De bästa proxyservrarna att söka anonymt

Proxyservrar används för att ändra vår IP-adress när vi surfar online, men utan att kryptera våra data eller den webbtrafik som vi genererar. Detta gör det möjligt för oss att surfa anonymt på Internet, eftersom när vi besöker en sida all information som samlas in av spårare, spioner och andra insamlingsagenter det är proxyserverns egna data (istället för vårt).

Om vi ​​gräver lite mer i frågan ser vi att proxyservrar har fler verktyg, och det är att det är ett mycket praktiskt verktyg för kringgå block för geolokalisering eller få åtkomst till begränsade webbsidor när vi surfar från företagets PC på vår arbetsplats. Om ditt kontor, skola eller bibliotek filtrerar åtkomst till Internet och du inte kan komma åt webbplatser som YouTube eller Facebook, med en bra proxyserver på webben skulle du ha gjort allt arbete.

Naturligtvis gäller detta även sidor som av olika skäl har blockerats av vår egen internetleverantör. I grund och botten, vad en proxyserver gör är att kamouflera vår IP fungerar som mellanhand mellan vår enhet och webbplatsen vi vill besöka. Vi anger sidan för servern, den begär åtkomst och levererar därefter innehållet till oss. Som Arguiñano skulle säga, ”Lätt, snabbt och för hela familjen”.

Skillnader mellan en webbproxyserver och en VPN

Även om båda erbjuder en liknande tjänst som består av att upprätthålla användarnas integritet, är VPN och proxyservrar mycket olika saker. VPN är mycket effektivare när det gäller att surfa anonymt, eftersom de krypterar all vår trafik och erbjuder en mer robust tjänst som vanligtvis har en högre kostnad förknippad med infrastruktur.

I grund och botten betyder detta att de mest effektiva VPN: erna tenderar att betalas medan de flesta proxyservrar är gratis. Proxyservrar erbjuder också integritet inom ramen för vår webbläsare, medan vi med en VPN skyddar alla våra internetutgångar, både från webbläsaren och från andra applikationer eller tjänster installerade på datorn.

De 5 bästa proxyservrarna för webbläsaren

Driften av proxyservrar är ganska enkel. Vi skriver sidan som vi vill besöka i din webbläsare och proxyen visar dess innehåll på skärmen utan att vi behöver gå in på den webbsidan direkt. Vissa proxyservrar fungerar genom att installera ett webbläsartillägg, medan andra helt enkelt erbjuder en webbsida med en ram där allt innehåll laddas. Låt oss se vilka som är mest framträdande!

HideMyAss

HideMyAss är en av de mest populära och utbredda proxyservrarna på Internet. Det erbjuder den klassiska funktionen att dölja din IP, tillsammans med vissa tillbehör som automatisk blockering av popup-annonser för att navigera med större sinnesro. Proxy-tjänsten fungerar efter ett webbläsartillägg (Chrome / Firefox) och det är helt gratis med anslutningar till USA, Tyskland, Frankrike och Storbritannien, även om de också erbjuder större skydd genom en premiumbetald VPN.

HideMyAss-plattformen fungerar med olika VPN-proxyer runt om i världen, vilket gör att den kan erbjuda en snabb och stabil anslutning. Men det har också sina nackdelar, och det är att det alltid registreras både vår IP och VPN-servern som vi är anslutna till. Från HMA hävdar de att de bara använder den här informationen för att förbättra produkten och lite annat, men om du behöver något mer "privat" bör du definitivt söka någon annanstans. Annars kan du prova det eftersom det är en av de bästa proxyservrarna på servicenivå.

Ange HideMyAss

4everproxy

En av de bästa proxyservrarna för få tillgång till YouTube och andra streamingtjänster som använder regionala block. 4everproxy erbjuder också obegränsad bandbredd, vilket gör den idealisk för att titta på HD-videor utan att oroa sig för att konsumera mer megabyte än tillåtet.

Kvaliteten på streaming är ganska bra, med liten eller ingen buffring eller nedskärningar i uppspelning. En mycket intressant extrafunktion är att den automatiskt raderar vår historia varannan timme för att inte lämna några spår i webbläsaren.

Denna proxyserver är en av de traditionella: en webbsida med en sökmotor och två alternativ för att välja WebServer och den IP-plats som vi vill ha (förutom andra intressanta inställningar). Enkelt och intuitivt i bästa fall.

Ange 4everproxy

Göm mig

Om du någonsin har fått veta om gratis proxyservrar låter hide.me säkert för dig, en tjänst som lagrar inte loggar eller information om vad du gör på dess servrar. När du stänger webbläsaren raderas den tillfälliga webbadressen som skapades för att dölja din identitet automatiskt.

Vi står inför en av de snabbaste proxyservrarna idag, och vi kan ändra platsen och hantera cookies och andra inställningar på ett smidigt och enkelt sätt. Den enda nackdelen är att antalet fria servrar är ganska begränsat: vi kan bara ansluta till USA, Tyskland och Nederländerna. Naturligtvis är gränssnittet elegant, professionellt, det har både en webbversion och tillägg för Chrome och Firefox.

Ange Hide.Me

ProxySite

ProxySite har en tjänst som liknar HideMyAss, med ett skydd som liknar ett VPN när du surfar på Internet. Det erbjuder SSL-kryptering, tillsammans med döljning av vår IP så att vi kan komma åt allt innehåll online utan begränsningar.

Plattformen erbjuder flera proxyservrar runt om i världen, inklusive USA och Europa, som är gratis. Den har också en premium VPN-tjänst, men för de flesta användningsområden med den gratis versionen kommer vi att ha mer än tillräckligt. Det låter dig också kontrollera andra detaljer som cookies, annonser, javascript etc., vilket alltid är välkommet i dessa fall.

Ange ProxySite

Whoer

Whoer är en webbproxy med extra funktioner som ger bra hjälp för webbansvariga och nätverksadministratörer. Det låter dig pinga servrar för att kontrollera deras svarstider, samla in information om en viss webbsida eller testa hastigheten på vår internetanslutning.

Webbproxyn fungerar genom ett tillägg som är tillgängligt för Chrome, Firefox, Opera och Yandex 9 fria servrar att välja mellan (större delen av Europa och USA). Tjänsten som är gratis är intäktsgenererad genom annonser, så vi kan inte blockera dem, detta är den enda nackdelen med en proxyserver som är den mest anmärkningsvärda när det gäller specifikationer och prestanda.

Ange Whoer

Rekommenderat inlägg: Hur man tittar på YouTube från arbete utan begränsningar

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found