Hur man laddar ner alla dina personuppgifter från Google+

Det verkar som att Google+ är borta för alltid. Företagets försök på ett socialt nätverk har inte uppnått den förväntade framgången, och som med alla Googles produkter som inte uppfyller förväntningarna, kommer det snart att få resten av de rättfärdiga. I princip hade det tillkännagivits för augusti i år, men efter att ha känt till vissa säkerhetsläckor på plattformen har datumet förts fram till den förestående 2 april.

För människor som jag, som har bott där i nästan fem år, kan nedläggningen vara lite traumatisk. Jag har aldrig gillat Facebook för mycket och jag har inte lyckats få tag på Twitter heller, så vi måste tänka på vart vi ska gå nu när fartyget sjunker hopplöst.

Under tiden har vi inget annat val än att packa våra väskor och behålla de viktigaste minnena. Därefter tittar vi på hur vi kan ladda ner all data som vi har samlat under hela den här tiden på Google+.

Hur man laddar ner all vår Google+ data steg för steg

Att behålla en kopia av de foton, inlägg, kommentarer och andra som vi har samlat i det sociala nätverket vi kommer att använda den officiella Google Takeout-exportören. Från den här sidan kan vi ladda ner en säkerhetskopia av all vår aktivitet i någon av Googles produkter, inklusive Google+ data.

Det finns också andra tredjepartsverktyg som Google+ Exporter, men vi kommer att hålla fast vid den officiella lösningen, eftersom det fungerar ganska bra för allt vi vill göra idag.

 • Först får vi tillgång Google Takeout.
 • Som standard är verktyget aktiverat för att ladda ner data från alla Google-produkter (Maps, Drive, Keep, Gmail, Chrome, etc.). Först och främst klickar vi på knappen "VÄLJ INTE INGEN”.
 • Nu aktiverar vi fliken, en efter en, av alla Google+ komponenter som vi vill ladda ner (lite längre ner, förklarar vi vad var och en av dessa block innehåller).
 • Vissa komponenter har en rullgardinsmeny som gör att vi kan välj filformat som vi ska ladda ner. Till exempel kan cirklar på Google+ laddas ner i JSON-, CSV-, HTML- eller vcard-format.

 • När vi har aktiverat alla flikar som intresserar oss, klicka på knappen "FÖLJANDE”.
 • Slutligen erbjuder Google oss tre alternativ för leverans av data:
  • Typ av fil: Data kommer att levereras i komprimerat format. Vi kan välja mellan en ZIP- eller TGZ-fil.
  • Filstorlek: Om data överstiger 2 GB delas Google som standard i flera komprimerade filer.
  • Leveransmetod: Vi kan välja att få informationen skickad till oss via en nedladdningslänk till vårt e-postkonto eller ladda upp data till molnet (Google Drive, Dropbox, Box eller OneDrive).

 • För att avsluta, klicka på "CREATE FILE".

Från och med den här tiden, beroende på vilken aktivitet vi har utvecklat i Google Plus, tar filen mer eller mindre tid att vara tillgänglig. Var försiktig, för den här processen kan ta timmar om vår aktivitet har varit mycket hög.

När kopian är klar att laddas ner kommer vi att få ett mejl med ett meddelande som detta.

Läs meddelandet väl, för det kan hända att du gillar mig: vissa filer har inte säkerhetskopierats, så jag måste göra en ny säkerhetskopia om jag vill ha allt i gott skick.

Vilken data ska vi ladda ner från Google+?

Som jag nämnde lite ovan kommer vi att specificera vilka flikar vi måste aktivera för att ladda ner all information som vi har laddat upp till Google+, till exempel foton, kommentarer, inlägg och andra.

 • +1 från Google+ på webbplatser: En lista i HTML-format med länkar till alla webbplatser och bloggar som vi har +1 på.
 • Google+ cirklar: En lista i JSON-, CSV-, HTML- eller vcard-format med information från våra Google+ kontakter (förnamn, efternamn, smeknamn, visningsnamn och profil-URL).
 • Google+ grupper: Fungerar bara med samhällen där vi är moderatorer eller ägare. Låter dig få namn och länkar till profiler för moderatorer, medlemmar, sökande, ägare, förbjudna medlemmar och inbjudna till samhället. Det ger också en lista med länkar till publikationer som delas i samhället och vissa metadata (community image, kategorier, etc.).
 • Nyheter på Google+: Detta är förmodligen det viktigaste avsnittet. Det är här alla våra personliga bidrag samlas in.
  • Foton delas i inlägg och kommentarer.
  • Alla inlägg vi har skapat, inklusive kommentarer och +1 till andra inlägg.
  • Samlingar vi har skapat.
  • Alla händelser som vi har skapat eller som vi har bjudits in till.

Google+ kan ha varit ett misslyckande på företagsnivå, och att väldigt få människor använde det regelbundet är en mer än påtaglig verklighet. Det här var inte Facebook. De hade dock lyckats skapa några riktigt kraftfulla samhällen med högkvalitativt innehåll, och deras gränssnitt var det renaste och mest flytande som vi kunde hitta på Internet. Vad ska vi göra ... Adjö, Google Plus. Må kraften vara med dig.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found