Att spionera på någon annans WhatsApp är så enkelt från webbversionen - Happy Android

WhatsApp-appen har integritets- och säkerhetsåtgärder som end-to-end-kryptering det gör det praktiskt taget omöjligt att spionera på andras samtal mellan två kontakter från en tredje enhet.

En krypteringsmetod som har visat sitt värde tidigare och som efter WikiLeaks avslöjande av de mer än 9000 sidorna som är avsedda för att bryta ner hackningsverktyg och metoder som används av CIA, bekräftar att det fortfarande är en krypteringsmetod i den du kan lita på.

Den svagaste länken, användaren

Vad man inte kan lita på så mycket är WhatsApp-användarnas oavsiktliga slarv. Och det är att oavsett hur mycket kryptering och åtgärder som implementeras, slutar människan som vanligt alltid att avslöja sig som den svagaste länken i säkerhetskedjan.

Spionerar på konversationer och chattar från WhatsApp Web

WhatsApp Web är en webbapplikation som inte kräver någon typ av installation på vår dator. Vi laddar sidan, skannar QR-koden som visas på skärmen och voila, vi kan komma åt och chatta med alla våra WhatsApp-kontakter som om vi skulle komma åt från mobilen.

Även om den person som använder WhatsApp från PC stäng fliken eller webbläsaren själv, vi behöver bara lite distraktion eller lämna datorn ett ögonblick för att kunna komma åt dina konversationer igen.

Hur? Helt enkelt genom att sitta framför datorn och ladda om WhatsApp-webbsidan. Webbläsarkakorna gör resten och laddar den senaste WhatsApp-sessionen öppen utan att behöva ange någon kod eller lösenord.

Säkerhetsåtgärder för att undvika att bli spionerat på detta dumma sätt

Det verkar dumt, men få är de användare som bryr sig om att logga ut från WhatsApp Web och helt enkelt stänger fliken där konversationerna visas.

Så länge vi använder webbversionen av WhatApp vi måste se till att vi loggar ut korrekt, öppnar rullgardinsmenyn och klickar på "Stäng session", som visas i bilden.

Som du kan se är det en mycket enkel spioneringsmetod som också kan undvikas på ett mycket enkelt sätt, men som sällan genomförs, i grund och botten av lathet. Att tas med i beräkningen, främst i arbetsmiljöer, om vi inte vill att skvaller i tjänst ska "jaga" våra privata WhatsApp-samtal.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found