Retrokonsoler: Kloner av NES Classic Mini och andra varianter

Med framväxten och framgången för NES Mini och den Super NES Classic Mini Det har varit många företag som hoppat på retro-tåget. SEGA har redan sin egen Mega Drive Mini med mer än 80 förinstallerade spel - om du är intresserad, ta en bättre titt på den DETTA importmodell, med trådlösa kontroller och skydd av spel - och den här julen kommer vi också att se Playstation Classic. Allt detta utan att glömma det nya Neo Geo Mini det snubblar också runt.

Med tanke på det nuvarande panoramaet är det förståeligt att se så många kinesiska kloner av dessa spelkonsoler, särskilt NES Classic Mini. De är överallt! Och inte bara i kinesiska butiker, Amazon har också ett bra sortiment i sin katalog.

Kloner av NES Classic Mini och andra retro-spelkonsoler för copycat

Det bra med dessa kinesiska konsoler är att, till skillnad från originalen, som knappt ger några dussin spel, här kan vi hitta bibliotek med hundratals och hundratals förinstallerade klassiker. Priset på dessa spelkonsoler hjälper också vanligtvis mycket, eftersom de är riktigt billiga.

Som en varning bör det klargöras att några av dessa konsoler fungerar med AV-kablarSå förvänta dig inte att kunna ansluta dem direkt till TV: ns HDMI (om TV: n bara har HDMI kan du alltid använda en liten AV till HDMI-adapter).

Spelkonsolerna som vi kommer att se nedan är ett urval av de som har bäst betyg i butiker som Amazon och GearBest. Alla drar från 8-bitars NES-katalogen, även om det finns några som också innehåller 16-bitars spel från andra konsoler.

Zantek Coolbaby (NES Classic Mini knockoff)

Detta är en av de mest rankade kinesiska klonerna av mini NES av användarna. Dess stora fördel jämfört med andra exemplar är att Den har en HDMI-kabel för att ansluta den till TV: n, något mycket ovanligt i denna typ av produkt.

Innehåller 600 klassiska retrospel och 2 kontroller.

Ungefärligt pris *: € 32,00 (se in Amazon)

Zoyito Classic Mini Console (NES Classic Mini imitation)

Detta är en annan av de goda kopiorna av NES Classic Mini från Nintendo. Liksom Zanteks konsol, inkluderar HDMI-utgång för att ansluta till TV, även om det också finns en 10 euro billigare modell med AV-utgång. Den enda "nackdelen" är att för att ändra spelet måste du trycka på på / av-knappen.

Den har 621 klassiska retro 8-bitars spel, som Mario, Tetris, Robocop, Adventure Island, Donkey Kong, Tennis och många andra. Naturligtvis innehåller den också två kontroller.

Ungefärligt pris *: 29,88 € - 39,98 € (se på Amazon: HDMI-konsol / AV-konsol)

Familjeficka

Idén med den här konsolen är ganska cool: den är en bärbar dator i form av den klassiska japanska Famicom-kontrollen med en 3-tums skärm. Den har ett inbyggt batteri som håller länge, även om det också fungerar med batterier, och innehåller en patron med 160 klassiska 8-bitars spel. Den har också AV-utgång för att ansluta den till TV: n. Det märks att de har haft problem med licenserna, eftersom de många spelen är mods med små varianter av originalen.

Som vi nämnde levereras konsolen med en patron med 160 spel, men om vi tar bort kassetten visas ytterligare 500 spel som vi kan spela direkt.

Ungefärligt pris *: 28,00 € (se in Amazon)

FC Pocket

Denna FC Pocket liknar mycket Family Pocket, men med några fördelar. Det viktigaste är att det tar med legendariska spel som vi inte hittade i det föregående, som original Mario och Contra. Det är en klonkonsol, inte en emulator, vilket innebär att spelens prestanda är mycket mer tillförlitliga.

Det innehåller också många hack och klonspel, men katalogen är i princip bättre än den andra bärbara konsolen. På nackdelen skulle jag säga att familjen Pocket design är överlägsen.

Ungefärligt pris *: € 23,19 (se in GearBest)

CHUANGXINYOUPIN handhållen konsol (Game Boy Advance imitation)

Vi fortsätter med en annan bärbar dator, men i det här fallet en konsol med mycket mer potential än Family Pocket och FC Pocket. Denna CHUANGXINYOUPIN, med sin 3-tums skärm, har 3000 förinstallerade spel från Mega Drive, Super Nintendo, NEO GEO, Game Boy Advance, Pc och andra emulatorer.

Byggkvaliteten är över genomsnittet, den har en hörlursingång och videoutgång, 16 GB internt utrymme och en micro SD-kortplats. Det är lite dyrare än de tidigare, men det är mer komplett.

Ungefärligt pris *: 55,10 - 59,99 € (se in Amazon / GearBest)

I den här videon kan du se några av de spel det ger och kontrollera dess prestanda:

ITAL mini arkad arkad

Om vi ​​gillar NEO GEO Mini från SNK men vi letar efter något lite billigare, det här är ett bra alternativ. ITAL mini-arkad är verkligen mini, med en 2,5-tums skärm och mått på 15 x 9 x 8,8 cm.

Det ger 200 spel från 8- och 16-bitars eran, några välkända mods och spelhacks, alla klassificerade efter genre. Mini-arkaden med de mest positiva betyg på Amazon. Den fungerar med 3 AAA-batterier.

Ungefärligt pris *: € 26,45 (se in Amazon)

Här är en video för att se den mer detaljerat:

FC Classic Mini NES

Om klonerna av NES Mini av Zantek och Zoyito verkade som en prislapp, vet du att du fortfarande kan flyga lägre. Denna kinesiska klon av den mest klassiska Nintendo kan vara vår för bara 15 euro. Otvivelaktigt den billigaste nintendero-klonen av alla.

Konsolen levereras med två styrenheter, laddare och AV-kabel för TV: n. Allt detta tillsammans med 620 klassiska retrospel förinstallerade som standard.

Ungefärligt pris *: 15,24 € (se in GearBest)

Detta är bara ett litet exempel på hela underjorden som har skapats kring retrokonsoler och klassiska spel från 80- och 90-talet. Om du har din favorit, tveka inte att lämna ditt bidrag i kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found