Så här säkerhetskopierar du dina kontakter på Android och iOS

Förra året blev min mobiltelefon stulen. Det som gjordes gjordes, och det var inte mycket nytta att ångra det heller, så det bästa var att vända sidan. Hur som helst, det som störde mig mycket var det faktum att jag förlorade kontakterna från telefonboken. Det irriterade mig verkligen. Har det någonsin hänt dig? Fånigt mig att jag inte konfigurerade någon säkerhetskopia på dess dag (Välförtjänt att du fick Android!) ... Åh! Så smärtsamt! Var inte en dår som jag och dra nytta av följande inlägg för att se till att du är tydlig hur man säkerhetskopierar dina kontakter, och undvik sålunda att förlora numren på din värdefulla agenda i händelse av stöld eller förlust. Lyssna på mig!

Så här säkerhetskopierar du dina kontakter på Android

I Android finns det två mycket enkla sätt att göra en säkerhetskopia eller säkerhetskopia av kontakterna i vår agenda. Å ena sidan kan vi konfigurera en automatisk kopia via Gmail eller om vi föredrar kan vi göra kopian "bareback" för hand.

Konfigurera säkerhetskopiering från Gmail

Jag vågar säga att de allra flesta Android-användare har ett Gmail-konto inrättat på sin telefon. Det är inte obligatoriskt att konfigurera det, men om du inte gör det kan du inte ladda ner och installera appar från Play Store. Så de allra flesta användare använder minst ett Gmail-konto på sin enhet. Visste du att bara genom att ha ett Google-konto kan du nu göra en automatisk kopia av dina kontakter?

Gå till "Inställningar → Konton"Och välj ditt Gmail-konto, välj sedan de data som vi vill synkronisera (se till att markera kontakterna) och slutligen gå till"Inställningar → Säkerhetskopiera och återställa."Och lämna markerad"Gör backup"Y"Automatisk återställning”.

Om du tappar telefonen eller den blir stulen, behöver du bara konfigurera om samma Gmail-konto som du använde för att få tillbaka dina kontakter på den nya telefonen.

Exportera kontakter till en extern fil

Du kan också välja hantverksalternativet och göra backup av dagordningen själv. För detta behöver du bara gå till "Kontakter:"Och visa alternativmenyn för att välja"Import Export”.

Lätt, eller hur? Nu måste du bara välja var du vill exportera filen som innehåller alla kontakter i telefonboken. I fallet med exemplet i bilden har jag valt "Exportera till SD-kort”, Och ta sedan filen med kopian och spara den på en säker plats (till exempel en pendrive eller ladda upp den till Google Drive eller Dropbox).

Kopian av kontakterna sparas i en fil med namnet “Kontakter.vcf", Och om du väljer att spara den i SD kommer du att hitta den i sökvägen"/ lagring / extSdCard / "

Så här säkerhetskopierar du dina kontakter på iOS

Om du har en iPhone och vill säkerhetskopiera eller säkerhetskopiera dina kontakter har du 2 mycket enkla metoder till ditt förfogande.

Säkerhetskopiera kontakter med iTunes

Med iTunes kan du säkerhetskopiera kontakterna på din iPhone, liksom annan relevant information om din mobila enhet. För att göra detta, anslut din telefon till din PC eller Mac och öppna iTunes på din stationära dator. Välj din iPhone och i "Återuppta"Klicka på"Kopiera nu”.

Nu börjar säkerhetskopieringsprocessen och en säkerhetskopia görs av både dina kontakter och all information som är lagrad på iPhone.

Säkerhetskopiera dina kontakter med iCloud

Om det verkar farligt att spara säkerhetskopian på din dator kan du alltid använda iCloud för att göra en kopia i molnet.

Gå till inställningar på iPhone och välj “iCloud”. Kom ihåg att om du inte är inloggad måste du ange ditt Apple-ID och lösenord för att fortsätta.

För att avsluta måste du bara gå till alternativet "Kontakter:”Och gör det möjligt att automatiskt säkerhetskopiera dina kontakter till iCloud.

Förutom de metoder som vi just har nämnt kommer du också att kunna hitta många appar för både Android och iOS som gör säkerhetskopior av informationen som lagras på din enhet, men om du bara vill göra en kopia av din kontakter, är min rekommendation att du undviker att installera ytterligare appar (Jag är säker på att du redan har en hel djungel av appar installerade, har jag rätt?). I det långa loppet kommer telefonens minne och CPU att tacka dig.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found