Hur man extraherar text från en bild med Google Assistant

I slutet av förra månaden tog Google bort CamScanner från Play Store för att innehålla skadlig kod. Ganska informativ chock eftersom det var ett verktyg med miljontals nedladdningar som var en av de mest använda för skanna text från bilder. Vilka andra alternativ har vi nu om vi vill fortsätta skanna dokument med mobilkameran?

CamScanner hade mycket konkurrens, ja, så den mest omedelbara lösningen kan vara att ta en titt på Play Store. Men var försiktig, för vi har nyligen upptäckt att Google Foton redan kan känna igen ord i bilderna som vi laddar upp till molnet, och det tillåter oss till och med att söka från texterna som visas på bilderna.

Vad betyder det här? Tja, Google Lens, ett annat av de supernyttiga verktygen från Big G-familjen, kan också göra detsamma och utföra en liknande funktion som den som tidigare erbjudits av den nu nedlagda CamScanner.

Hur man skannar text från bilder med Google Assistant

Under en tid nu, Google-assistenten har utökat sin uppsättning funktioner mer och mer, och för närvarande innehåller den redan verktyg som är inbyggda, så användbara, som tidigare nämnda Google Lens.

Om vi ​​därför vill skanna en text eller ta texterna till en låt som vi har skrivit ned i en anteckning eller extrahera innehållet i ett brev skrivet på papper och mycket mer kan vi göra det utan att installera något program på mobil. Vi måste bara öppna guiden och följa följande steg.

  • Det första kommer att vara att stoppa ljudinspelningen. För att göra detta, klicka på de färgade prickarna som visas längst ner på skärmen.
  • Vi får se hur nu tre nya knappar dyker upp. Klicka på Google Lens-ikonen (den som visas till vänster).

  • Vi väljer "Aktivera kamera för att använda objektiv" och beviljar de behörigheter som krävs av appen.
  • Nu behöver vi bara rikta mobilkameran mot texten vi vill fånga. Objektiv tillåter oss gör en sökning med den skannade texten (förstoringsglasikon), utför en omedelbar översättning (ordbokikon) eller kopiera text till Urklipp (arkikon med text).

Vi har försökt att översätta ett par texter till engelska och baskiska, och sanningen är att både fångsten och översättningen är ganska bra gjort. Redan en av de mest attraktiva funktionerna som finns i Google Assistant för Android-enheter.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.