Hur man aktiverar det mörka temat för Gmail för Android - The Happy Android

Med ankomsten av Android 10 och Googles beslut att genomföra mörkt läge Som standard för sitt operativsystem har företaget börjat ge sina mest relevanta appar det efterlängtade nattläget. Förutom att spara batteri kan vi alltså ha mycket mer avslappnade upplevelser när det gäller våra ögon när vi befinner oss i dåligt upplysta miljöer.

Vid denna tidpunkt har vi redan sett det berömda “mörka läget” för Chrome för Android, det mörka läget för bland annat YouTube, Google Photos och Keep. Den här veckan var det tur Gmail, som redan börjar njuta av anpassningen genom ett nytt mörkt tema i sin mobilversion.

Så här aktiverar du Gmail mörkt läge på Android

Det mörka temat i Googles e-postklient är tillgängligt från Gmail-version 2019.08.18.267044774, som redan finns tillgängligt i Play Store sedan 4 september förra året.

I vilket fall som helst bör det förtydligas att distributionen utförs av applikationsservern på ett förskjutet sätt. Därför är det möjligt att vi uppdaterar vår Gmail-klient och vi ser fortfarande inte rutan för att aktivera den. I det här fallet måste vi vänta några timmar / dagar tills uppdateringen når vår terminal.

Vi kan kontrollera om vårt Gmail redan har det mörka läget genom att visa sidomenyn och ange "Inställningar -> Allmänna inställningar”. Det första alternativet som vi hittar inom denna undermeny är att ändra temat för applikationen. Om vi ​​klickar på "Tema"Vi kommer att se 3 olika anpassningslägen:" Mörk "," Ljus "och" Standard ".

Bild: 9to5Google

Genom att välja "Dark" ser vi hur gränssnittet ersätter sin vanliga vita bakgrund med en mörkare. Här är det intressant att nämna att Google inte har använt ren svart, valt en färg som drar mer mot mörkgrå. Detta förhindrar att AMOLED-skärmar utnyttjar denna fördel och sparar batteriström genom att stänga av pixlar som inte används. För de användare som inte har den här typen av skärm är detta en helt enkelt irrelevant faktor, men det är inte utan smul - speciellt med tanke på hur dyra mobiltelefoner med AMOLED-skärmar är.

Personligen måste jag erkänna att jag aldrig har sett mycket humor i mörkt läge, men eftersom jag försökte det i ett par applikationer för några månader sedan blir jag mer och mer förtjust i det. Vad tycker du om det mörka läget? Planerar du att använda den i din Gmail-app?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found