Google One gör gratis säkerhetskopior av din Android- eller iOS-enhet

Google One, Googles molnlagringstjänst som såg dagens ljus 2018, kommer att göra säkerhetskopior av vår Android-mobil eller iPhone gratis. IOS-appen, som snart kommer till App Store, gör det möjligt för oss att säkerhetskopiera våra foton, videor, kontakter och kalender, och därigenom förena vad andra Google-tjänster redan erbjuder separat, som Photos eller Drive, på en plats. Google One-appen för Android, som redan erbjuder möjligheten att göra säkerhetskopior av vissa filer, tillåter nu också säkerhetskopior utan att behöva prenumerera på plattformen.

Detta är en viktig information, eftersom Google One idag bara är användbart om vi prenumererar på tjänsten. Om vi ​​bara har 15 GB gratis plan (standarden för alla användare som har ett Gmail-konto) och vi inte har en premiumplan-100GB, 200 GB eller 2 TB prenumerationer - kommer vi inte ens att kunna gå förbi inloggningsskärmen . Därför, med denna kostnadsfria uppdatering, skulle Google One-appen börja vara meningsfull för alla som bara vill skydda sina filer med ett gratis säkerhetskopieringsverktyg utan att tillgripa premiumlagringsfunktioner.

Ladda ner QR-kod Google One-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Google One uppdateras för att vara mer tillgängligt

Förutom denna nya funktion för säkerhetskopiering kommer Google One också att få en uppdatering av gränssnittet för att underlätta hanteringen av filerna som vi laddar upp till molnet. Med den nya lagringshanteraren, som kommer att finnas tillgänglig både från appen och från webbversionen, kan vi organisera alla filer sparade i Google Drive, Gmail och Google Foto från en enda centraliserad panel.

Källa: Google

Tillgängligheten av Google One beror på vilket land vi använder Google Play. Från och med idag är ansökan tillgänglig i Spanien, USA, Mexiko, Argentina, Colombia, Peru, Chile och de flesta latinamerikanska länder. Vi kan kontrollera hela listan över kompatibla länder I följande länk.

När det gäller datum för den här nya uppdateringen, som indikeras av Android Authority, kommer de nya funktionerna i Google One att komma till Android "under de kommande dagarna", även om det i fallet iOS verkar som det tar lite längre tid att komma fram.

Från Google anger de att dessa nya verktyg riktar sig till vanliga konsumenter, så de ovan nämnda funktionerna skulle inte vara tillgängliga för affärsanvändare av G Suite. Åtminstone för stunden.

Ta en titt på Google One

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found