Topp 10 gratis videoredigerare för PC - The Happy Android

Numera kan du hitta gratis applikationer för praktiskt taget allt. I posten av idag kommer vi att fokusera på gratis videoredigerareSå otroligt som det kan tyckas finns det många på nätet, men inte alla erbjuder samma kvalitetsnivå.

Från följande lista vill jag framför allt markera två applikationer, som, även om de är gratis, används av filmstudior och tv-producenter på grund av professionalism och antal redigeringsalternativ de erbjuder: Davinci Lös Y Ljusverk. Å andra sidan, om det du behöver är ett enkelt program som låter dig klippa / klistra in, lägga till text och något annat, är vår rekommendation att du använder OpenShot eller Shotcut, 2 gratis videoredigerare som uppfyller de grundläggande behoven utan mycket krusiduller.

Topp 10 gratis videoredigerare för PC

Innan du börjar, om du funderar på att skapa och redigera dina egna videor, kan du också vara intresserad av att titta på inlägget «15 royaltyfria ljud- och ljudeffektbanker«. Nu ja, låt oss gå!

Ljusverk

Det är ett bra videoredigeringsverktyg. Det har många tillgängliga effekter och låter dig redigera upp till 256 videor, ljud och bilder. Den enda nackdelen kan vara dess gränssnitt, vilket är mycket tekniskt och svårt att använda för mindre avancerade användare. Nu, om du kommer från att använda andra redaktörer lite mer komplex som Sony Vegas och liknande, kommer du säkert att befinna dig i din sås omedelbart.

Lightworks är gratis och tillgängligt för både Windows, Linux och Mac med 32- och 64-bitarsversioner.

Ladda ner Lightworks

OpenShot

OpenShot är en 100% gratis och öppen källkodsredigerare, med ett enkelt gränssnitt och mycket grundläggande funktioner, men samtidigt riktigt lätt att använda för oerfarna användare.

Den inkluderar den klassiska spårredigeringen med en tidslinje och är i allmänhet mycket intuitiv. Den är tillgänglig för Windows, Linux och Mac.

Ladda ner OpenShot

Davinci Resolve 16

Det verkar otroligt att BlackMagic-företaget har släppt en så komplett version som denna av en programvara vars proversion (DaVinci Resolve Studio 16) kostar cirka 300 euro. Resolve 16 har praktiskt taget alla funktioner i pro-versionen, vilket gör det förmodligen till ett av de bästa alternativen när det gäller gratis videoredigerare.

För att ge dig en idé används det här verktyget mycket i Hollywood för att göra färgkorrigeringar. Det är tillgängligt för Windows, Linux och MacOS och det enda kravet att ladda ner det är att vi registrerar oss på dess plattform. Om du letar efter kvalitet måste du prova det.

Ladda ner DaVinci Resolve 16

Foton (ersättning för Windows Movie Maker)

Efter flera år av ädla tjänster har Microsoft beslutat att gå i pension den klassiska Windows Movie Maker-redigeraren. I Windows 10 är den inte längre tillgänglig, men i stället hittar vi den som kommer att ersätta Microsoft som föreslog att utföra videoredigeringsuppgifter, programmet «Foton».

Det är en gratis videoredigerare som levereras förinstallerat med Windows 10 och den har allt du behöver för enkel videoredigering. Den har 3D-videoeffekter, filter, hastighetskontroll, beskärning, möjligheten att lägga till text, och i slutändan, grunderna för att skapa en video med hjälp av klipp från andra videospår. Om du precis har börjat i redigeringsvärlden och fortfarande inte vet riktigt var vinden blåser eller bara vill skapa en enkel och okomplicerad video är det här det perfekta verktyget för nybörjare.

Blandare

Blender är en fantastisk gratis och öppen källkodsredigerare, perfekt för 3D-modellering. Den har många avancerade funktioner som modelleringsverktyg, karaktärsanimering, nodbaserat material och mycket mer. Det är utan tvekan en av de bästa gratis videoredigerarna för både Windows (installerbar och bärbar version) och Mac. Finns även på Linux och Steam.

Ladda ner Blender

VLMC VideoLan Movie Creator

VLMC är en open source-videoredigerare baserad på libVLC och är tillgänglig för både Windows, Linux och Mac OS X. Den är fortfarande under utveckling (den har faktiskt funnits i flera år), men den har mycket potential. Om du vill prova något nytt, prova.

Naturligtvis, kom ihåg att det inte kan installeras som ett program att använda, men du måste arbeta med källkoden för programmet. Du kan få mer information på dess officiella sida HÄR.

VSDC Free Video Editor

VSDC är en gratis icke-linjär videoredigerare Även om det på sin tid hade ett ganska förvirrande gränssnitt, är sanningen att det har förbättrats mycket de senaste åren. Det låter dig lägga till ljud- och videoeffekter, bleknar, Instagram-liknande filter, skapande av masker för att dölja eller suddiga element, rörelsedetektering och mycket mer. Den har också en kromatisk nyckelfunktion.

Ladda ner VSDC Free Video Editor

Shotcut

Shotcut är en annan öppen källkod, gratis och multiplatformad videoredigerare som också har många onlinehandledning för att lära sig hur man använder applikationen (de är på engelska, de kan konsulteras HÄR).

Den stöder ett stort antal format, inklusive FFmpeg, 4K, ProRes och DNxHD. Applikationen var ursprungligen utformad för Linux, så dess gränssnitt kan vara lite konstigt i början för dem som inte känner till detta system. Shotcut-redigeraren är tillgänglig för Windows, GNU / Linux och MacOS.

Ladda ner Shotcut

Movica

Om du bad mig att ge dig en anledning att prova Movica skulle jag be dig att göra det för genvägarna. Denna videoredigerare har några kortkommandon som gör redigering mycket enklare. Stöder WMV-, FLV- och MPG-filer.

För resten är det en redaktör som på sin tid hade mycket berömmelse men slutade uppdatera 2014. Om du letar efter något lite nyare är det bäst att prova någon annanstans, för det här är en videoredigerare i dess minimala uttryck, det närmaste du kan se den klassiska Windows Movie Maker. Ren Windows XP.

Ladda ner Movica

Vax

Wax är en gratis, högpresterande videoredigerare som kan användas för både hemma och professionellt bruk. En av dess särdrag är att den kan användas som ett separat program som ett plugin för en annan videoredigerare (SonyVegas).

Wax's "as-is" redigeringsfunktion är lite begränsad (den har väldigt få effekter), så du kan få mycket mer ut av den om du använder den som ett plugin. Denna redaktör slutade uppdatera tillbaka i Windows Vista, så om du gillar vintage är det här ett bra ställe att återskapa dig själv.

Ladda ner vax

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found