10 viktiga tips och tricks för Windows 10 - The Happy Android

Efter flera månader att prata om Windows 10: s arbete och mirakel kommer jag att ta vårsöndagens inlägg för att ge en liten genomgång av de mest användbara tipsen och knep som är relaterade till det senaste Microsoft-operativsystemet. Från att frigöra utrymme efter systeminstallationen, gå igenom den dolda menyn i det mystiska "Gudläget", det finns många åtgärder som vi kan vidta för att få ut det mesta av våra älskade Windows.

Om du vill veta mer på djupet om alla punkter som diskuteras i den här artikeln, behöver du bara klicka på titeln på var och en av dem för att komma åt motsvarande inlägg, där jag utarbetar i detalj. Låt oss gå dit!

Ladda ner Windows 10 gratis och juridiskt

Om du fortfarande inte har installationsskivan för Windows 10 eller vill spara en kopia av den, bör du veta att Microsoft erbjuder möjligheten att ladda ner installationspaketet från sina servrar helt gratis. Sommaren 2016 kommer Windows 10 att betalas, så om du fortfarande inte har en kopia nu är det en bra tid att ta språnget.

Installera Windows 10 från ett USB-minne

Att ha en USB med installationspaketet för Windows 10 (eller något annat operativsystem) är alltid en bra idé. Det kan bli en verklig livräddare om vår dator lider av irreparabel skada och vi måste installera om operativsystemet. I "Så här installerar du Windows 10 från ett USB-minne" förklarar vi hela processen steg för steg.

Optimera Windows 10-prestanda till det maximala

Som standard är både Windows 10 och tidigare Microsoft-operativsystem konfigurerade som standard, men kan vi förbättra vårt systems prestanda om vi gör små ändringar och ändrar vissa variabler? Självklart! Åtgärder som att öka det virtuella minnet, ta bort onödiga program från start eller optimera resursförbrukningen genom att modifiera visuella effekter kan ge vårt team en betydande prestationsökning.

Aktivera "God Mode" i Windows 10

Sedan den avlägsna Windows 95 har Microsoft ägnat sig åt att ge oss små påskägg i vart och ett av dess operativsystem, och Windows 10 skulle inte bli mindre. Det kraftfulla "gudsläget" är en superadministratörspanel från vilken du kan utföra praktiskt taget alla åtgärder och konfigurationer på ditt system. Du måste bara göra ett litet trick för att komma åt det.

Windows 10 förbrukar för mycket RAM

Oavsett RAM-minne som din dator har förbrukar Windows 10 alltid cirka 50% av tillgängligt minne. Hur är det mojligt? Orsaken till denna galna konsumtion har ett namn: Superhämtning, en Windows-tjänst ansvarar för att se vilka program vi använder oftast och laddar dem i minnet innan vi ens använder dem. Varför inaktiverar vi det inte?

Ta bort personuppgifter som Cortana skickar till Bing

Microsofts virtuella assistent, Cortana, är helt integrerad med vårt operativsystem. Därför skickas all information som samlas in till Bing-sökmotorn för att visa resultat och förslag på platser vi kan besöka, närliggande restauranger, lokala tjänster, vår smak inom film och musik etc. Om vi ​​är avundsjuka på vår integritet och vill stänga av Bings kran, vi måste göra några andra ändringar att få det.

Frigör 20 GB efter installationen av Windows 10

När vi installerar Windows 10 på en dator, systemet sparar en säkerhetskopia av tillståndet och konfigurationerna för S.O. tidigareoch för detta reserverar den cirka 20 GB på vår hårddisk. Om vi ​​inte har mycket utrymme eller bara vill göra lite rengöring kan vi återställa det diskutrymmet med ett par enkla rörelser.

Inaktivera P2P i Windows Update

En av de mest kontroversiella funktionerna i Windows 10 var uppdateringsprocessen. När det finns en väntande uppdatering, istället för att ladda ner data från servrarna på Microsoft använder systemet och bandbredden för andra användareWindows 10 för att genomföra ovannämnda process. Om vi ​​inte vill att Microsoft ska använda vår dator som en uppdateringsserver för andra användare måste vi inaktivera Windows Update p2p-tjänsten.

De olika "Factory Reset" -lägena i Windows 10

Om vi ​​har drabbats av en katastrofal katastrof i vårt system och vi behöver en radikal lösning, erbjuder Windows 10 flera återställningsalternativ, till exempel en radering av "fabriksstatus", återställning till en tidigare version eller ren ominstallation av en OS-avbildning.

Hur kan vi starta Windows 10 i säkert / säkert läge?

Windows 10 laddar systemet väldigt snabbt, det är sant, men det är också sant att det är praktiskt taget omöjligt att kunna trycka på F8 i tid när vi startar systemet om vi vill gå in i säkert läge. Med spridningen av UEFI- och Windows 10-system varierar processen för att komma åt det klassiska säkra läget avsevärt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found