De 12 bästa apparna att läsa böcker gratis på Android

Utseendet på e-böcker det har varit en riktig välsignelse för läsfans. Inte bara för att vi sparar massor av hyllutrymme i vårt bibliotek, men också. Men för nu har vi en praktiskt taget oändlig titelkatalog!

I dagens inlägg granskar vi De 12 bästa applikationerna för att läsa böcker gratis på mobilen, på surfplattan eller någon annan Android-enhet. Vilken bor du hos?

De 12 bästa gratisapparna för att läsa böcker från en Android-surfplatta eller mobil

Det behöver inte sägas att upplevelsen alltid kommer att vara mycket mer tillfredsställande från en surfplatta, men om vi har en smartphone med en bra skärm går det inte heller dåligt. Det här är några av de mest framstående läsningsapparna för e-bok för tillfället.

Var försiktig, för vissa plattformar, som den vi kommer att se nedan, erbjuder också böcker på spanska som vi kan ladda ner gratis.

Tända

Kindle är synonymt med läsning. Amazons enhet är en favorit bland många på grund av dess utmärkta e-bläckdisplay. Vad många inte vet är att det också finns en app med samma namn för att ge upplevelsen till surfplattor och mobiler med Android eller iOS.

Från Kindle-appen kan vi ladda ner många böcker på spanska utan att betala en euro. I din butik hittar vi också gratis e-böcker på engelska, liksom de senaste nyheterna till mycket lägre priser än de vanliga i bokhandlarna.

Ladda ner QR-kod Kindle Utvecklare: Amazon Mobile LLC Pris: Gratis

Wattpad

Wattpad beskrivs som en social berättande plattform, där vi kan hitta mer än 10 miljoner berättelser och böcker att läsa helt gratis. Den har en bred katalog av thrillers, romantik, science fiction, äventyr, cyberpunk, fanfiction och många andra genrer.

Dessutom, om vi gillar att skriva kan vi också ladda upp våra egna berättelser och göra dem kända. Det är här några nya Netflix-hits kommer från Kyssbåset, eller New York Times bästsäljare, föraktar de.

En spännande ny och ny läskälla med över 100 miljoner användare och en skyhög 4.6-stjärnklassificering.

Ladda ner QR-kod Wattpad - Where Stories Live. Utvecklare: Wattpad.com Pris: Gratis

FB-läsare

FB Reader är en av gemenskapens topprankade Android-läsare, öppen källkod, med markering, understrykning och anteckningsfunktioner. Den stöder en mängd olika format, till exempel:

 • EPUB (inklusive de nya funktionerna i EPUB3)
 • AZW3 (Kindle).
 • MOBIPOCKET.
 • FB2 (ZIP).
 • Pdf
 • DJVU
 • RTF
 • DOC (Microsoft Word).
 • HTML
 • Plantext.

Appen låter oss synkronisera vårt bibliotek med onlinebiblioteket i FB Reader via Google Drive. När det gäller läsinställningarna, vi kan använda externa källor, anpassade bakgrunder, justerbar ljusstyrka och nattläge, bland många andra funktioner. Det är inte dåligt alls.

Ladda ner QR-kod FBReader Utvecklare: FBReader.ORG Begränsat pris: Gratis

Worldreader - Gratis böcker

Denna applikation för Android har ett omfattande bibliotek med gratisböcker som vi kan läsa direkt från appen. Det har kategorier som sträcker sig från vetenskap, fantasi, spänning, religion, sport och många andra ämnen. Det finns också barnböcker för de små.

Även om många av titlarna är på engelska, har den också ett ganska stort utrymme tillägnad böcker på spanska. Den har gamla romaner men nyligen publicerade titlar ingår också. En bra app för att läsa gratis e-böcker.

Ladda ner QR-kod Worldreader - Gratis böcker Utvecklare: WORLDREADER Pris: Gratis

Hörbar

Vi kan inte prata om de bästa apparna för att läsa böcker utan att nämna Audible. Det är en Netflix-liknande plattform, där vi betalar en fast månadsbetalning och vi kan läsa - eller snarare lyssna på - ett oändligt urval av ljudböcker av välkända verk. Faktiskt, Audible har den största samlingen av pratböcker i världen.

Nya utgåvor, bästsäljande böcker och en mängd olika genrer (mysterium, romantik, science fiction), allt i ljudformat. Perfekt om vi inte har en mycket stor skärm eller vi går och vi inte vill stöta på det första hindret som kommer i vägen. Utan tvekan en av de mest populära plattformarna på senare tid. Den första månaden är gratis.

Ladda ner QR-kod Audible - Ljudböcker från Amazon Utvecklare: Audible, Inc Pris: Gratis

Overdrive

Fantastisk applikation med vilken vi kan läsa tusentals böcker helt gratis. Overdrive låter dig låna böcker från vårt närmaste bibliotek och läs digitala böcker och ljudböcker från din mobil utan att lämna hemmet. Mer än 30 000 bibliotek runt om i världen utgör det litterära konglomeratet Overdrive med mer än anmärkningsvärd framgång.

Vi kan skapa önskelistor och synkronisera bibliotek och bokmärken mellan olika enheter. För att kunna fungera behöver vi naturligtvis ett giltigt konto från alla bibliotek, skolor eller institutioner som deltar i projektet. Så nu vet du, begär ett pass på ditt kommunala bibliotek och ge det en chans.

Ladda ner QR-kod OverDrive Utvecklare: OverDrive, Inc. Pris: Gratis

Aldiko

Aldiko är en av de äldsta e-bokläsarna för surfplattor och mobiltelefoner. Lätt att använda och med stöd för böcker i EPUB, PDF, Adobe DRM-skyddade e-böcker och böcker som lånas ut från bibliotek.

Liksom resten av guildens applikationer har den en viktig samling digitala böcker på spanska, engelska, franska, italienska och tyska, med bästsäljare, nyheter och public domain-böcker.

Ladda ner QR-kod Aldiko Book Reader Utvecklare: De Marque Pris: Gratis

Google Play Böcker

Google Play Böcker installeras vanligtvis som standard på många Android-enheter. Men om vi inte har det kan det vara intressant att ta en titt på det. Vi är tidigare en mycket mångsidig bokläsningsapp:

 • Låter dig justera teckenstorlek och färg.
 • Inkluderar ordlista om vi inte förstår något ord.
 • Det har böcker att ladda ner gratis.
 • Den innehåller en automatisk översättare och ljudbokspelare.

Dessutom har den också en butik där vi kan hitta de senaste nyheterna inom e-böcker och ljudböcker till ett reducerat pris.

Ladda ner QR-kod Google Play Böcker Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Oodles eBook Reader

Denna applikation utvecklad av Oodles är en måste ha för dem som letar efter gratis böcker. Den har ett urval av mer än 50 000 e-böcker och 15 000 ljudböcker. Även om det är högt värderat har det en liten nackdel, och det är att det inte är en bokläsare för alla.

Varför? Därför att alla böcker är på perfekt engelska. Om det inte är ett hinder för oss eller om vi vill träna Shakespeares språk, hittar vi här en utmärkt samling klassiker av författare som Jane Austen, Dostoevsky, Charles Dickens, Oscar Wilde och Mark Twain, bland andra.

Ladda ner QR-kod 50000 Gratis e-böcker och ljudböcker Utvecklare: Oodles Pris: Gratis

AIReader

Detta är en av de bästa gratis e-bokläsarna, särskilt om vi har en enhet med en gammal version av Android. Medan många nuvarande läsare bara arbetar med Android 4.0 och högre, AIReader låter oss läsa e-böcker även på enheter med Android 1.6.

Stöder ZIP- och CG-filer samt ett stort antal format: fb2, fb3, fbz, txt, epub (utan DRM), html, doc, docx, odt, rtf, mobi (utan DRM), prc (PalmDoc) och tcr. Den har automatisk rullning, sidändringsanimationer och olika inställningar för att göra läsningen bekvämare.

Ladda ner QR-kod AlReader - någon läsboksläsare Utvecklare: Alan.Neverland Pris: Gratis

Ebookx

Ebookx är en epub-bokläsare, men den har ett avsnitt som heter «Bokkatalog» varifrån vi kan länka appen med gratis e-bibliotek och ladda ner böcker från webbplatser som Amazon, Project Gutenberg, OpenBookPublishers eller Standard E-böcker.

Ladda ner QR-kod eBoox: epub book reader Utvecklare: LÄSA APPS Pris: Gratis

Kobo

En applikation som liknar Kindle och Google Play Books. Det är i grunden en bokaffär med en inbyggd läsare. Naturligtvis betalas böckerna, även om det också finns några gratis romaner.

Bland dess kvaliteter utmärker sig möjligheten synkronisering mellan flera enheter. Till exempel kan vi läsa från mobilen på tunnelbanan, och när vi kommer hem, fortsätt läsa på surfplattan precis där vi lämnade den. Det tillåter också nedladdning för offlineläsning, nattläge och en ganska smidig förslagsmotor.

Ladda ner QR-kod Kobo Books - e-böcker och ljudböcker Utvecklare: Kobo Books Pris: Gratis

Vad tycker du om den här listan? Skulle du lägga till eller ta bort någon app från den här TOPPEN? För några åsikter eller förslag, tveka inte att besöka kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found