Socratic, Google-appen för att studera och lösa problem

Fastnar du vanligtvis när du studerar eller verkar ett klassämne lite uppåt? Socratic av Google är en app som just har publicerats i Android Play Store den här veckan med ett mycket tydligt mål: att hjälpa oss med studierna genom att göra den tillgänglig för oss ett frågeverktyg som drivs av artificiell intelligens.

Vi står inför ett verktyg som fram till förra sommaren 2019 var en del av iOS-applikationens ekosystem, vid vilken tidpunkt det förvärvades av Google för att vara en del av sin uppsättning "gjord av Google" -applikationer för Android.

Ladda ner QR-kod Socratic från Google Developer: Google LLC Pris: Gratis

Socratic, en studieassistent som söker svar från bilder eller röstfrågor

Sokratisk fungerar ganska enkelt. Först måste vi ställa en fråga eller avslöja det problem vi vill lösa. För detta kan vi ta ett foto av problemet med mobilkamera eller fråga direkt via mikrofonen.

Härifrån är applikationen ansvarig för att identifiera frågan och söka efter de nödvändiga online-resurserna som hjälper oss att förstå vad är konceptet eller principen som styr problemet som vi just tog upp. På det här sättet får vi ibland ett direkt svar, och andra gånger kommer Socratic att visa oss en mängd handledning som hjälper oss att få svaret för oss själva.

Dessa handledning kan komma i form av ett informationskort, eller de kan också vara utdrag från Internet och till och med YouTube-videor om ämnet som studenten ska studera. Googles AI har utbildats med dedikerade algoritmer för att förstå problem med algebra, geometri, trigonometri, biologi, kemi, fysik, historia och litteratur, på ett sådant sätt att Socratic kan upptäcka och förenkla begreppen i små handledning eller "lektioner" mycket lättare att förstå.

Relaterat inlägg: Lär dig att programmera på fritiden med Py-appen

"Kotletter" eller informationskort

Utöver detta inkluderar appen också runt 1 000 guider eller informationskort om kursplaner för universitetsnivå och gymnasieutbildning. Det bör noteras att dessa "kotletter" är helt på engelska, så vi måste behärska språket lite om vi vill få ut mesta möjliga av applikationen.

I vart och ett av korten visas en bild eller ett diagram med en förklarande text om ämnet, allt detta åtföljs alltid av en serie relaterade videor tillsammans med en lista över källor och resurser för att få mer information. Sanningen är att de är ganska användbara guider och att de fungerar perfekt som ett studiekomplement.

Kort sagt, Socratic är fortfarande en app med mer eller mindre samma funktioner som Googles sökmotor för en livstid, men med förmågan att leverera svaren mycket mer "tuggade" och på ett bekvämare sätt för eleven. , vilket i slutändan är vad det handlar om. En intressant applikation med mycket potential inom den akademiska miljön.

Du kanske är intresserad: De 5 bästa apparna att koncentrera sig och studera utan distraktioner

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found