Långsamhet i Excel (och andra applikationer) Lösning! - The Happy Android

Om vi ​​märker det Excel tar för lång tid att öppna vissa filer och det är väldigt långsamt Det skulle vara tillrådligt att kontrollera datorns virtuella minne, eftersom en utvidgning av den om det behövs kan hjälpa vårt system att hantera programmen med större smidighet och snabbhet. Låt oss därför komma ihåg att detta råd också gäller resten av de applikationer som vi brukar arbeta med.

Det tar lång tid att öppna Excel och andra program? Lösningen kan vara att utöka det virtuella minnet

De virtuellt minne Det är en personsökningsfil, som finns på vår hårddisk, som Windows använder som om det vore RAM-minne, så om vi utökar storleken på den här filen kommer detta att simulera en minnesutvidgning och Windows fungerar lite lösare. På detta sätt kan program som kalkylblad eller andra kontorsautomationsprogram vara mer flytande och drabbas mindre av den ökända långsamheten.

För att expandera det virtuella minnet måste vi bara klicka med höger musknapp på startknappen i Windows så gör vi det Systemet ->Avancerade systeminställningar (i Windows 7 gå till knappWindows-start -> höger knapp på "Team"Och välj"Egenskaper” -> “Avancerade systeminställningar”).

Inom Systemegenskaper, på fliken “Avancerade alternativ" vi väljer "Miljö"(Performance).

På "Prestationsalternativ"På fliken"Avancerade alternativ"Vi väljer"Förändra"(Virtuellt minne).

I den här bilden ser vi att den virtuella minnesstorleken är 704 MB och att systemet rekommenderar 3525 MB.

För att utöka det virtuella minnet avmarkerar vi "Hantera storlek automatiskt ... " och vi klickar på "Anpassad storlek”. Mitt råd skulle vara att ställa in en startstorlek som är lika med den storlek som rekommenderas av systemet och en maximal storlek två gånger den rekommenderade storleken.

I exemplet i bilden rekommenderar systemet 3525 MB, så vi skapar en initial storlek på 3525 MB och maximalt dubbelt, 7050 MB.

Klicka sedan bara på "Uppstart”Och välj“Att acceptera”I resten av de öppna fönstren. Ett fönster visas som indikerar att det är nödvändigt att starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft och det kommer att fråga oss om du vill starta om nu. När datorn har startats om kommer det virtuella minnet att öka, förbättra prestandan för Excel och resten av applikationerna på vår dator.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found