikt, vilket i många avseenden påminner om Apples fleråriga iOS.

Xiaomi Redmi Note 4X-poäng i Antutu och Geekbench

Om vi ​​skickar den nya Redmi Note 4X genom benchmarkingverktyg för att mäta dess prestanda och konsumtion ser vi att den får en ganska anmärkningsvärd poäng:

Antutu: 61.640

Geekbench 4: Enkärnig: 822 | Flerkärnig: 3.034

Vad vi kommer att märka en överväldigande skillnad är i båda processornas batteriförbrukning. Om den tidigare Xiaomi Redmi Note 4 visade en autonomi på nästan 8 och en halv timme når Note 4X upp till 13h 55min i PCMark.

Vilket visar att Xiaomis avsikt med Snapdragon 625 är ingen annan än den för minska batteriförbrukningen med CPU. Förutom den ökade trovärdigheten som Qualcomm-processormärket redan ger.

Kamera och batteri

På baksidan av terminalen hittar vi en kamera helt i linje med vad som förväntas av ett bra mellanklass: 13MP-definition med blixt och autofokus. En kamera för att ta bilder av god kvalitet så länge vi inte befinner oss i mycket dåliga belysningssituationer (vilket å andra sidan händer med de flesta terminaler). Den främre kameran på sidan har en korrekt 5MP.

När det gäller batteriet erbjuder det anmärkningsvärt 4100mAh autonomi, en siffra som ligger långt över det vanliga genomsnittet i dagens terminaler, både i mellanklass och high-end.

Har också 4G-anslutning, Bluetooth 4.2, dubbla SIM- och fingeravtrycksläsare på enhetens baksida.

Pris och tillgänglighet

Priset på Xiaomi Redmi Note 4X varierar beroende på vilken färg du väljer, RAM-minnet och det interna lagringsutrymmet som vi vill tillämpa på det. Vi kan hitta från den billigaste basversionen till € 118,03 (ca $ 135,99) med 3 GB RAM + 16 GB lagring, upp till den mest premiumversionen med 4 GB RAM + 64 GB i blått charmför 182 euro (cirka 210 dollar).

Sanningen är att priset har sjunkit med cirka 30 euro sedan det kom ut för inte så länge sedan på våren, vilket gör det till en mer önskvärd terminal om möjligt. En av de bästa i det nuvarande övre mittenområdet med det förtroende och säkerhet som Xiaomi-tätningen ger.

GearBest | Köp Xiaomi Redmi Note 4X

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found