Vad ska jag göra om din mobil inte upptäcker micro SD-kortet - Happy Android

För närvarande tillåter de allra flesta mobila enheter att utvidga internminnet via externt minne. Det kommer vanligtvis i form av micro SD-kort. Införlivandet av denna möjlighet möjliggör förvärv av mobila enheter med "blygsamma" interna minnen, som senare kan utvidgas med införandet av denna typ av kort. Så här undviker du problem med dess funktion.

Micro SD-kort representerar många fördelar för våra mobila enheter. Speciellt om de saknar tillräckligt med intern lagring. Det finns dock situationer där de är väldigt irriterande, sedan våra lag slutar känna igen dem. Det kan finnas många anledningar som kan generera denna typ av problem. Lär dig om några av alternativen vi har för att få vår enhet att känna igen dem igen.

Anledningar till att microSD-kortet inte känns igen av en mobil enhet

Micro SD-kort har funnits länge. Dessa är nödvändiga i mobila enheter med internt minne på 16 GB eller mindre än denna kapacitet. De accepteras allmänt av dessa lag, men det finns fall där det inte erkänns. Några av anledningarna till att de inte känns igen är:

  • Inkompatibilitet med utrustningen.
  • Ange det felaktigt.
  • Det finns ett problem på konfigurationsnivån för vår mobil.

Liksom allt som finns har denna typ av kort också sin utgångstid. Det är vanligt att tidens gång kan försämra dem och orsaka skador på partitionssystemets nivå.

Micro SD-kortigenkänningslösningar

För att utöka minneskapaciteten för en mobil enhet är det nödvändigt att använda ett micro SD-kort. Det finns dock tillfällen då vi kan uppleva igenkännandeproblem med det. Därefter kommer vi att beskriva alternativen vi har för att försöka få datorn att känna igen den.

Ta bort micro SD-kortet

Innan du använder någon annan mer komplex metod kan du försöka ta bort kortet. Ärska rengöras med en torr sämskskinn. Samtidigt försöker den eliminera eventuell smuts som finns i facket inuti den mobila utrustningen.

Förekomsten av rester kan påverka kontakten mellan kretsarna. Försiktighet måste iakttas när denna procedur ska utföras. Alla dessa åtgärder måste göras när den mobila enheten är avstängd.

Sätt i micro SD-kortet i en annan mobil enhet

Efter att ha testat den första metoden, om den inte fungerar, är nästa steg att testa micro SD-kortet på en annan mobil enhet. Detta för att avgöra var skadan är. Vi måste veta om det här är på telefon- eller kortnivå.

Detta kan testas inte bara på en annan mobil enhet utan även på en kamera eller till och med på en dator. Du borde bara ha en adapter till hands. Kontrollera att kortet känns igen. Om så är fallet, försök utföra åtgärder som att flytta filer, kopiera dokument och liknande. Om allt fungerar normalt är problemet förmodligen med telefonen.

Fabriksåterställ din telefon

Som ett alternativ, överväga att ta in telefonen för service för reparation. Försök med fabriksinställningarna först, eftersom problemet kan vara programrelaterat. För att göra detta, gå till Inställningar på enheten.

I avsnittet Återställ kan du leda till telefonen till sina ursprungliga inställningar. Detta kan lösa problemet. Du måste dock komma ihåg att genom att utföra denna procedur kommer du att förlora all information som finns tillgänglig för din mobil. Kom ihåg att göra tidigare en säkerhetskopia.

Relaterade inlägg:Så här återställer du en Android-telefon och inte försöker

Formatera micro SD-kortet

För att utföra denna procedur behöver du en dator. Kortet sätts in via en adapter. Beroende på vilket operativsystem datorn har kommer en viss procedur att genomföras. Om det här är Windows är processen mycket enkel. Högerklicka på enheten som innehåller kortet. Omedelbart kommer en meny med en uppsättning alternativ att visas och välj den som säger Formatera.

Innan du formaterar måste du välja filsystemet. Den mest rekommenderade är alternativ FAT 32. Lägg märke till att alternativet för snabbformat inte är valt. Den här metoden är perfekt när problemet orsakas av fel på kortets partitionssystemnivå.

CHKDSK, namngiven som lösarkommandot

Detta är det sista alternativet om de som beskrivs ovan inte har fungerat. I det här fallet repareras kortet genom att göra det med kommandot CHKDSK. Detta kommando används för att reparera alla enheter, vare sig de är interna eller externa, som finns på datorn.

Det första är att identifiera den enhet som kortet visas med. Därefter fortsätter det att öppna kommandofönstret genom att skriva in ordet CMD i Windows sökmeny.

För att köra det här verktyget, öppna det genom att högerklicka på programmet. En meny visas som innehåller alternativet Kör med administratörsbehörighet. Klicka här och vänta tills den laddas. Gå sedan in kommandot: chkdsk N: / F / R. Datorn fortsätter att reparera enheten. För mer information om hur du använder det här kommandot, ta en titt på DENNA ANDRA POST.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found