Tronsmart TK09R i recension, fantastiskt RGB-mekaniskt speltangentbord - The Happy Android

Jag har jobbat och spelat med datorer sedan mitten av 90-talet, och jag började verkligen inte testa anständiga tangentbord förrän nyligen. För ungefär ett år sedan bytte jag mitt vanliga membrantangentbord för ett mekaniskt tangentbord, och jag gillade upplevelsen så mycket att jag nu har gått ett steg längre och jag har bytt till ett RGB-mekaniskt tangentbord.

I dagens översyn pratar vi om Tronsmart TK09R, ett bakgrundsbelyst mekaniskt tangentbord med hög anpassningsnivå, med Otemu Blue-omkopplare, antighosting och ett 8 MB flashminne för att spara tangentbordskonfigurationen om vi när som helst bestämmer oss för att byta dator. Låt oss se vad det handlar om!

Tronsmart TK09R i recension, ett 5-stjärnigt tangentbord för spelare och inte så spelare

Det första man ska säga är att om vi är spelare kommer vi att kunna få mycket mer juice ur det här tangentbordet. Vilket inte hindrar oss från att också få utmärkta resultat i kontorsautomatiseringsuppgifter eller redigera program.

I slutändan är detta vad speltangentbord har: deras kvalitet på tillverkning, funktioner och ytbehandling är vanligtvis särskilt överlägsen till de klassiska membrantangentborden, och i det långa loppet är det något som alla typer av användare uppskattar.

Design och finish

När det gäller material hittar vi ett tangentbord gjord av ABS med en yta som betecknar kvalitet. Det är ett relativt tungt tangentbord (1,36 kg), främst på grund av handledsstödet som det innehåller för att uppnå en mer ergonomisk och avslappnad hållning.

Dess mått är 46 x 23 x 3,2 cm, och en av de första intressanta detaljerna som vi ser är att USB-kabeln har en utgång till både höger och vänster om tangentbordet (från bottenområdet).

När det gäller nycklarna, montera några Otemu Blue-omkopplare som inte har något att avundas av den (dyrare) Cherry Blue: bra pulsationer och progressiv, något som vi kommer att märka särskilt när vi redan har använt den i några timmar. Med tillverkarens ord erbjuder tangenterna en taktil svarstid på 1 ms.

För resten är detta ett helt bakgrundsbelyst mekaniskt tangentbord på spanska, vilket betyder det innehåller den alltid nödvändiga bokstaven "ñ". En annan detalj som jag gillade är att den också innehåller en bakgrundsbelysningslinje på sidorna, vilket ger den en elegant och cool touch som svänger perfekt mellan nykterhet och den beröringen. spel utan att vara för överbelastad.

Använd erfarenhet

När det gäller användbarhet måste det klargöras att det är ett RGB-tangentbord. Det betyder att för att bakgrundsbelysningen ska kunna utnyttjas fullt ut är det nödvändigt att lämna lite utrymme mellan tangenterna. Vilket oundvikligen leder till att tangenterna är något mindre än de på tangentbord som inte avger ljus. Logisk!

Ärligt talat, även om det till en början kan vara lite konstigt, är det ganska enkelt att anpassa och utgör inget problem. Speciellt om vi är limmade på tangentbordet hela dagen (som kan vara mitt fall).

En annan detalj som spanska användare kommer att märka är att nyckeln Stiga på är en av de långsträckta, är lite mindre än den typiska Introduktion fyrkantig och stor. Som i föregående exempel handlar det om anpassning och lite annat.

Vi har mer än 16 miljoner färger att välja mellan, men denna dystra blå är fantastisk.

Sanningen är att i allmänhet har användarupplevelsen varit mycket bra (det är det dyraste tangentbordet jag hittills har försökt, och sanningen är att det visar). Hur kan det vara annorlunda, det har också ett anti-ghosting-system, ett viktigt krav för att spela spel där vi måste trycka på flera tangentkombinationer samtidigt. Om inte, skulle vi naturligtvis inte prata om ett spelartangentbord.

Hur som helst, i Det som verkligen sticker ut med detta Tronsmart TK09R-tangentbord är dess bakgrundsbelysningssystem och anpassningsbara funktioner makro och krom, egenskaper som vi kommer att diskutera mer detaljerat nedan.

Bakgrundsbelysning

Tronsmart TK09R erbjuder upp till 16,8 miljoner RGB-färger som vi kan programmera på olika sätt. Å ena sidan har vi fyra fördefinierade belysningar som vi kan aktivera genom att trycka på Fn och valfri tangent från F9 till F12.

Tronsmart-programvara är viktigt för att få ut det mesta av ditt tangentbord.

Hur som helst kommer de goda nyheterna när vi installerar tangentbordsprogramvaran (som vi hittar på CD: n som ingår i rutan, även nedladdningsbar från Tronsmart-webbplatsen). Från tangentbordets kontrollpanel kan vi välja mellan dussintals ljuseffekter, med specifika inställningar för att spela Overwatch, League Of Legends, DOTA eller Playerunknowns Battlegrounds.

Förutom det kan vi också tilldela specifika färger till varje tangent och skapa våra egna ljuseffekter. 100% anpassningsbar.

För att ge oss en bättre uppfattning om de alternativ och effekter som den har, här är några exempel på videor:

Anpassningsbara funktioner

Från tangentbordets skrivbordsapplikation kan vi också utföra resten av enhetens anpassningsbara funktioner. Å ena sidan, vi kan skapa makronprogrammerbar att utföra specifika åtgärder som vi tidigare har fastställt. Också vi kan tilldela genvägar och snabbtangenter för att navigera snabbare och direkt.

En annan anmärkningsvärd faktor är att Tronsmart TK09R innehåller ett litet 8 MB flashminne för att lagra de anpassningar vi gör på tangentbordet och kunna använda dem på en annan dator utan att behöva konfigurera om allt.

8 MB flashminne är pricken över i.

Slutlig bedömning

Det ord som bäst skulle definiera detta tangentbord är "tillfredsställelse". Det är betydligt billigare än andra premiumtangentbord, men erbjuder användbarhet och resultat som har lite eller ingenting att avundas för enheter med ett högre prisklass. Bakgrundsbelysningen ger mycket spel, och makro- och anpassningsfunktionerna försäkrar oss om att vi står inför ett avancerat och mycket mångsidigt tangentbord.

Den enda nackdelen som vi först kan hitta är mellanrummen mellan nyckel och nyckel, men det är något som vi snart vänjer oss vid. Kort sagt, ett mekaniskt tangentbord för spelare som inte besviker och som kommer att locka mycket uppmärksamhet för sitt goda valuta för pengarna.

Pris och tillgänglighet

Just nu vi kan få den här Tronsmart TK09R för 69,98 €, tillgänglig online via Amazon. Om vi ​​är intresserade kan vi också få mer detaljerad information om den här produkten på Tronsmarts officiella webbplats.

Slutligen, om du funderar på att förvärva detta tangentbord, tveka inte att använda följande Amazon-kupong för att få en intressant rabatt när du köper:

KUPONKOD: B28ZJQT4

(Gäller till 9 december 2018)

Amazon | Köp Tronsmart TK09R spelarmekaniskt tangentbord

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found