Google Podcasts, en av de bästa apparna att lyssna på podcasts

Jag är en vanlig podcastlyssnare, i grund och botten sedan jag började lyssna på Rose of the Winds på Juan Antonio Cebrians tid (den goda), för att liva upp de långa tågresorna till fakulteten för mer än 15 år sedan. Först brukade jag ladda ner programmen i MP3-format, men när jag upptäckte iVoox-applikationen för Android förändrades allt och jag började lyssna på denna och många andra podcaster direkt i streaming.

iVoox har gjort underverk för mig under hela den här tiden, men i ungefär ett år har jag börjat drabbas av vissa tekniska problem som till exempel att ljudet spelas "i slow motion" eller att det skär ut på grund av något oväntat fel utan en tydlig motivering. Händer det dig också? Med detta sagt har jag nyligen upptäckt ett ganska intressant alternativ som heter Google Podcasts, och även om det inte har så mycket material tillgängligt för den spansktalande allmänheten - där har iVoox en klar fördel framför det - sanningen är att den också har sin charm.

Du kanske är intresserad: De bästa podcasterna på IVOOX för mysteriumälskare

Google Podcasts, allt du behöver i en podcasting-app

Den stora fördelen med Google Podcast jämfört med andra liknande appar är dess gränssnitt. Alla element är perfekt ordnade, och navigering och interaktion med plattformen det görs på ett mycket mer naturligt och mindre överbelastat sätt än i andra liknande appar.

Applikationen är indelad i 3 mycket väl differentierade block som vi kan komma åt från den nedre menyn:

  • Favoriter: Härifrån ser vi alla nya podcaster som publiceras på de kanaler som vi prenumererar på.
  • Att utforska: I det här avsnittet hittar vi hela katalogen tillgänglig på plattformen. Den är indelad i kategorier som vi kan navigera bekvämt genom att skjuta fingret åt höger eller vänster.
  • Aktivitet: Detta är avsnittet som registrerar vår lyssnande, nedladdning, spelkö och prenumerationshistorik.

När det gäller teman hittar vi mycket varierat innehåll, från komedi eller Nyheter, genom podcasts av kultur, sport, konst, företag, vetenskap, film och TV, studier, hälsa och fitness, historia, teknik, musik, familj Y Personlig utveckling. Totalt upp till 15 olika kategorier.

Om vi ​​går lite djupare in i själva innehållet ser vi att det finns alla klassiska podcasts som vi kan förvänta oss, till exempel radioprogrammen från Onda Cero (Mer än en, La Rosa de los Vientos) eller La SER (Modern Life )., Ortegas nätter) och ett stort antal podcasts på spanska som Abrazo del oso, Coffee Break eller de legendariska TED-samtalen. Vi kanske inte hittar den udda podcasten lite mer minoritet eller alternativ - det finns, och många - men i allmänhet är erbjudandet brett och varierat som få andra.

Nyligen har Google uppdaterat Google Podcast-appen med ett förnyat gränssnitt och några andra överraskningar som mörkt läge (något som vi för närvarande inte kan hitta i iVoox). Det har också timers, stöd för Chromecast, hastighetsmodifierare och möjligheten att ladda ner ljudljud för att kunna lyssna på dem när vi är utan täckning eller utan närliggande Wi-Fi.

Ladda ner QR-kod Google Podcast: de bästa podcastarna till hands Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Kort sagt, vi står inför en av de mest intuitiva och bäst utformade podcastapparna som vi kan hitta på Android, med en enorm katalog med podcasts och inga premiumabonnemang eller extra betalda funktioner. En applikation som starkt rekommenderas för alla fans av podcasts som en källa till underhållning och information.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found