Vad är WhatsApp Plus? Fördelar, risker och nackdelar - The Happy Android

Säkert många av er har hört talas om WhatsApp Plus, eller dess andra variant, WhatsApp Plus Holo. Är om en WhatsApp-mod, som innehåller olika tillagda funktioner som annars inte finns i den officiella versionen av den populära appen för snabbmeddelanden.

Vad är WhatsApp Plus?

WhatsApp Plus är en modifierad version av den ursprungliga WhatsApp-appen, utvecklad av den spanska programmerarenRafalense 2012. Denna ändring är främst avsedd för dem som söker en högre nivå av anpassning för WhatsApp och innehåller en mängd olika teman och bakgrunder, liksom ett stort antal uttryckssymboler som är omöjliga att hitta i originalversionen, tillsammans med en rad andra förbättringar.

WhatsApp Plus i bakgrunden är inget annat än den inbyggda WhatsApp APK, men med modifierade stilark. Annars kanaliseras alla meddelanden och annan information via WhatsApp-servrar, så krypteringssystemet är tekniskt detsamma. För att WhatsApp Plus ska fungera är det också nödvändigt att avinstallera den ursprungliga versionen av WhatsApp helt.

2015, och efter den massiva avstängningen av konton och det därav följande trycket från WhatsApp, lämnade Rafalense projektet och strax efter WhatsApp Plus slutade sluta efter en enorm skrämma av användarna av applikationen. Den dag i dag, år 2020, finns det fortfarande flera kopior av applikationen i APK-format runt Internet, även om de flesta av dem inte är annat än skadlig kod och virus som designats av hackare som försöker dra nytta av den berömmelse som WhatsApp Plus förvärvat under dessa år.

Uttalande från en av delägarna till WhatsApp Plus om att appen stängs och dras tillbaka.

I vilket fall som helst kan vi säga att WhatsApp Plus-lågan fortfarande lever Plus Messenger (tillgänglig på Google Play), en Android-app som behåller kärnan och många av funktionerna i WhatsApp Plus. Den är baserad på Telegram och har utvecklats av den ursprungliga skaparen av WhatsApp Plus, Rafalense själv.

Ladda ner QR-Code Plus Messenger Utvecklare: rafalense Pris: Gratis

Fördelar med att använda WhatsApp Plus

Fokuserar lite mer på vad själva applikationen är, det här är de fördelar som WhatsApp Plus erbjuder kontra den officiella versionen:

  • Visuella teman: Det här är en av WhatsApp Plus-flaggorna. Den har mer än 700 teman eller visuella stilar som låter dig ändra utseendet på WhatsApp från topp till botten: chattbakgrund, kontaktlista, färger och texter.

  • Nya uttryckssymboler: Ett stort antal uttryckssymboler finns inte i den officiella versionen.

  • Öka storleksgränsen för transporter: Låter dig öka gränsen för att skicka filer upp till 50 MB.
  • Ändra utseende, färger och storlek: WhatsApp Plus har 6 menyer där vi kan anpassa utseendet på nästan allt: rubrik, färger, storlek på chattbilderna, aviseringar, widgets etc.

Nackdelar med att använda WhatsApp Plus

Negativen när det gäller användbarhet i princip är de ganska få, eftersom det är samma app, men med några extra. Ja verkligen, låt oss glömma att få uppdateringar i samma takt än resten av de dödliga, eftersom WhatsApp Plus inte uppdateras lika ofta.

Dessutom fungerar de speciella uttryckssymbolerna bara om våra kontakter har WhatsApp Plus installerat. Om de följer med den seriella versionen ser de bara en tom bild ...

Användningsrisker: Varning

Denna modifiering av WhatsApp kan tyckas underbar, men sanningen är att det är ett program som verkar lite olagligt, eller hur?

Så mycket så att om vi installerar applikationen i vår terminal kan vi få en omedelbart förbud via WhatsApp, hindrar oss från att använda originalversionen.

Här är ett utdrag från WhatsApps uttalande om användningen av WhatsApp Plus:

WhatsApp Plus är inte en auktoriserad applikation från WhatsApp. WhatsApp Plus är inte associerat med WhatsApp och vi stöder inte WhatsApp Plus. WhatsApp kan inte garantera säkerheten för WhatsApp Plus och dess användning kan riskera personliga och privata data på din mobiltelefon. WhatsApp Plus kan dela din information med tredjepartsapplikationer utan din vetskap eller tillstånd.

Med detta sagt indikerar WhatsApp också att vi kan använda originalversionen igen efter 24 timmar, så länge vi helt avinstallerar applikationen.

WhatsApp Plus nedladdning

Låt oss vara ärliga. De flesta webbplatser som erbjuder nedladdningslänkar är av ganska tveksamt ursprung, eller definitivt bluffar med apks som inte motsvarar WhatsApp Plus, virus eller skadlig kod.

WhatsApp jagar de webbplatser som länkar eller de tillhandahåller denna applikation till allmänheten, så det är troligt att de som faktiskt hade det officiella WhatsApp Plus-installationspaketet redan har tagit bort sina motsvarande länkar.

Idag kan vi nästan klassificera det som en jävla applikation: mycket svårt att hitta och rekommenderas inte om vi inte är villiga att äventyra säkerheten på vår smartphone.

I båda fallen finns det en variant o gaffel WhatsApp Plus-samtal GBWhatsApp vilket är ganska populärt och fortfarande kan erhållas mer eller mindre säkert. Du kan ladda ner den senaste versionen apk direkt från den officiella GBWhatsApp-kanalen på Telegram.

Kom ihåg att installera GBWhatsApp det är nödvändigt att avinstallera den officiella WhatsApp-appen, så vi måste göra en säkerhetskopia av våra tidigare chattar om vi inte vill förlora dem (från «Inställningar -> Chatt«).

Slutligen, för att återigen betona riskerna med att använda den här appen ... Naturligtvis finner majoriteten av dem som börjar använda WhatsApp Plus - eller för den delen, GBWhatsApp - det omöjligt att återvända till den enkla versionen av applikationen officiell. Det är upp till dig att bestämma om det är värt det eller inte.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found