Rekommenderade serier, filmer, videospel, serier och musik (mars 2018)

Det hade gått länge sedan jag återvände till det här mini-rekommendationsavsnittet, men idag hade jag ett ganska stort problem med bloggens infrastruktur och jag känner inte att jag tappar hjärnan för mycket med handledning eller omfattande recensioner. Bra tid att återvända till sektionen, då!

Dagens inlägg Jag berättar om serien, anime, filmer, serier, videospel och musik som jag just nu lyssnar på. Kanske hjälper det vissa att upptäcka något nytt - eller inte. Tveka inte att lämna dina personliga rekommendationer i slutet av inlägget!

Philip K. Dicks Electric Dreams

Philip K. Dick är en sci-fi-klassiker som inte kan förbises. Denna serie, som ursprungligen sändes på British Channel 4 -1 säsong med 10 avsnitt - är baserad på några noveller av författaren och har nyligen gjort språnget till Amazon Prime Video.

Elektriska drömmarÄven om det tar ett mycket genreliknande tillvägagångssätt, faller det inte under Black Mirror-nivån. Kanske har den lite mindre social kritik och lite mer rak sci-fi, men det är fortfarande en serie som är värt det. Dessutom kallas det till spanska.

Devilman Crybaby

Devilman Crybaby är en serie som landade på Netflix i början av 2018, och det är utan tvekan den vildaste anime jag någonsin har sett på den nordamerikanska plattformen. Den är baserad på Go Nagais Devilman-manga, om än med några plotförändringar och olika karakteriseringar.

Anime handlar om Akira, en ung man som förenar sig med djävulen och därmed blir djävul och släpper ut oändliga olyckor för sig själv och alla sina nära och kära.

Förintelse

Något väldigt konstigt händer i filmvärlden när filmer gillar Förintelse (Annihilation) släpps på betalningsplattformar som Netflix. Och inte i biografer, det är där dessa typer av filmer hör hemma.

Bra science fiction, med en viss smak av Arrival ("Ankomsten") men med en touch av terror som verkligen passar hela uppsättningen. I filmen är Natalie Portman en del av en grupp bestående av fem kvinnliga forskare som går ut för att undersöka zon X, en spännande plats som kontrolleras av en kraftfull främmande kraft. Zon X är en plats där andra expeditioner har gått, men ingen har återvänt.

Sarah's Scribbles

Sarah Andersen är en illustratör och serietidningskonstnär från New York. Såvitt jag har två samlingar av serier, "En glad bulle"Y"Att växa upp är en myt", Båda med flera utgivningar bakom sig.

Du kan läsa några av deras berättelser på deras GoComics-sida, även om jag rekommenderar den tryckta upplagan, med en riktigt bra översättning till spanska. En av mina senaste fantastiska upptäckter.

Nier: Automata

Efter att ha lagt mycket energi i Dragon Ball FighterZ i några veckor är det dags att byta lite scen. Jag hade läst fantastiska recensioner för Nier: Automata på PS4 och Steam, och det har verkligen ett välförtjänt rykte.

Vi står inför ett actionspel med flera olika modaliteter i själva spelet och ett utmärkt soundtrack. En Zelda-liknande öppen värld men med karaktärer hämtade från Tokyo Ghoul manga. Eller något sådant. En titel publicerad av Square Enix och utvecklad av Platinum Games som sticker ut på en marknad full av senaste spel av tvivelaktig kvalitet. Hej, det finns fortfarande roliga och snygga spel som den här!

Diao Controller: Good Times

Härliga tider”Är Mando Diaos senaste album. Släppt 2017, och utan närvaro av Gustaf Norén på albumet, tar Björn Dixgård upp gruppens arv med ett lite mer akustiskt album men med mycket av rötterna till det ursprungliga Mando Diao.

Det är den typen av skivor som du hör för första gången och du har en känsla av att du redan visste det tidigare. Verkligen imponerande låtar som "Break us" på piano och röst, "Money" eller låten som ger albumet sitt namn "Good Times" är 3 bra skäl att lyssna på Mando Diaos återkomst på webbplatser som Spotify så mycket som möjligt. och mer.

Lyssna på Mando Diao (Good Times) på Spotify HÄR.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.