Hur man tittar på KODI på en Chromecast: 3 metoder som fungerar

Om vi ​​inte har en smart-TV är användning av en Google Chromecast en av de billigaste och enklaste lösningarna för att ta med all Android-teknik till TV: n. Med den här lilla enheten kan vi titta på Netflix, Amazon Prime Video, DAZN och många andra streamingappar som styr dem från bekvämligheten med vår Android-telefon. Ett under.

En annan av de mest kraftfulla streamingapparna för mobilenheter är KODI, en multimediaspelare med öppen källkod med otrolig potential att titta på live-DTT, och till och med gratis serier och filmer genom sitt stora arkiv med legala tillägg. Det dåliga med KODI är att det som standard fortfarande inte tillåter att skicka innehåll till Chromecast, så vi måste använda det udda tricket för att få det.

Så här installerar du KODI på en Google Chromecast

Det första som ska klargöras är att Chromecast-enheter bara är mottagare. Med andra ord kan ingen applikation "installeras" på dem: inte KODI, inte YouTube eller någon annan app som kan komma att tänka på. Det enda vi verkligen behöver för att se vilken typ av innehåll som helst är att applikationen är kompatibel med Google Cast-tekniken (ett protokoll som liknar DLNA och Miracast).

För praktiska ändamål och att lämna de tekniska sidorna åt sidan betyder detta att appen ha en ikon med Chromecast-symbolen som gör att vi kan sända till TV: n det vi ser på spelaren. En ikon som förresten ännu inte är officiellt närvarande på KODI.

För närvarande finns det tre metoder som låter oss strömma innehåll från vår KODI-spelare till dongel Chromecast ansluten till monitorn eller tv: n i tjänst.

Local Cast (svår metod för Android)

Om vi ​​vill skicka innehåll från KODI-appen till Chromecast Det bästa möjliga sättetmåste vi tillgripa en app som heter Local Cast. Det är gratis och vi kan ladda ner det från Google Play Store utan större problem.

Ladda ner QR-kod LocalCast för Chromecast, Roku, Fire TV, Smart TV-utvecklare: Stefan Pledl Pris: Gratis

När vi har installerat appen slutför vi följande steg:

 • Vi laddar ner filen playercorefactory.xml. Det här är en mycket viktig fil, eftersom det är skriptet som ansvarar för att tvinga överföring av innehåll från KODI till LocalCast så att vi kan skicka det direkt till Chromecast.
 • Vi öppnar filutforskaren på vår Android-enhet. Om vi ​​inte har någon installerad kan vi prova ASTRO, en lättviktig chef som fungerar ganska bra. Därefter går vi till webbläsarens inställningsmeny och i "Konfigurera standardvisningsinställningarna" aktiverar vi fliken så att dolda filer visas.

 • Nu navigerar vi med filutforskaren till mappen "Nedladdningar"Eller"Nedladdningar”Och leta reda på filen playercorefactory.xml som vi just laddade ner. Vi kopierar den och klistrar in den i mappen "användardata" beläget i "Android -> Data -> org.xbmc.kodi -> filer -> .kodi -> användardata".

Som du kan se är det ett något mer komplicerat knep, men när vi har allt på plats är det ett rent under. Vi öppnar KODI, väljer innehållet vi vill visa och LocalCast-appen skickar uppspelningen automatiskt till Chromecast.

En av de stora styrkorna med denna metod är att vi kan fortsätta att sända även med den mobila skärmen avstängd. Bara bra.

Använda Google Home-appen (Enkel metod för Android)

Om allt detta verkar för komplicerat kan vi också se KODI-innehållet på Chromecast genom att överföra "bareback" mobilskärmen direkt till TV: n. Det är inte den mest praktiska lösningen i världen, men ja, det är verkligen lätt att konfigurera:

 • Vi öppnar Google Home-appen från vår Android-enhet.
 • Låt oss gå till menyn för "Start”(Husformad ikon, placerad i nedre vänstra marginalen) och välj den Chromecast vi vill ansluta till.
 • Vi väljer alternativet "Skicka min skärm”.
 • Därefter ser vi en informationsruta där vi klickar på "Skicka skärm”.

Från och med nu kommer allt som ses på mobilen också att visas på Chromecast-skärmen, inklusive vad vi spelar på KODI. I alla fall, som vi nämnde, är det inte den mest rekommenderade metoden, eftersom när telefonen eller surfplattan stängs av, anslutningen till Chromecast kommer också att avbrytas.

Installera webbläsartillägget Chromecast (metod för Windows PC)

Slutligen, om vi har en bärbar dator eller en stationär dator, kan vi också använda KODI för att skicka innehåll till Chromecast. Det är inte lika besvärligt som den "svåra" metoden för Android, men det är inte den mest eleganta lösningen i världen, vad ska vi göra ...

 • Vi öppnar Chrome-webbläsaren.
 • Vi visar inställningsmenyn och klickar på alternativet "Sänd".
 • Ett flytande fönster visas och webbläsaren försöker upptäcka Chromecast. Obs! För att detta ska fungera måste båda enheterna anslutas till samma nätverk.
 • Vi visar fliken "Källor" och väljer "Överför skrivbord".

 • För att avsluta, klicka på Chromecast för att börja sända och på nästa skärm väljer vi skrivbordsskärmen och klickar på den blå knappen "Dela med sig”.

Automatiskt kommer vi att upprätta en anslutning till Chromecast genom att spela allt som syns på PC-skärmen. Härifrån är det bara att öppna KODI och se vad som intresserar oss mest.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found