Mer än 1 400 Van Gogh-målningar att ladda ner i full upplösning

Vincent van Gogh Han är känd för att vara en av de mest kända postimpressionistiska målarna i konsthistorien, tillsammans med andra figurer som Toulouse-Lautrec och Paul Gauguin. Även om många människor känner honom bara för det dåliga livet han ledde: det heta snittörat, alltid i slagsmål och fattigt fram till slutet av hans dagar. Hans namn började bli riktigt populärt på 1980-talet, när hans målning "Solrosor" såldes på auktion för nästan 40 miljoner dollar.

Om vi ​​är intresserade av hans arbete kan vi för närvarande besöka den officiella webbplatsen för Van Gogh-museet i Amsterdam. Här hittar vi mer än 1440 verk som tillhör den nederländska konstnären, vilket vi kan ladda ner helt gratis för personligt bruk.

Bredvid varje målning hittar vi en fil med information om arbetet, samt en reproduktion som vi kan förstora med en 4X zoom. Det bästa av allt är att detaljnivån och upplösningen är så bra att vi kan uppfatta färgens streck och tjocklek på själva duken.

Om vi ​​vill ladda ner någon av hans mytiska målningar som "Rummet", "Mandelblomning", "Vetefält med kråkor" eller hans välkända självporträtt, behöver vi bara klicka på nedladdningsikonen och välja mellan " Liten "," Medium "eller stor". Alla ramar är i full upplösning och har dimensioner på cirka 2200 x 2900p (stående läge) och 3800 x 3000p (liggande).

Andra verk finns på Van Gogh-museet i Amsterdam

Museet, förutom att ha den största samlingen av målningar av Vincent Van Gogh, samlar också andra verk relaterade till konstnären. Som till exempel verk av samtida vänner och målare samt japanska tryck av tiden, som samlades av Vincent själv och hans bror Theo.

Om du tyckte det här inlägget var intressant och vill se andra liknande artiklar om gratis innehåll på nätet, tveka inte att besöka avsnittet INTERNET.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found