Hur man konverterar MKV-videor till AVI utan att förlora kvalitet och med undertexter

Inte alla enheter idag kan spela MKV-videor. Även om vi är ljusår från förflutna tider i den meningen är det fortfarande många som behöver konvertera MKV-videor, serier eller filmer till AVI. Hur kan vi göra det snabbt och utan att förlora sin ursprungliga kvalitet eller undertexterna som många av dessa videor har inbäddat?

I Android-kabinen har vi konverterat videor i olika format sedan urminnes tider (MKV, MP4, MOV, FLV, etc.), och genom åren har jag stött på en bra handfull omvandlare. Det största problemet jag hittar i detta avseende har alltid varit detsamma: att hitta en gratis app som gör jobbet rätt, inga vattenstämplar eller konstiga grejer och det erbjuder ett brett spektrum av konfigurationer (kvalitet / upplösning / undertexter etc.).

Konvertera MKV-filer till AVI med HD Video Converter Factory utan att förlora kvaliteten

Den omvandlare som har fungerat bäst för mig nyligen kallas HD Video Converter Factory. Det är gratis, mycket komplett och konverterar filer i hög hastighet. Den har också en förbättrad betald version, men för den dagliga dagen är den gratis versionen mer än tillräckligt. Låt oss se hur det fungerar.

  • Det första är att ladda ner och installera programmet. Vi kan göra det från dess officiella webbplats HÄR.
  • Vi öppnar applikationen och väljer "Lägga till filer”Från toppmenyn. Vi väljer MKV-filen som vi vill konvertera.

  • Som standard konverterar applikationen MKV-videon till AVI-format med samma upplösning, men vi kan ändra den genom att klicka på "Inställningar" -knappen. Således vi kan ändra kodaren (DivX, Xvid, H264, Smart Fit), bithastigheten, bildfrekvensen, upplösningen
  • Om vi ​​inte vill göra några ändringar av denna typ kommer vi helt enkelt att titta på språket och undertexterna. Dessa två värden kan justeras från huvudskärmen (under videonamnet).

  • Slutligen behöver vi bara välja den väg där vi vill att videon ska sparas genom att klicka på "Utmatningsmapp”.
  • När vi väl har allt som vi vill klickar vi på "Springa”.

Om det vi vill är att konvertera en video från MKV till något annat format, erbjuder verktyget ett brett urval av format (AVI, MP4, MKV, MOV, WMV, MPG, M4V, VOB, ASF, TS, 3GP, H264, H265, VP9 och mer) och specifika omvandlingar för vissa enheter eller märken (iPhone, PS3, PS4, PSP, olika TV-märken, HTC, Samsung-enheter, surfplattor etc.).

Idag är detta programmet som jag använder för att konvertera MKV-videor till AVI och andra format från Windows, och sanningen är att det hittills inte har gett mig något problem.

Konvertera MKV-filer till AVI online

Vi kan också konvertera MKV-videor till AVI utan att installera något program på din dator. För detta kommer vi att använda en online-omvandlare, som låter oss konvertera videor till olika format.

Dessa typer av webbtjänster är bra, men de har vanligtvis en storleksgräns som vanligtvis runt 200 eller 250 MB per fil.

En av de snabbaste är ConvertFiles. Det har ett lättanvänt gränssnitt och vi kan lägga till både videor som vi har lagrat lokalt och videor som finns i nätverket via URL.

Det finns också andra alternativ som OnlineConvert, men den senare har en storleksgräns på 100 MB, vilket kan vara till nytta för konvertering av kortlivade hemvideor - om vi vill konvertera serier eller filmer är det bäst att använda en vanlig skrivbordsapplikation.

Effektiva och kvalitativa betalningsalternativ som Leawo Video Converter

En annan bra lösning kan också vara att få en licens för en kvalitetsomvandlare. Om vi ​​gör många konverteringar med lätthet från datorn och letar efter det bästa programmet för att konvertera filer, kan ett bra alternativ vara Leawo Video Converter.

För ett par år sedan fick jag en licens för denna omvandlare, och jag vågar säga att det är det den mest kompletta betalningsomvandlaren jag har sett hittills. Om jag måste rekommendera något betalningsalternativ skulle detta utan tvekan vara mitt första alternativ. Vi kan justera bithastighet, codecs, bildhastighet, format och alla typer av detaljer för varje konvertering i ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt.

Konvertera MKV-filer till AVI på Mac

När det gäller Apple, om vi har en Mac, har vi också ett par bra omvandlare för att omvandla MKV till AVI.

  • MacX Free MKV Video Converter: Det är en gratis skrivbordsapplikation som konvertera MKV-filer till MP4, AVI, MOV, FLV och flera andra format. Det låter dig ta skärmdumpar av videorna och extrahera ljudet från reproduktionen.
  • Handbroms: Ett annat program, den här gången multiplatform, som utför konvertering av olika typer av format, inklusive MKV och AVI. Det är också gratis och i detta fall dessutom öppen källkod.

Som du kan se är alternativet att överföra videor, filmer och serier från ett format till ett annat riktigt stort. Du, vilken föredrar du?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found