Hur man tittar på YouTube från jobbet - The Happy Android

Försöker du komma åt YouTube från jobbet och du har inte tillgång eller laddar inte upp någon video? Normalt brukar företag använda olika filter för att hindra sina anställda från att komma åt vissa webbsidor.

Detta görs vanligtvis för att förhindra åtkomst till webbplatser som i princip inte anses vara produktiva eller relaterade till vår arbetsmiljö. Ett bra exempel är videoplattformar, sportsnyheter och resultatwebbplatser, filmer etc. Och naturligtvis också Youtube.

I dagens guide kommer vi då att se Hur kan vi komma runt den begränsningen att titta på YouTube-videor från jobbet? Inga problem. Innan vi börjar måste vi komma ihåg att företag kan använda olika metoder (proxyfiltrering, brandväggar, modifiering av datorns "värd" -fil etc.) för att förhindra åtkomst till vissa sidor. Om vi ​​ser att någon av dessa metoder inte fungerar, låt oss prova nästa.

Hur man tittar på YouTube-videor från jobbet

Beroende på filtreringens styrka och vilken typ av internetåtkomstkontroll som tillämpas av varje företag är det naturligtvis möjligt att de neutraliserar alla våra försök att titta på videor på YouTube. I vilket fall som helst kan vissa tjäna oss perfekt, så ge inte upp dina ansträngningar. Tur!

1 # Anslut till YouTube med Proxysite

Proxysite Det är en sida som använder servrar i olika delar av världen för att komma åt YouTube. När vi ansluter till Proxysite behöver vi bara välja servern - vi kan lämna den som visas som standard - bekräfta att vi har laddat YouTube-webbadressen i sökmotorn och klicka på "GO" -knappen.

På detta sätt kan vi gå in i vår favoritvideoplattform utan begränsningar. Och inte bara det, eftersom vi också kan komma åt innehåll med regional blockering tack vare de olika servrar som Proxysite gör tillgängliga för oss. Ett av de enklaste och mest praktiska sätten att kringgå lås laddar YouTube från en annan sida.

Denna webbplats är mycket populär, vilket innebär att servern är många gånger mättad och inte tillåter uppladdning av videorna. För att lösa detta är det bäst att prova en annan server (jag använder vanligtvis serverna "US9" och "US10", som vanligtvis inte är särskilt mättade).

Om du har problem kan du också prova andra webbproxyer, t.ex. HideMyAss, 4everproxy eller Göm mig. Du kan hitta mer information om egenskaperna och skillnaderna mellan dessa proxytjänster på Proxysite-webbplatsen i inlägget «De bästa proxyservrarna att söka anonymt«.

2 # Använd Google Translate för att se videorna utan begränsning

Ett bra knep för att kunna titta på YouTube-videor använd google translate som ett upplåsningsverktyg. I texten som ska översättas anger vi helt enkelt webbadressen till YouTube-videon som vi vill se och klickar på “Översätt”. Den laddar automatiskt in videon i översättaren och förbigår URL-begränsningen.

Det rekommenderas att målspråket är spanska för att undvika problem när motsvarande YouTube-sida laddas.

3 # Åtkomst anonymt med TOR-webbläsaren

TOR-webbläsaren är ett av de säkraste sätten att surfa på Internet. Om vi ​​öppnar YouTube via TOR Vi förhindrar vår tjänsteleverantör från att "läsa" (och följaktligen blockera åtkomst) sidorna vi besöker, våra referenser och vår historia.

Vi kan installera den officiella TOR-webbläsaren, TOR Browser, helt gratis från utvecklarens egen webbplats.

Obs! Den här metoden kan ge oss fler problem eftersom användare i många företag inte har behörighet att installera program på sin dator. Om detta är vårt fall, låt oss prova följande "trick".

4 # Använd Yotids sökmotor

Nätet av Yotids är en sökmotor som gör "indirekta sökningar" (indirekt surfning). Istället för att ansluta till en server direkt, Yotids söker efter resursen och laddar upp den till sin egen serveroch därmed döljer vår IP.

På det här sättet kommer det från jobbet att se ut att vi har fått tillgång till Yotids, men inte YouTube - något som liknar vad vi gör med Proxysite-. Om vi ​​i vårt företag, bibliotek eller offentliga centrum inte har tillgång till Yotids blockerade kan vi besöka YouTube från dess webbplats utan problem.

UPPDATERAD: Det verkar som om den här webbplatsen har stängts. Jag har letat efter alternativ och det som har fungerat bäst för mig har varit SneakMe, en webbplats som praktiskt taget uppfyller samma funktion.

5 # Använd en VPN-app

Ett annat enkelt sätt att kringgå arbetsbegränsningar för att titta på YouTube-videor är att använda ett program som tillåter oss skapa en VPN-anslutning för att dölja vår IP-adress. Om ditt företag eller kontor inte är blockerat från att installera applikationer kan du prova många VPN-applikationer för PC som TunnelBear.

Om vi ​​föredrar att vara lite mer diskret kan vi installera en webbläsare som Opera (ladda ner på dess officiella webbplatsHÄR), som har en gratis inbyggd VPN-tjänst. Vi kan använda den som en webbläsare att använda under vår arbetstid, och när vi har ledig tid, klicka på "VPN" -ikonen som vi kommer att se i själva adressfältet. En liten meny visas automatiskt där vi kan aktivera privat surfning och även välja vår virtuella plats (Asien, Europa eller Amerika).

6 # Ultrasurf-appen

Ultrasurf är en PC-applikation (gratis med inbäddade annonser) som en gång skapades för att ge användare i Kina större frihet att surfa på Internet. Programmet använder proxies till maskera vår IP- och webbinformation, så att du kan besöka webbplatser med begränsad åtkomst.

Vissa antivirusprogram upptäcker det som ett skadligt program. Falskt positivt eller inte, Ultrasurf är ett verktyg som har använts i många år för att övervinna alla hinder mot censur på Internet. Om vi ​​kan använda något annat verktyg, mycket bättre, men om inte, är det ett annat alternativ att överväga.

Obs! På senare tid har Ultrasurf använts intensivt i Mellanöstern, vilket mättar servrarna i denna applikation. Som utvecklarna varnar, även om de arbetar för att expandera och erbjuda en stabil tjänst, kan vi märka avmattningar eller nedskärningar i tider med hög aktivitet.

7 # Kontrollera värdfilen

Windows använder en fil som heter "värdar”Ligger på rutten C: \ Windows \ System32 \ drivrutiner \ etc. för att hantera kopplingen av en domän till en IP-adress. Det är inte så vanligt, men det kan vara så att vi av någon anledning har konfigurerat någon omdirigering i den här filen som blockerar åtkomst till YouTube.

Vi kan öppna och ändra filen med ett anteckningsblock om vi ser några misstänkta rader i den här filen som kan påverka vår internetutgång. Tänk naturligtvis på att om vår chef får reda på att vi ändrar den här känsliga filen kan han ge oss en bra kamp.

Videon blockerad i min region? I sådana fall behöver vi en proxy

Slutligen, om vi vill titta på en video med regional blockering, oavsett om vi har YouTube-tak på jobbet, behöver vi en proxy eller en VPN-anslutning.

På detta sätt ändrar vi vår IP för att tilldela en annan från ett land där regionblockering inte är aktiverad.

För att uppnå detta mål vi kan använda Proxfree-webbplatsen eller den tidigare nämnda Proxysite och Yotids. Vi laddar sökmotorn, anger webbadressen, väljer serverns plats (Frankrike, Storbritannien, Holland, Tyskland, Kanada eller USA) och laddar sidan.

Vi kan också kringgå YouTubes regionala begränsning genom att använda VPN-applikationer som den som nämns. TunnelBear, Zenmate eller liknande. Personligen är en av mina favoriter Windscribe, erbjuder 50 GB gratis per månad och erbjuder ett stort antal servrar i olika länder i världen.

Proxies i form av ett webbläsarinsticksprogram

Ett annat sätt att använda proxyservrar för att komma åt YouTube är att använda gratis webbläsartillägg eller plugins. Inom detta område har vi några alternativ, men det som verkar fungera bäst idag är Hotspot Shield. Du hittar den i webbläsarens tilläggssökning (Chrome / Firefox) eller laddar ner den från dess officiella webbplats.

Det finns också andra plugins, till exempel Hej eller ProxMate.Dessa tillägg verkar dock inte lita på. I fallet Hola upptäcktes det till exempel att det använde vår bandbredd för att skapa bots och sälja sina tjänster till tredje part. Proxmate verkar inte heller ha allmänhetens godkännande. Om vi ​​kan undvika dem, desto bättre.

Kort slutgiltig reflektion

För att avsluta, låt oss komma ihåg att denna typ av Internet-åtkomstkontroller till stor del utförs av säkerhets- och integritetsskäl av informationen som hanteras i företagets nätverk. Om vi ​​ser att vi behöver konsultera sidor som vi har blockerat i vårt arbetsteam är det bäst att prata med IT-avdelningen så att de möjliggör åtkomst.

Jag har tillbringat flera år som datavetare för olika företag, och jag kan försäkra dig om att de ursprungligen mest "oskyldiga" och ofarliga aktiviteterna är de som i slutändan öppnar dörren för infektioner och skadlig kod som ibland kan leda till kryptering av kritiska filer och oåterkalleligen förlustdata.

Låt oss tro att vi med dessa knep för att kringgå företagslås inte bara öppnar en dörr till vår kontorsdator utan för alla datorer som finns i nätverket inom domänen (som i vissa fall kan vara hundratals eller tusentals datorer).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found