Denna AI komponerar och spelar death metal i en oändlig 'live stream'

Sedan den 24 mars har en artificiell intelligens som heter Dadabots varit generera och sända death metal-musik 24 timmar om dygnet från YouTube. Skapat av musiker-teknikerna CJ Carr och Zack Zukowski, är detta en av många death metal-algoritmer som paret har utvecklat under de senaste åren.

Hur är det möjligt att en artificiell intelligens kan skapa levande musik?

Den inlärningsteknik som används av Dadabots fokuserar på hela enskild konstnärs diskografi. Var och en av skivorna är indelad i tusentals små "samplingar" eller ljuddelar. Härifrån skapar algoritmen tusentals iterationer för att utveckla AI, som börjar generera vitt brus tills det så småningom lär sig att producera mer igenkännliga musikaliska element.

Denna version av Dadabots har skapats från death metalbandet Archspire, även om utvecklarna redan har arbetat med sitt neurala nätverk vid tidigare tillfällen baserat på andra grupper som Rum för ett spöke, Meshuggah Y Krallice. Dessutom har Carr och Zukowski till och med släppt hela album komponerade av dessa algoritmer, helt gratis på deras Dadabots 'Bandcamp. Även om den oavbrutna death metal-sändningen på YouTube verkligen är helt ny.

Skaparna av denna artificiella intelligens förklarar att majoriteten av genererade musikexperiment vanligtvis utförs genom att analysera klassiska artister eller popmusikartister och lämna bort andra mer minoritetsgenrer som black metal. Med utvecklarnas ord var deras mål alltid att AI skulle ta itu med "en realistisk rekreation" av konstnären som skulle imiteras och uppnå ett oväntat "perfekt ofullkomligt" resultat.

Märkligt nog kan allt detta leda till konsekvenser av en viss gråaktig färg när det gäller upphovsrätt. Det faktum att en artificiell intelligens lär sig av mönster och ljud hos en redan existerande "kött och blod" -artist kan gränsa till lagligheten, och det är verkligen något som vi fortfarande inte har något prejudikat för idag.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found