UMIDIGI Z2 Pro i granskning, premium mellanklass med Helio P60 och 6 GB RAM

UMIDIGI har precis lanserat sin nya flaggskeppssmartphone för premium mellanklass. Är om Pro-versionen av den senaste UMIDIGI Z2, med en bättre processor och mer lagringsutrymme.

På designnivå har vi fortfarande i UMIDIGI Z2 Pro samma fräcka klon av Huawei P20 Pro som vi såg i original Z2, men eftersom det här är en så vacker telefon är det nästan uppskattat att dessa typer av terminaler presenteras lite billigare. Inte alla kan lämna 800 euro på en mobil, precis så.

UMIDIGI Z2 Pro i granskning: mer processor, mer lagringsutrymme, AI i kameran och 15 W trådlös laddning

Sanningen är att för praktiska ändamål, förutom en bättre processor och mer lagringsutrymme, kommer vi inte att se mycket mer nyheter om UMIDIGI Z2: NFC-anslutning och användningen av AI i kameran ingår också, men lite annat . Du vet vad de säger: Om något fungerar, ändra det inte.

Design och display

UMIDIGI Z2 Pro monterar en 6,2-tums skärm med Full HD + upplösning (2246x1080p) med ett bildförhållande på 19: 9 och en pixeldensitet på 402 ppi. Naturligtvis påminner designen oss om Huaweis förlorade son, med det karakteristiska skåran och det lutande gröna till lila fodralet, med böjt glas på alla 4 sidor av enheten.

Z2 Pro har måtten 15,34 x 7,44 x 0,83 cm och en vikt på 165 gram. Den finns i färger "Kolfiber svart", den kända "Skymning”Och en annan version i svart med keramisk yta.

Kraft och prestanda

I tarmarna på denna Z2 Pro hittar vi en mer än intressant förstärkning av den tidigare Z2-modellen. Processorn ersätts av Mediateks bästa SoC för mellanklass, den Helio P60 Octa Core körs på 2,0 GHz. Tillsammans med den processor vi har 6 GB RAM och 128 GB internt utrymme som kan utökas upp till 256 GB via SD. Alla med Android 8.1 som kapten vid rodret.

Utan tvekan står vi inför en uppsättning specifikationer som vi inte bör underskatta. Så mycket som Mediatek är, kan denna terminal ge en bra recension av terminaler med Snapdragon som erkänd som Xiaomi Mi A1, uppnå en prestation i Antutu på 130 000 poäng. Som vi sällan ser i kinesiska terminaler av denna typ.

Därför har vi en smartphone med medelhög effekt, som kan utföra tunga uppgifter och flytta spel på en mycket hög nivå, med tillräckligt med diskutrymme för att lagra hundratals foton och multimediainnehåll.

Kamera och batteri

När det gäller kameran på UMIDIGI Z2 Pro hittar vi en dubbel lins både i det bakre området och i selfieområdet. Mer specifikt har den bakre UMI valt en 16MP + 8MP dubbel med bländare f / 1.7 och en pixelstorlek på 1.12μ tillverkad av Samsung. Samma uppsättning som vi hittar i den främre kameran.

Som en nyhet, ange att kameran innehåller AI-programvara (artificiell intelligens), vilket hjälper oss när vi tar bättre bilder.

Slutligen pratar vi om autonomi. I det här fallet har tillverkaren valt att släppa en viss vikt, vilket minskar batteriets kapacitet något, upp till 3550mAh. På den positiva sidan, förutom att ha snabb laddning via USB Type-C, den 15W trådlös laddning.

När det gäller resten av funktionerna har den Bluetooth 4.2, NFC, upplåsning av Face ID, Dual 4G VoLTE och en dubbel SIM-kortplats (nano + nano).

Z2 Pro "Ceramic Edition" -paketet innehåller också en trådlös laddare och mobiltelefonväska.

Pris och tillgänglighet

UMIDIGI Z2 Pro har precis gått in i förförsäljningsfasen och är nu tillgänglig till ett reducerat pris på $ 299,99, cirka 261 euro att ändra, på GearBest. Priset kommer att finnas tillgängligt mellan 13 och 19 augusti. Från det datumet kommer det officiella priset att vara $ 349,99 (cirka 308 euro mer eller mindre).

Kort sagt, vi står inför en klon av Huawei P20 Pro som är mycket mer än bild och fasad, med ett bra valuta för pengarna och specifikationer på höjden av vad som förväntas av en bra premium mellanklass.

GearBest | Köp UMIDIGI Z2 Pro

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found