Så här redigerar du enkelt 4K-videor med VideoProc - The Happy Android

Om vi ​​har en HD-inspelningsenhet, till exempel GoPro eller de klassiska DJI-drönarna, är det troligt att vi stöter på problem med att redigera videorna, speciellt om de är i 4K-format.

Dessutom, när vi gör inspelningar med en actionkamera, DJI eller någon annan antenn drone, är det vanligt att vi spelar in videor på några minuter, vilket resulterar i resulterande filer av mer än anmärkningsvärd storlek.

Om vi ​​lägger till allt detta att vi kanske inte har en dator med en tillräckligt kraftfull processor, och att dessutom 4K-videor inte alls är hanterbara eller praktiska för att dela dem med vänner eller ladda upp dem till sociala nätverk (många gånger klipps eller hänger de när de försöker reproducera dem, är det uppenbart att vi behöver en bra videoredigerare som vet hur man hanterar dessa typer av filer.

VideoProc, en utmärkt redaktör för 4K eller stora videor

Ett bra exempel är VideoProc, en kraftfull videoredigerare med GPU-acceleration som är särskilt skicklig i hantering och redigering av 4K-videor, mycket enkel att använda, med låg CPU-förbrukning och flera riktigt användbara funktioner. Perfekt om vi inte vill komma in i mer "stenig" terräng med professionella redaktörer som Premiere Pro eller Final Cut.

Å andra sidan stöder den fria programvaran som vanligtvis levereras med DJI-enheter, för att ge ett enkelt exempel, vanligtvis inte 4K-videoredigering, liksom många andra videoredigeringsprogram, som saknar lite i detta avseende. Något som vi kan uppnå med VideoProc, en programvara tillgänglig för Windows och Mac med både gratis och betalda versioner. Låt oss se hur det fungerar!

Hur man konverterar 4K-video till ett mer hanterbart format i fyra enkla steg

För att kontrollera redaktörens effektivitet ska vi använda ett minutslångt videoprov i mycket högkvalitativt Ultra HD-format med följande egenskaper:

 • Bithastighet: 60,5 Mbps
 • Filformat: MKV
 • Videoformat: HECV
 • Upplösning: 3840 pixlar x 1608 pixlar
 • Videobildhastighet: 23,976 (24000/1001) fps
 • Ljudformat: DTS
 • Ljudbithastighet: 2775 Kbps / 1509 Kbps
 • Ljudramhastighet: 93750 fps (512 spf)
 • Bitdensitet (ljud): 16 bitar
 • Komprimeringsläge: Lossless / Lossy
 • Filstorlek: 401MB
 • Videolängd: 1:02 minuter

Steg 1 - Installera videoredigeraren

Till att börja med kan vi ladda ner applikationen från den officiella webbplatsen för VideoProc. När vi väl har installerat redigeraren på vår stationära dator kör vi den för första gången. Här kommer programmet att utföra en första analys av hårdvaran i vår utrustning för att bestämma den GPU som kommer att användas för att påskynda bearbetningen av videorna.

Steg 2 - Välj den 4K-video du vill ändra

Nästa steg blir att gå in i avsnittet "Video”Och lägg till videon som intresserar oss. För att göra detta behöver vi bara klicka på ikonen "+ Video”Ligger högst upp. När vi ser det läggs till i konverteringslistan visas några detaljer om dess egenskaper, liksom flera retuscheringsverktyg som vi kan använda klippa video, klippa marginaler, lägg till effekter, rotera och lägg till undertexter.

Steg 3 - Ställ in utdataformatet

Nu när vi har videon redo kan vi bara konfigurera ett utdataformat. Videorna i 4K-upplösning, eftersom de är stora filer, är det vanligtvis bekvämt att komprimera dem lite så att de är lättare att lagra och hantera.

För att göra detta, i avsnittet ”Utmatningsformat", Vi har flera fördefinierade format som vi kan välja, eller lägga till ett nytt med knappen" + ". Om vi ​​vill minska vikten på vår video behöver vi bara välja ett av formaten och klicka på kugghjulsikonen, som visas i den här bilden.

Detta visar oss ett nytt fönster där vi kan ändra spårets allmänna kvalitet, samt justera videoinställningarna, till exempel bildhastighet, codec, upplösning eller bithastighet.

Om vi ​​inte är så tydliga om vilka inställningar vi ska röra för att minska filens vikt är det mest bekväma helt enkelt flytta fliken "Kvalitet eftersom "Standard" fram tills "Låg kvalitet”Eller ett mellanliggande värde. När lämpliga ändringar har gjorts klickar vi på "Duktig”.

Steg 4 - Starta omvandlingsprocessen

För att starta omvandlingen måste vi bara klicka på knappen "SPRINGA”Och appen kommer att göra allt arbete.

Omvandlingsprocessen kommer att ändras beroende på filens vikt, men i allmänhet kan vi säga att den är ganska snabb. Exempelvis är exempelfilen vi har använt 400 megabyte (HECV-videokodek och DCA-ljud), och det tog cirka 4 minuter att konvertera den till en MP4-fil.

Den resulterande videon har en vikt på endast 16 MB, med H.264-videokodek och AAC-ljud. Ett kvalitetsresultat med hänsyn till vikten och definitionen av originalprovet. Dessutom ser videon ganska bra ut i jämförelse (logiskt sett kan den inte ses lika bra som originalet, men det är oundvikligt).

Slutligen är det värt att nämna att VideoProc, förutom videoredigeraren, också har en DVD-omvandlare, ett verktyg för att ladda ner videor från Internet och en inspelare för datorns webbkamera: totalt upp till fyra verktyg för videohantering inom samma plattform.

Avslutning

Kort sagt, detta är ett program som kan arbeta med solvens vid bearbetning av tunga videor och 4K-videor genom ett tydligt och lättanvänt gränssnitt. Den utför låg CPU-förbrukning och accepterar 4K-videor vid 30/60/120 och 240 fps, liksom olika typer av format och codecs (MP4, HEVC, MOV, etc.).

Den fria versionen av VideoProc låter dig arbeta med videor upp till 5 minuter långa, och om vi vill njuta av den fullständiga versionen kan vi få en livstidslicens till ett pris av 37,95 euro.

För närvarande app-utvecklare också de lottar ut flera licensersamt Amazon-presentkort och en actionkamera till ett värde av 400 dollar. Vi kan se detaljerna i tävlingen på den officiella webbplatsen för VideoProc, i början av detta andra inlägg med tips för att redigera videor för DJI. Tappa inte ur sikte!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.