Antutu Benchmark: Den bästa appen för att beräkna din mobils verkliga prestanda - The Happy Android

Vill du veta din mobiltelefons verkliga prestanda? Vet du om din Xiaomi Mi5 är bättre än Samsung Galaxy S7? Många gånger räcker det inte att känna till smarttelefonens tekniska specifikationer. Du kan ha en mycket kraftfull processor, men om den inte är väl integrerad och inte vet hur du hanterar systemet korrekt kan den erbjuda lägre prestanda än en annan, a priori, svagare processor. Och detta är bara ett exempel. Detsamma gäller RAM eller grafikhantering.

Så hur kan vi mäta terminalens faktiska "chicha"?

För att mäta en enhets verkliga prestanda behöver vi ett benchmarkingverktyg. Detta kommer att ha ansvaret för att testa terminalen, och baserat på rent objektiva värden kommer den att tilldela en anteckning eller poäng för den specifika enheten.

Antutu Benchmark: Den mest pålitliga appen för att mäta prestanda på Android och iOS   

Om vi ​​är vana vid att läsa hårdvarujämförelser på internet har vi säkert hört dess namn någon gång. AntutuDet är den mest populära appen och mest accepterad av samhället för att mäta prestanda för en terminal. I själva verket var det benchmarking-verktyget som används i 2014 Google I / Ooch sedan dess anses det praktiskt taget vara en industristandard.

Med Antutu kan vi undersöka alla tekniska aspekter av utrustningen, från prestanda för RAM, CPU, GPU, genom skrivhastighet, 2D / 3D-grafik eller användarupplevelse. Antutu mäter allt.

Den har också andra mer än anmärkningsvärda funktioner, såsom möjligheten att mäta i en jämförande din smartphone med någon annan terminal som du kan tänka dig (det finns nästan alla). Ett bra sätt att veta om din mobil är bättre än en Nexus 6 eller den senaste modellen av Huawei, till exempel.

Hur man använder Antutu riktmärke

För någon ny på Antutu kan användningen vara lite förvirrande. Det första du ska göra så snart du installerar Antutu-appen är att installera en annan kompletterande app, Antutu 3DBench. Om inte, har vi problem med att starta den första genomsökningen.

Här är de två apparna att installera, båda Antutu riktmärke Vad Antutu 3DBench.

Ladda ner QR-kod AnTuTu Benchmark Utvecklare: AnTuTu Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Antutu 3DBench Utvecklare: AnTuTu Pris: Gratis

När vi har installerat de två applikationerna Vi behöver bara klicka på testknappen för att starta den första genomsökningen på vår terminal.

När skanningen är klar visar verktyget poängen som erhållits av terminalen, som erhålls genom att lägga till alla aspekter som planeras i testet (3D, UX, CPU och RAM).

Testet du ser på bilderna görs med en UMI Plus , min senaste mobil (och med vilken jag förresten är väldigt glad). Som du kan se, tack vare Antutu kan jag veta att UMI spelar i samma liga som i fråga om prestanda IPhone 5, Samsung Galaxy S5 och den Xiaomi Redmi Note 3. Alla med poäng som liknar UMI Plus.

För att jämföra din smartphone med en annan modell först måste du utföra en undersökning av terminalen, och visa sedan sidomenyn och välj "Sök”. Då behöver vi bara ange namnet på terminalen som vi vill mäta oss med och göra sökningen i Antutu-databasen.

Ranking Antutu 2016: Vilka är de bästa terminalerna i år?

Rent tekniskt är de smartphones med bäst prestanda i Antutu vid denna tidpunkt 2016 följande.

Som du kan se finns det inga stora överraskningar högst upp på bordet. De iPhone 7 och den 7 Plus sticker ut över resten. Det som är slående är den tredje positionen för Leeco LEX720, en modell som presenterades på sommaren men vi har inte hört talas om sedan dess. Om någon hoppas hitta Samsung på listan måste den sjunka till nummer 13, upptagen av Samsungs flaggskepp Galaxy S7 Edge.

Vad tycker du om Antutu Benchmark? Har du provat det på din terminal? Tveka inte att gå igenom kommentarrutan för att berätta om din poäng och andra berättelser som du kommer att tänka på.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found