Hur man förkortar webbadresser direkt från en Android-telefon

Personligen har jag ett kärlekshat-förhållande med URL-förkortare. Fram till nyligen använde jag Googles tjänst för detta ändamål, men sedan de tillkännagav sin stängning för mars 2019 har min humör sjunkit. Twitter räknar inte heller karaktärerna i adresserna som vi lägger till i tweets, så det är åtminstone inte något jag verkligen behöver längre.

Det betyder inte att förkortade webbadresser inte är användbara. Dessutom göra webbsideadresser mer tillgängliga och hanterbara, i många fall tillåter det oss att hålla en detaljerad uppföljning av länkarna vi delar på Internet (statistik, klick, etc.). Detta, om du till exempel är webbansvarig eller community manager, ger mycket värdefull information för att känna till det verkliga omfattningen av innehållet vi delar.

Allt detta utan att räkna med det, en kort länk är mycket mer sannolikt att kopieras, delas eller kommenteras.

Hur man enkelt förkortar en URL från en Android- eller iOS-mobil

Om vi ​​inte vill använda någon app från tredje part är det enklaste att gå direkt till google länkförkortare. Vi kan komma åt från vilken webbläsare som helst genom att helt enkelt gå in Goo.gl.

  • När sidan har laddats behöver vi bara ange länken som vi vill förkorta i "Din ursprungliga webbadress här”Och klicka på”KORT LÄNK”.
  • Därefter visas den förkortade webbadressen. Klicka på kopieringsknappen så läggs länken automatiskt till urklipp.

Hur man skapar en förkortad URL med URL Manager

Tyvärr, som jag nämnde i början av inlägget, har Goo.gl sina dagar numrerade. Å andra sidan är ett annat alternativ som vi enkelt kan dra oss till URL-mobilapplikationen.

Ladda ner QR-kod URL Manager Utvecklare: Kizito Nwose Pris: Gratis Ladda ner QR-kod URL Manager Utvecklare: Kizito Nwose Pris: Gratis +

Denna applikation är tillgänglig för både Android och iPhone, den är gratis, och förutom att vi kan förkorta webbadresser, tjänar också till att skapa QR-koder. Men bäst av allt använder den flera tjänster för att förkorta och kunna välja mellan är.gd, t.ex. gd, goo.gl, bit.ly Y j.mp.

  • För att förkorta en adress måste vi bara gå in i appen, klicka på knappen "+"Och välj"FÖRKORTA”.
  • Vi anger webbadressen som vi vill förkorta.
  • Vi väljer strukturen för den nya webbadressen (standard, endast gemener, endast siffror etc.).
  • Vi väljer leverantör (bit.ly, is.gd etc.).
  • För att avsluta, klicka på "FÖRKORTA”.

Den förkortade URL: n kopieras automatiskt till urklipp. Härifrån kan vi klistra in eller dela länken i någon annan app, e-postadress eller webbplats.

Om vi ​​sedan surfar på internet och vi vill förkorta en länk i farten kan vi också göra det. För att göra detta måste vi bara välja URL, klicka på «Dela med sig»Och välj URL Manager-appen.

Dela den förkortade länken med en QR-kod

Ett annat alternativ som erbjuds av detta verktyg är att dela adresser med QR-koder. För att skapa en av dessa koder måste vi bara klicka på motsvarande rullgardinsmeny (se bilden nedan) när vi har skapat den förkortade URL: n och välj "Dela -> QR-kod”.

En praktisk funktion som ger oss viss integritet för länkarna vi delar, och ganska utbredd förresten i affärsmiljöer.

Obs: Efter detta kan du också vara intresserad av att titta på inlägget om hur man delar ett WiFi-lösenord med en QR-kod. Mycket praktiskt!

Slutligen kommentera att det finns många andra appar på Android och iOS för att förkorta URL: er, nästan alla med samma namn: "URL Shortener". Dessa applikationer är inte heller dåliga, men de flesta använder Googles tjänst för att förkorta länkar, så när den stängs kommer de att vara föråldrade. Något som inte händer med URL Manager, som använder många andra förkortare, förutom den som tillhandahålls av Google.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found