Så här fixar du ghost touch på mobilskärmen

Jag har en vän som tillbringade nästan ett helt år på att ringa ofrivilliga samtal till många människor. Anledningen är att mobilen "fick ett eget liv", och vid de mest lämpliga ögonblicken den genomförde godtycklig knackning på skärmen av telefonen. Med lycka till att han ibland ringde en vän eller bekant, i andra skickade han galna WhatsApps i en ninjaplan och ibland öppnade han bara en slumpmässig applikation. Vad hände med terminalen?

Först trodde jag att han skojade mig, men sedan kunde jag verifiera att det var helt sant, och efter att ha undersökt lite såg vi att det var ett fel som kallades ghost touch (“Ghost touch " av engelska). Har något som detta någonsin hänt dig? Det behöver inte sägas att om vi har ett problem av denna kaliber kommer vi att stå inför en ganska fet uppgift ...

Hur man fixar spökberöringar och döda zoner på mobilskärmen

Det första du måste tänka på innan du börjar dra ut håret är att det kan finnas 2 möjliga orsaker som orsakar denna typ av slumpmässiga pulsationer på skärmen:

  • Mänsklig cluelessness (mycket lätt att lösa).
  • Programvaruproblem (lätt att fixa).
  • Hårdvarufel (mer komplicerat).

Mänsklig cluelessness

Det kan tyckas dumt, men om vi använder ett mobilt skärmskydd är det lämpligt att ta bort det och rengöra telefonskärmen lite. Ibland finns partiklar kvar mellan skyddet och skärmen som leder till slumpmässiga pulsationer och områden som inte svarar på våra fingergester. En bra borstning med en fuktig trasa kan vara en oväntad (men glad) lösning på vårt problem.

Relaterat inlägg: Hur man rengör och desinficerar en telefon ordentligt

Programvaruproblem

Nästa steg är att utesluta ett programvarufel. Om operativsystemet är orsaken till spökrörelserna, finns det flera åtgärder vi kan vidta för att försöka komma tillbaka till det normala.

  • Systemuppdateringar: Leta efter möjliga väntande uppdateringar på din Android. Om det är ett allmänt problem är det möjligt att tillverkaren har släppt en uppdatering för att lösa felet.
  • Tvinga GPU-rendering: I vissa fall kan tvinga användningen av GPU hjälpa oss med dessa typer av fel. För att göra detta kommer vi att “Inställningar -> System -> Utvecklaralternativ"Och aktivera fliken"Tvinga GPU-rendering”. I vissa versioner av Android kan detta alternativ visas med namnet "Tvinga GPU-acceleration".

  • Lås / låsa upp skärmen: Som indikeras av vissa användare i den här XDA-utvecklartråden löser problemet vanligtvis på vissa telefoner genom att låsa och låsa upp telefonen. En annan sak som vi också kan försöka är att starta om systemet.
  • Fabriksåterställning: Det sista alternativet. Om inget av ovanstående har fungerat är det lämpligt att göra en säkerhetskopia och återställa telefonen till fabriksinställningarna. På det här sättet kommer vi att radera all vår data, ja, men också eventuella programvarufel eller anomalier som kan orsaka de irriterande spöken.

Obs! Om vi ​​inte har utvecklaralternativen aktiverade på vår Android kan vi aktivera dem från "Inställningar -> System -> Telefoninformation", genom att klicka flera gånger på byggnummer.

Hårdvarufel

När vi har försäkrat oss om att det inte är ett problem med skärmsläckaren eller ett programvarufel har vi inget annat val än att acceptera den hårda verkligheten: vi står inför ett fysiskt maskinvarufel. Härifrån har vi tre möjliga lösningar att använda.

  • Flytta datakontakterna: Om vi ​​vet något om elektronik och har en äventyrlig anda, är det lämpligt att ta isär telefonen, koppla bort datakontakterna från skärmen och sätta tillbaka dem på plats. I vissa fall löser detta vanligtvis problemet med ghost touch, som vi kan se i flera YouTube-videor.
  • Piezoelektrisk tändare: Det här tricket är lite konstigt, men det verkar som om vissa användare tycker att det fungerar. I grund och botten består den av att demontera den piezoelektriska tändaren som vissa tändare har (mekanismen som "klickar" för att generera gnistan). När vi väl har tagit bort tändaren gör vi ett par klick på det drabbade området på skärmen, och det är det! Det är ett arrangemang som praktiskt taget kan vara gratis, så om vi är mycket desperata tappar vi ingenting genom att försöka.
  • Ändra digitaliseringspanelen: Vanligtvis berörs fantomens beröring och döda zoner beror vanligtvis på ett fel i digitaliseringspanelen på skärmen. Det är ett tunt ark som placeras mellan glaset och skärmen och ansvarar för att registrera användarens tangenttryckningar. Det dåliga är att denna panel inte säljs separat, så om vi vill byta ut den måste vi köpa en ny skärm i sin helhet.

Tänk på att vi pratar om mycket känsliga processer, och om vi inte är särskilt försiktiga kan vi bryta mobilen och göra den oanvändbar. Om vi ​​inte är mycket säkra på vad vi gör är det bäst att ta det till butiken för reparation (speciellt om det fortfarande är under garanti).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found