+15 000 "Golden Age" -serier att ladda ner gratis

Gillar du serier? Jag publicerade nyligen ett inlägg med de bästa apparna för att läsa serier på Android, och sanningen är att utsikterna inte är mest spännande. När det gäller manga har vi fantastiska förslag som den spännande Manga Plus från Shonen Jump. Men amerikanska serietidningar är en annan sak. Mycket höga priser i digitalt format och väldigt lite gratis erbjudande för att locka nya läsare.

Jag är en av dem som tycker att pappersutgåvan alltid är bättre. Men jag kan också förstå att det finns människor som läser serier genom inofficiella kanaler - även om vi därmed bidrar till att belasta branschen. Det är inte lätt att köpa en häftklammer från en samling när du inte vet om du gillar det, du är 14 eller 16 år och din budget är mycket begränsad.

Tusentals serietidningar av allmänt domän i gratis nedladdning och 100% lagliga

En annan helt annan sak är att vi älskar mediet, vi tycker om att läsa amerikanska serietidningar och att vissa samlingar inte är tillgängliga. Helt enkelt för att det inte är värt att redigera dem. Vi pratar om serier, många av dem har upphört och redaktionella artiklar som har upphört att existera för flera år sedan eller absorberades av företag som Marvel eller DC Comics.

I dessa fall måste vi veta att det finns otaliga serier som redan är offentliga, och det kan läsas (och laddas ner) helt gratis och lagligt via Internet. Serier från den mytiska "Guldåldern", tecknade filmer från 30-, 40- och 50-talet som vi knappast kommer att se på en hylla på FNAC eller din vanliga serietidning.

Digital Comics Museum

Hans namn säger allt. Ett digitalt museum av den nionde konsten som samlar in serier som har blivit offentliga, och som därför kan laddas ner på ett helt lagligt sätt. För detta behöver vi bara registrera oss på webben med vårt e-postkonto och börja ladda ner.

Det som är bra med allt detta är att vi också kan läsa en hel serietidning från "förhandsgranskning" -knappen som bifogas vart och ett av bidragen. Den har en inbyggd komisk läsare som fungerar bra och skanningarna är av hög kvalitet.

Du kan be om lite mer, även om gränssnittet verkar något föråldrat, är garderoben helt enkelt magnifik. Här hittar vi amerikanska och kanadensiska serietidningar av den så kallade guldåldern (1930/1940/1950). Serier från nu avstängda förlag som Fawcett Comics, American Comics Group, Avon Comics, Charlton Comics och många andra.

Genren är de vanliga i tiden: superhjältar, western, science fiction, skräck och romantik. Här hittar vi de klassiska serierna av Blue Beetle, Green Hornet, Sheena eller den första våghalsen.

Gå in i Digital Comics Museum

Serietidning Plus

Den andra stora referensen för denna typ av innehåll är Comic Book Plus. En webbplats av enorm historisk betydelse det samla serier från guldåldern, silveråldern, serier och massafiktion.

Sidan innehåller också icke-engelsktalande serier, som vampyrserier på spanska eller italienska monster. Kanske är det här det mest intressanta avsnittet i Comic Book Plus vi hittar högkvalitativa skanningar, riktigt gamla och legendariska serier på spanska. Till exempel de första publikationerna av Captain Marvel, när de var värda 1 peseta!

Den mest veteranen på den säkra platsen som gärna ser andra klassiker såväl som "Krigsslag", "Krigare med masken", "Tummen" eller "Buffalo Bills äventyr".

Sidan har också ett forum och ett avsnitt tillägnad gamla radioprogram. Här hittar vi serierna av "The Adventures of Superman", med mer än 1000 radiosändningar. Alla utfärdades mellan 1940 och 1951. En sann bastion av kunskap som utan tvekan förtjänar att bevaras.

Gå in i Serietidning Plus

Sanningen är att under dokumentationen av denna artikel har jag verkligen blivit förvånad över kvaliteten och tillgivenheten som dessa två enorma dokumentärbibliotek ger upp. Ingen kommer att tvivla på dess enorma historiska värde, men att kunna läsa alla dessa serier så väl skannade och omhändertagna idag gör att man kommer ihåg att Internet inte bara är buller och skräpinnehåll. Det finns också små pärlor, och det här är en av dem.

Relaterat: Hur man laddar ner klassiska skräckfilmer gratis och juridiskt

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found