Topp 10 online ordbehandlare - The Happy Android

Vi har alla använt Microsoft Word någon gång. Oavsett om du är på kontoret, för att göra en klassuppgift eller för att skriva våra drömmar, en bra ordbehandlare, antingen online eller offline, det är absolut nödvändigt. Om du inte är en av dem som bara uttrycker sina idéer och tankar genom den klassiska skrivmaskinen, använder du säkert en i ditt dagliga liv.

Ordbehandlare online: fånga dina idéer från vilken enhet som helst och var som helst

Alla känner till Microsoft Word, mendet finns liv bortom det skrivverktyg som Office erbjuder oss? Naturligtvis har vi andra fantastiska kontorssviter som LibreOffice eller Öppet kontor, som förutom att vara fria är riktigt kompetenta.

Idag ska vi försöka gå lite längre och vi kommer att granska andra alternativa ordbehandlare, alla med en gemensam egenskap: Att vi kan köra dem från vår webbläsare utan att behöva någon typ av installation och att de också är gratis.

Dessa är topp 10 gratis online ordbehandlare som vi kan hitta på nätet. Kompletta kontorsautomationsprocessorer, kodredigerare och rich text.

Google Dokument

Google Docs är en av de bästa online-ordbehandlarna Vad kan vi hitta. Vi kan komma åt den från GoogleKör, och det enda vi behöver för att kunna skapa och redigera dokument är att ha ett Gmail-konto. Vem har inte ett Gmail-konto idag? Logga in på Google, gå till Google Drive och klicka på "Ny" för att skapa ett nytt textdokument (docx, odt, rtf, pdf eller txt).

Det bästa är att vi har en hel kontorssvit till vårt förfogande: Vi kan skapa textdokument, kalkylark, presentationer, ritningar etc.. Allt utan att behöva installera någonting. Peka för Google. | Öppna Google Dokument

Word Online

Vi kan inte prata om Google Docs utan att nämna Microsofts motsvarighet och dess Word Online. Inom OneDrive-applikationspaketet, som i Google Drive, hittar vi en fantastisk online-processor och redigerare.

Word Online har samma funktioner och egenskaper som Microsoft Word livslångt. Naturligtvis, med fördelarna med att vara en webbversion, tillgänglig från alla datorer med en webbläsare aktiverad. Mycket komplett och lätt att använda, särskilt om vi redan är vana vid att använda Office-sviten. | Öppna Word Online

StackEdit

StackEdit är en online ordbehandlare som inte kräver registrering, och du kan använda den när du vill. Det riktar sig främst till användare som skriver och redigerar online, och även om det inte tillåter nedladdning av ett dokument i .doc (det fungerar med MarkDown-format) kan du synkronisera ditt skrivande med Blogger, WordPress, Tumblr, Google Drive eller Dropbox. Det bästa sättet att skriva ett inlägg och ladda upp det till din webbplats utan att behöva något annat verktyg.

En annan fördel är att du inte behöver ha en internetanslutning för att visa dina StackEdit-dokument, eftersom de sparas i webbläsaren och du kan komma åt dem offline när du vill. | Öppna StackEdit

WriteURL

Spydspetsen av WriteURL Saken är den gör det möjligt att skapa och redigera texter i realtid på ett samarbete. Ingen registrering krävs och bara skapa ett nytt dokument för att börja skriva. Klicka på "Dela" så får du en länk som du kan dela med andra och redigera dokument samtidigt. Du kan också ladda ner filerna i .doc-format.

Ett mycket värdefullt verktyg för gruppskoluppgifter eller samarbeten i allmänhet. | Öppna WriteURL

Designen och funktionerna för WriteURL liknar mycket vad vi kan hitta i andra redaktörer som WordPress

Collabedit

Collabedit är en online textredigerare utformad för att programmera tillsammans. Stöder ett stort antal programmeringsspråk, som HTML, Java, Javascript, css, C ++, SQL, Perl, PHP, Visual Basic och mer.

Vad som skiljer denna redaktör från resten är det har en onlinechatt på en av sidorna av redaktören, vilket underlättar grupparbete, och har också en Ändringslogg.

En annan av dess funktioner är att vi kan dela de dokument vi redigerar med en länk, men tyvärr finns det inget sätt att skydda dem med ett lösenord eller så har de någon form av kryptering. | Öppna Collabedit

Hemingway

Denna processor kommer att överraska dig. Mer än en typisk textredigerare kan vi säga det är en processor som hjälper dig att göra dina texter mer läsbara och strukturera dem bättre. När du skriver säger den dig om din text är lättläst, om den har för långa meningar och du bör förkorta dem, om du ska ta bort ett adverb härifrån eller sätta ett verb där.

Tyvärr fungerar det bara på Shakespeares språk, men det kräver inte registrering och är helt gratis. Det är ett utmärkt verktyg för att skriva verk på engelska och förbättra vår skrivnivå. | Öppna Hemingway Editor

Hemingway lever upp till sitt namn och hjälper oss att skapa mer detaljerade engelska texter

Förslag

Den sista onlineprocessorn på listan är Förslag. Det ligger bredvid StrackEdit den mest professionella onlineprocessorn och innehåller otaliga funktioner och verktyg: Den har versionskontroll för att skilja olika versioner av samma dokument, du kan synkronisera det med Dropbox, Google Drive eller Evernote, det har publiceringsverktyg för bloggare, transkriptionsverktyg, offline-läge och statistik, och låter dig skriva kommentarer på texter eller rader i ett dokument.

Den enda nackdelen med utkast är att det kräver registrering, men det är gratis, så i slutändan är det inte något som tar bort många poäng heller. | Öppna utkast

Utkast är en av de mest kompletta ordbehandlarna online som vi kan hitta

HTML Editor Online

HTML Editor Online, som namnet antyder, handlar om en redaktör som är särskilt utformad för finhackning av HTML-kod. Det är en redaktör utrustad med många verktyg för att utföra denna uppgift på ett så bekvämt sätt som möjligt.

Göra sig av med en interaktiv redaktör, HMTL-rengöring, Word till HTML-konvertering, hitta och ersätta och mycket mer. Det har också oberoende JavaScript- och CSS-redigerare som vi kan komma åt från webbläsarens toppmeny.

Den största nackdelen med denna kompletta redaktör är att den inte tillåter oss att spara vårt arbete, vilket innebär att när vi är färdiga måste vi kopiera texten för hand till ett dokument på vår dator. Fördelen är å andra sidan att all information sparas lokalt (säkrare omöjligt!). | Öppna HTML Editor Online

Firepad

Firepad är en textredigerare, öppen källkod, med vilken vi kan utföra samarbete och kodskrivning. Det är en ganska enkel redaktör, men om vi inte letar efter mycket mer kan det vara perfekt för oss.

Liksom andra liknande verktyg låter det dig dela dokumentet via en länk, och det har en stapel där vi kan se alla människor som redigerar dokumentet online i realtid. | Öppna Firepad

HTML5-Editor.Net

Vissa textredigerare online fungerar bara i Google Chrome. HTML5-Editor.Net är dock kompatibel med vilken webbläsare som helst anpassar sig perfekt till mobila enheter.

En av dess stora fördelar är att den tillåter oss att genomföra den omvända processen. Det vill säga, vi kan skriva en vanlig text och redaktören visar oss motsvarande motsvarande i HTML-format. Ett bra verktyg för att lära och öva. Liksom resten av redaktörerna på den här listan är den gratis. Det kräver inte någon typ av inloggning eller ytterligare nedladdning. Väl. | Öppna HTML5-Editor.Net

Vad tycker du om dessa ordbehandlare och redaktörer online? Nu när du inte längre ser så viktigt att ha MS Word installerat på din dator? Om du känner till något annat verktyg som är värt att ta med i listan, tveka inte att gå igenom kommentarrutan.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found